43 results out of 132 posts
-
20 locuri noi deschise în 2020, București. Restaurante, bistrouri, cofetării.
Cine ar fi crezut că într-o perioadă de restricții, cu stare de urgență și de alertă, vor continua să se deschide atâtea locuri noi, restaurante, bistrouri, cofetării, cafenele etc. în capitală? 2020 a fost un an foarte greu pentru HoReCa.... -
Cum a fost la Festivalul Transilvania Gastronomică 2020
Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival a fost printre puținele evenimente ale anului 2020 dedicate gastronomiei, cu participare fizică, și s-a desfășurat în perioada 4-6 septembrie la Sibiu. M-am bucurat să iau parte la festivalul transilvănean care celebrează cultura gastronomică autohtonă,... -
Ișlerul, macaron-ul ardelenilor, are tur culinar. Breasla Cârciumarilor Brașov
Eu, una, nu am mai auzit de așa poveste pe plaiurile noastre: o invitație care te îmbie să bați cârciumile, pentru degustare de dulciuri locale. Tururi gastronomice pe cont propriu am mai făcut dar să fie pusă la cale așa... -
Peste 40 terase și grădini în București. Zâmbete, food & drinks.
Actualizare 14 noiembrie 2020: informații terase încălzite! Dacă sunteți în căutare de terase, grădini, curți, oaze de verde (ca să nu spun ’’loc cu verdeață’’😊) dar și cu mâncare bună, poate un vin de vară, o bere craft, un gin, un prosecco,... -
Starea de urgență în bucătărie. Interviu cu 5 Chefs despre perioada Covid.
Interviu cu: Adrian Hădean (MEATic restaurant), Ana Consulea (Zexe Braserie), Radu Ionescu (Kaiamo restaurant), Alexandru Dumitru (Anika restaurant), Radu Dumitrescu (Voila Bistro și Lovin’ Winebar & Bistro). De mai bine de două luni și jumătate restaurantele, cafenelele, bistrourile etc. sunt... -
Restaurantele încotro? Ce s-a întâmplat în 2 luni de pandemie.
La începutul lunii martie scriam un articol entuziast despre efervescența din capitală cu multitudinea de restaurante, cafenele, bistrouri și contorizam 15 tendințe – cu noi hub-uri gastronomice, evenimente ‘’cine la patru mâini’’, cafenele de specialitate, locații fine dining și... -
#Producători Locali Autentici. Brânză artizanală (1): Meșendorf și Timian. Informații utile: cine, ce, cum, cât.
E mare brânză să găsești produse artizanale locale, de calitate. Și, pentru că îmi place să dau mai departe informația bună, voi scrie o serie de materiale cu titlul #Producători Locali Autentici. Așa cum spune și numele, voi prezenta producători... -
Eroii din horeca susțin super-eroii din spitale! Peste 20 proiecte umanitare, ajută și tu!
Material actualizat pe 15 mai 2020 În vremuri de restriște, sunt oameni care luptă în prima linie. Pe timp de pandemie, ‘’soldații’’ din rândurile din față sunt cadrele medicale – fie că sunt medici, asistente, infirmiere, ambulanțieri, personal auxiliar din spitale etc., oameni... -
Susține producători locali, mici afaceri horeca & restaurante, pe timp de Corona.
Actualizare material: 17 aprilie 2020 Știm cu toții cât de afectată este industria ospitalității, în perioada aceasta. Cu recomandarea ’’distanței sociale’’ și îngrădirea libertății de mișcare, apoi cu măsura de suspendare a activității de servire a produselor în restaurante (anunțată pe... -
15 tendințe pe piața restaurantelor din București 2019. Plus câteva premii și alte bunătăți.
Cum arată piața horeca în 2019? Ce tip de restaurante au mai apărut în București? Ce mai mănâncă bucureștenii, pe unde se mai duc? Ce fel de evenimente și-au făcut loc în urbe? Restaurantele românești pot concura cu cele...
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- »