Diverse categorii

MAIMUCA Restaurant
Deschis în octombrie 2021, un loc original, trăznit, neconvențional, fără categorie. Își spune #punk, ,,the punk place that your mom probably will tell you not to enter”.  Unii zic că ,,nu sunt pe treaba lor”, alții îl numesc pe Chef Dragoş Tudoran ,,the supreme god of cooking”.
Meniu scurt care se schimbat săptămânal, şi cu melci, și caracatiță, king crab, stridii, foie gras, rață etc. Prețuri mai ridicate față de media pieței. Sunt cinci mese de-a lungul barului (lipite de bar) plus locuri #ForDrinks. Ultima oară am luat un ficat de miel cu ceapă caramelizată, piure cartofi, stafide și un sos genial plus ,,surprize”, adică nişte delicioși zbârciogi. Şi un minunat Ayran de capră, perfect răcit și sărat, cu mentă.
Mâncarea este aici și mesaj și statement și joacă, dar întotdeauna cu gustul nu-i de glumă. Vinuri la pahar din Armenia şi Georgia, bere japoneză şi irlandeză.
– Dacă vă plac convențiile restaurantului clasic și regulile, nu vă duceți.
– Edgar Quinet 7 (Universitate)

Taverna Georgia – georgian
Deschis pe 1 aprilie 2023, Taverna Georgia este primul restaurant georgian din București, am scris un articol dedicat despre ei aici: Taverna Georgia cea-cu-gust-bun, primul restaurant georgian din București. Și vegetarienii și carnivorii au din ce să aleagă din meniu. Nu ratați preparatele tradiționale Haciapuri și Hincali și nici celebrele lor vinuri. Terasă generoasă acoperită plus saloane în interior (clădirea are parter și etaj).
– Str. Silvestru 3 (Armenească)
– Ultima vizită: august 2023

Credit foto: Szikra restaurant Sf. Gheorghe, Chef Mădălina Santa (foto 2022)

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //