Contemporan – gastro/ drinks

ARZU
Locul unde Mazilique aka Cristina Mazilu își pune în practică creativitatea, în farfurie, și nu numai. Nuanțele bucătăriei orientului mijlociu le simți din plin, cu harissa, sumac, cardamom, apă trandafir. Dar găsești și o supă de sezon, tarte & more. Nu ratați deserturile (și musai Oasis cake)! Și găsești să pui alături, liniștit, spumantul Carassia la pahar sau un vin românesc.
-Design contemporan minimalist, vibe urban.
-No reservations, just walk-ins
-Str. Romulus 85 (cartierul evreiesc), cu terasă.
-Ultima vizită: august 2023

ENERGIEA
Gastropub într-o casa construită la 1915, loc ce a fost și „Energiea – tipografie, legătorie, cartonage”, premise pentru amenajarea spațiului de arhitect Cristian Corvin. De la celebrul lor platouaş de jumătate de kilogram de cartofi prăjiţi, la cocktailuri și alte bunătăți, loc bun de socializare de peste zece ani. Când nu știu unde să merg în oraș, merg la Energiea.
-Nu fac rezervări, walk-in only
-str. Actor Ion Brezoianu 4,  terasă-da, pet-friendly.
– Ultima vizită: august 2023.

PÂINE ȘI VIN
Wine bar și gastropub. Pizza/flatbread cu tipuri diverse de blaturi din bucătăriile lumii, Platouri cu produse locale românești și internaționale (brânzeturi și mezeluri) de împărțit, bunătăți de întins pe pâine, o colecția faină de vinuri românești și foarte multe la pahar. Un loc pe care mereu îl amintesc pentru servicii foarte bune și chelneri zâmbitori. Meniuri dedicate de brunch în weekend.
-Design: Cristian Corvin
-Am scris mai demult despre Pâine și vin, articol: Împarte Pâine şi vin, în stil călugăresc
-Nu fac rezervări, walk-in only
-Terasă cu scaune înalte de două persoane, la stradă.
-str. Actor Ion Brezoianu 4, terasă pet-friendly.
– Ultima vizită: decembrie 2023.

MANO BOCCA 
Se prezintă așa: Coffee • All day Panini • Antipasti • Pasta • Cocktail Bar. Schiacciata (flatbread de Toscana) făcută de ei, la fel și sosurile, pregătite in-house. Loc Instagramabil, plafon cu 150.000 spice de grâu.
-str. Banu Antonache 51 (Floreasca), terasă mică pe o parte a clădirii
-Ultima vizită: octombrie 2022.

 

VIÉ Bucharest (deschis ianuarie 2023)
Deschis inițial ca fine dining ,,Modern European gastronomic experience, inspired by the culinary traditions of Romania’’, din luna mai 2023 s-a repoziționat ca Gastro Wine Bar. Locul are un wine-shop la intrare (cu o selecție de vinuri internaționale naturale artizanale), în spatele său/ după o cortină este restaurantul.
– Nerva Traian 27-33, terasă la bulevard.
– Ultima vizită: tasting menu – Chef Radu Iliescu, martie 2023 (când funcționa ca fine dining).

Credit foto: Energiea
// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //