Contemporan – gastro/ drinks

ARZU
Locul unde Mazilique aka Cristina Mazilu își pune în practică creativitatea, în farfurie, și nu numai. Nuanțele bucătăriei orientului mijlociu le simți din plin, cu harissa, sumac, cardamom, apă trandafir. Găsiți și pastă Muhammara, măsline marinate in-house, cârnați Merguez etc., dar și o supă de sezon, tarte, salate & more. Nu ratați deserturile (și musai Oasis cake)! Și găsești să pui alături, liniștit, spumantul Carassia la pahar sau un vin românesc.
O parte dintre mâncăruri o să le vedeți expuse într-o vitrină la intrare (puteți lua și la pachet). Tot acolo e și un mic magazin cu o selecție de cafea, ginuri japoneze, sare Maldon etc.
-Design contemporan minimalist, vibe urban.
No reservations, just walk-ins
-Str. Romulus 85 (cartierul evreiesc), cu terasă.
-Ultima vizită: aprilie 2024

 

DeSoi (deschis ianuarie 2023)

Bistro, wine-bar, băcănie, cafenea. Și o frumoasă masă comună care strânge oamenii împreună (am povestit pe Instagram aici), loc mic cu energie bună, fresh. Verificați meniul à la carte de mâncare (disponibil atât la prânz cât și la cină), iar sandvișuri, plăcinte în zona de brutărie. Există un meniu de mic dejun/ brunch în weekend. Cinele de joi au tematică: tartar.

Str. Piața Sfantul Ștefan 8

Ultima vizită: iulie 2024

 

ENERGIEA
Gastropub într-o casa construită la 1915, loc ce a fost și „Energiea – tipografie, legătorie, cartonage”, premise pentru amenajarea spațiului de arhitect Cristian Corvin. De la celebrul lor platouaş de jumătate de kilogram de cartofi prăjiţi, la cocktailuri și alte bunătăți, loc bun de socializare de peste zece ani. Când nu știu unde să merg în oraș, merg la Energiea.
-str. Actor Ion Brezoianu 4,  terasă-da, pet-friendly.
– Ultima vizită: mai 2024.

PÂINE ȘI VIN
Wine bar și gastropub. Pizza/flatbread cu tipuri diverse de blaturi din bucătăriile lumii, Platouri cu produse locale românești și internaționale (brânzeturi și mezeluri) de împărțit, bunătăți de întins pe pâine, o colecția faină de vinuri românești și foarte multe la pahar. Un loc pe care mereu îl amintesc pentru servicii foarte bune și chelneri zâmbitori. Meniuri dedicate de brunch în weekend. Noutăți: din 14 mai 2024 se pot face rezervări online oricând (și în timpul săptămânii și brunch-uri în weekend).
-Design interior: Cristian Corvin
-Am scris mai demult despre Pâine și vin, articol: Împarte Pâine şi vin, în stil călugăresc
-Terasă cu scaune înalte de două persoane, la stradă.
-str. Actor Ion Brezoianu 4, terasă pet-friendly.
– Ultima vizită: ianuarie 2024.

MANO BOCCA 
Se prezintă așa: Coffee • All day Panini • Antipasti • Pasta • Cocktail Bar. Schiacciata (flatbread de Toscana) făcută de ei, la fel și sosurile, pregătite in-house. Loc Instagramabil, plafon cu 150.000 spice de grâu.
-str. Banu Antonache 51 (Floreasca), terasă mică pe o parte a clădirii
-Ultima vizită: aprilie 2024.

 

VIÉ Bucharest (deschis ianuarie 2023). Actualizare: în iulie 2024 locul s-a închis.
Deschis inițial ca fine dining ,,Modern European gastronomic experience, inspired by the culinary traditions of Romania’’, din luna mai 2023 s-a repoziționat ca Gastro Wine Bar. Locul are un wine-shop la intrare (cu o selecție de vinuri internaționale naturale artizanale), o masă înaltă, iar în continuare/ după o cortină este zona cu mese joase pentru food & drinks.
– Nerva Traian 27-33, terasă pe trotuar, la bulevard.
– Ultima vizită: tasting menu – Chef Radu Iliescu, martie 2023 (când funcționa ca fine dining).

Credit foto: Energiea
// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //