Internațional

POT.stories

Un loc care respiră design, cu spații largi și elemente naturale: plante, ceramică, lemn, sfoară, piatră, lână, textile. La Bienala Națională de Arhitectură 2021 Pot stories a primit premiu la secțiunea ,,Arhitectură de interior”.  Meniu cu inspirație din toate bucătăriile lumii, dar și surprize din bucătării etnice precum Piperchi (felul de mâncare specific aromân/ machidonesc).
-Am ajuns o singură dată aici, am făcut poze aproape non-stop.
-Calea Floreasca 111 – 113 (Agora Floreasca), terasă-da.
-Ultima vizită: iunie 2022

BEAUTYFOOD
Așa cum își spun ei, Beautyfood este ,,un restaurănțel miraculos’’ aflat la Universitate, în spatele Teatrului Național, la intersecția Batiștei cu Calderon. Proprietarii sunt tineri, atenți la calitatea ingredientelor – majoritatea provin de la mici producători din România. Există și meniu de brunch dar și feluri de mâncare cu vită, pește, midii de Marea Neagră, paste etc. au și șnițel de conopidă or pui, rață cu risotto de ovăz, înghețată de leuștean dar și mâncare de bebeluși.
Spun și din culise: așa cum sunt ei de mici, au fost printre primii care au anunțat și au oferit, o lungă perioadă, supe și ciorbe calde refugiaților din Ucraina.
-Chef și co-owner: Răzvan Mangu
-Jean Louis Calderon 34 (zona Universitate), tearasă mică interioară, în spate.
-Ultima vizită: martie 2022.

Credit foto: concept de pandemie – Boboko by Kaiamo: Amona (Buns cu caracatita pe jar, vinete arse, Boboko Mayo cu ardei iute), Chef Radu Ionescu. 

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //