Cafenea

BARISTRO – beans and bites
Lângă Parcul Carol, unde sunt în linie mai multe locuri horeca, din 2020 este și Baristro, ce propune mai multe cafele de specialitate: Fjord coffee (prăjitorie e cafea de specialitate din Berlin), Pressco (prăjitorie din Baia Mare), Nomonym Coffee (prăjitorie din București) etc. Au și meniu simpatic numai bun de brunch, de la diverse tipuri ouă la focaccia cu diverse combinații, plus câteva dishuri de brunch semnate de ei. Nu uitați să treceți și pe capitolul dulciuri.
Designul locului e semnat de Oblic Studio, luminos, cu elemente naturale. Sunt și scaune joase dar și înalte (cu o masă comună în prelungirea barului). Loc bun și pentru întâlniri de business dar și pentru întâlniri între prieteni.
-Candiano Popescu nr. 1, cu o mică terasă/ mese pe trotuar
-Ultima vizită: februarie 2024

BEAN TO CUP
Cafenea mică în cartier, lângă parcul Circului. Cafea de specialitate DropShot Coffee Roasters plus patiserie, meniu brunch și prânz.
-Bd. Lacul Tei 69 (Parcul Circului)
-Ultima vizită: februarie 2023

BOB Coffee Lab
Un Roastery Lab, un coffee shop și o terasă de stat la povești, chiar la rond Charles de Gaulles.
-Piata Charles de Gaulles 3.

COFTALE
Deschisă în 2012, Coftale continuă să adune iubitorii de cafea în casa veche boemă cu sobe și plafon înalt. Au și curte cu umbră și sunt prietenoși cu cei care vin să lucreze la ei. Meniu all day breakfast inclus.
-Str. Profesor Ștefan Mihăileanu 42, zona Armenească
– Ultima vizită: august 2023.

Die Garage Kaffee und Weinhaus

O mică cafenea deschisă în noiembrie 2023 în Cotroceni. Au cafea Origo și deserturi Sirop. O terasă/ curte cu pietricele pe jos, loc pet friendly.
-Str. Carol Davila 21
-Ultima vizită: februarie 2024

ERBARIO
Genul acela de loc unde faci poze la fiecare colțişor – o casă veche din 1930, cu plafon înalt, renovată, cu peste 60 de plante numai şi numai naturale. Au și meniu de brunch, nu l-am testat.  Locul are şi curte cu terasă şi este pet friendly.
-General Nicolae Haralambie 30 (zona Parcul Carol – Tineretului).
-Ultima vizită: aprilie 2023.

ESHTE (deschis septembrie 2022)
O cafenea și un concept store care celebrează designul și ,,talentul’’ românesc. Cafea Origo, ceramică Poemi, bere artizanală Anagram Brewing, Atelierul cu Lemn, bijuterii Carla Szabo, haine Les vacances d’Irina etc. și chiar un parfum inspirat de Constantin Brâncuși – by Createur 5 D’Emotions. La ultima vizită, august 2023, mi s-a părut destul de tare nivelul muzicii în timpul zilei (sau poate am nimerit eu așa), personal, mi-ar fi plăcut o atmosferă cu muzică mai chill.
-Doamnei 15 (Centru Vechi)
-Ultima vizită: august 2023.

FRUDISIAC Café
Povestea Frudisiac a început în 2015 în Piața Dorobanți. Unul dintre locurile recunoscute în oraș pentru cafea de specialitate dar și loc bun pentru mic dejun or brunch, într-un spațiu minimalist scandinav.
-Intrarea Bitolia 4 (Piața Dorobanți)
-Ultima vizită: august 2023.

M60
Cafenea cu aer scandinav, unul dintre reperele din zona Amzei, de peste opt ani (din 2015). Cu tradiție, freelancers friendly. Din iunie 2023 au lucrat meniul cu Alexandra Blaș (Pickles Bucharest).
-Strada Mendeleev 2 (Piața Amzei)
-Ultima vizită: septembrie 2023.

NOOD (deschis iulie 2022)
Cafea de specialitate Origo și deserturi vegane fără zahăr.
-Bd. Aviatorilor 8A, colț cu str. Paris
-Ultima vizită: ianuarie 2023.

ORIGO Lipscani
Un loc care a redefinit cafeaua de specialitate în București și a dat tonul cafenelelor de acest gen, Origo, deschis în 2013, de zece ani!
-Cafea de specialitate plus cookies, checuri etc. și oameni zâmbitori care aduc mereu o vorbă bună.
-Am vorbit cu Mihai Panfil la aniversarea a cinci ani, un video mai vechi aici Interviu video #5 întrebări – Mihai Panfil, cafeneaua Origo
-Str. Lipscani 9 [din 2022 s-a adîugat încă o adresă: Dorobanti 186] -Ultima vizită: aprilie 2024.

SERAFIM COFFEE BAR 
Deschis pe 8 martie 2023 (chiar în prima zi i-am trecut pragul) lângă Centrale Pizza. Lângă cafeaua de specialitate stau și câteva vinuri (inclusiv la pahar), cocktails dar și spumantul românesc Carassia.
-Design: Cristian Corvin
-Calea Victoriei 122
-Ultima vizită: august 2023

SLOANE Coffee Roastery 
Îmi place când descopăr cafenele de specialitate în cartiere. Cafeneaua Sloane din Grozăvești (că pe domnia ei vreau să o scot în evidență) este deschisă din noiembrie 2022, aproape de metrou Grozăvești, pe Splai. Probabil mulți știți locul de pe Calea Victoriei, dar iată că există unul simpatic și în sectorul 6 – cu design contemporan, mult alb și touch de albastru plus plante verzi naturale.
-Splaiul Independentei 287 (Grozăvești) și Calea Victoriei 87-89
-Ultima vizită: noiembrie 2023.

STEAM Coffee Shop
În rond Charles de Gaulle s-a lăsat cu multă cafea de specialitate. Zâmbete, zumzăială, parfum de cafea.
-Charles de Gaulle 13 (Piata Charles de Gaulle)
– Regăsiți Steam: din oct. 2023 și în zona Circului (Ștefan cel Mare 15) iar din febr. 2024 la Universitate (T. Arghezi 4).

TROFIC 
Locșor de mic dejun și brunch și cafea Origo.
Str. Ion Brezoianu 29A, dar este și în zona Tipuri Noi, pe bd. Mircea Vodă 52.
-Ultima vizită T. Noi: martie 2024.

Credit foto: Origo

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //