Diverse categorii

Amis de la Fête – fromagerie ACTUALIZARE info: în martie 2025 au anunțat că închid spațiul mic din Amzei, urmând să deschidă în alt loc, un spațiu mai mare. Magazinul online rămâne disponibil.
O mică Fromagerie în Piața Amzei, unde găsiți o selecție frumoasă de brânzeturi artizanale (nu industriale) străine, cu precădere din țări cu tradiția brânzeturilor maturate precum Franța, Italia, Elveția, UK etc. Sunt și două măsuțe unde puteți lua Raclette (o variantă cu cartofi fierți, castraveți murați). Atunci când caut brânzeturi maturate internaționale, prima opțiune este aici.
– Ultima vizită: septembrie 2024
– Str. D. I. Mendeleev 2.
Grătarul din Alep
Așa cum îi spune numele, Grătarul din Alep este un loc foarte modest (unii ar zice ,,bombă”) în Colentina, unde punctul central este un grătar cu cărbuni. Înăuntru sunt vreo 2 mese, dar poți cumpăra la pachet. Este o afacere de familie a unui sirian care duce tradiția cărnii pe grătar mai departe. Prima oară am auzit de loc de la Chef Radu Dumitrescu în podcastul pe care îl păstoresc, Vorbe în bucate, episodul e aici.
Probabil una dintre cele mai gustoase mese de carne pe grătar, este foarte gustos ce se întâmplă acolo.
– Ultima vizită: iunie 2024
– Șos. Andronache 18.
MAIMUCA Restaurant
Deschis în octombrie 2021, un loc original, trăznit, neconvențional, fără categorie. Își spune #punk, ,,the punk place that your mom probably will tell you not to enter”. Unii zic că ,,nu sunt pe treaba lor”, alții îl numesc pe Chef Dragoş Tudoran ,,the supreme god of cooking”.
Meniu scurt care se schimbat săptămânal, şi cu melci, și caracatiță, king crab, stridii, foie gras, rață etc. Prețuri mai ridicate față de media pieței. Sunt cinci mese de-a lungul barului (lipite de bar) plus locuri #ForDrinks. Ultima oară am luat un ficat de miel cu ceapă caramelizată, piure cartofi, stafide și un sos genial plus ,,surprize”, adică nişte delicioși zbârciogi. Şi un minunat Ayran de capră, perfect răcit și sărat, cu mentă.
Mâncarea este aici și mesaj și statement și joacă, dar întotdeauna cu gustul nu-i de glumă. Vinuri la pahar din Armenia şi Georgia, bere japoneză şi irlandeză.
– Dacă vă plac convențiile restaurantului clasic și regulile, nu vă duceți.
– Edgar Quinet 7 (Universitate).
Taverna Georgia – georgian
Deschis pe 1 aprilie 2023, Taverna Georgia este primul restaurant georgian din București, am scris un articol dedicat despre ei aici: Taverna Georgia cea-cu-gust-bun, primul restaurant georgian din București. Și vegetarienii și carnivorii au din ce să aleagă din meniu. Nu ratați preparatele tradiționale Haciapuri și Hincali și nici celebrele lor vinuri. Terasă generoasă acoperită plus saloane în interior (clădirea are parter și etaj).
– Str. Silvestru 3 (Armenească)
– Ultima vizită: august 2023.
Credit foto: Szikra restaurant Sf. Gheorghe, Chef Mădălina Santa (foto 2022)
// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //