Mexican

M.A.T Restaurant (Masa – Artisanal Taqueria)

Loc cu un meniu scurt de tacos, care se schimbă la aproximativ trei luni. Ca să știți despre ce nivel de detaliu este vorba – povestea a început cu 2 Chefi care au adus porumb din Mexic (soiuri vechi, speciale pentru tortilla) și l-au cultivat în România şi folosesc o moară cu pietre din Mexic. În anul de grație 2023, nu știu dacă mai și cultivă, dar importă porumb din Mexic din care fac tortilla.
Sosuri făcute in-house (descoperi la fiecare schimbare de meniu unele noi), lime și coriandru, tot tacâmul. Foile de tortilla sunt făcute zilnic de ei. O porție tacos înseamnă trei bucăți. Preferatul meu este Tacos cu berbecuț, și, în funcție de anotimp, e acompaniat cu ingrediente de sezon.
Noutăți din luna mai 2023: locul este deschis începând de marți, până duminică.
– Chefs: Alexandru Iacob și Cristian Dăscăleanu
Str. Mircea Vulcănescu 121 din 1 ianuarie 2024 s-au mutat pe str. Amzei 13
– Ultima vizită: aprilie 2024.

 

Al Pastor by MAT

Pe 23 septembrie 2023 s-a deschis pe Calea Griviței nr. 46 un loc mititel, Al Pastor by MAT, având în spate aceeași echipă a fratelui mai mare, MAT București.
Tacos Al Pastor este o mâncare provenită din centrul Mexicului (Puebla și Mexico City) unde carnea condimentată și marinată (Adobada) este coaptă pe țepușă verticală, în stil libanez –  tacos făcut inițial din carne de miel, de către imigranții libanezi sosiți în Mexic.

Meniul Al Pastor by MAT este scurt, momentan există tacos în variante: vegană (avocado-ciuperci), pui, caracatiță, carne de porc. Lunar, o să găsim în meniu variante noi (inclusiv varianta cu carne de miel, abia o aștept). Tortilla lor e făcută de ei, din porumb adus din Mexic. Sosurile lor sunt  exclusiv făcute in-house. Folosesc frunze de oregano verde și limes, așa cum se întâmplă și în Mexic.

PS Onorată să anunț în premieră apariția acestui nou loc în veștile lunare Ce mai găsim bun prin oraș? martie 2023 (8).
– Chefs: Alexandru Iacob și Cristian Dăscăleanu
– Str. Mircea Vulcănescu 121
– Ultima vizită: octombrie 2023.

 

Credit foto: M.A.T Restaurant – Tacos cu berbecuț, ediția de iarnă, cu salsa de gogonele coapte, sos de vinete afumate, miso și ardei Morita.

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //