Wine-bar

CORKS COZY BAR
În Centrul Vechi, pe o străduță într-un colț  mai restras, Corks este unul dintre locurile cu tradiție în București. Au și meniu de mâncare și terasă. La subsol există și o ,,Camera Secretă” numai bună pentru întâlniri sau evenimente. Urmăriți evenimentele.
– Terasă – da
– Str. Băcani 1
– Ultima vizită: martie 2023

LA SPRITZ Wine Bar
Șprițuială urbană cu vinuri românești, în Centrul Vechi, loc mic. Somelier: Andrei Popa. Au peste 50 de vinuri românești, toate la pahar. Organizează evenimente de degustare.
– Str. Franceza 46-48

Lovin’ Winebar & Bistro
În Floreasca, loc mititel cu vinuri multe, etichete internaționale dar și locale. Organizează evenimente de degustare, cu oenologii cramelor. De multe ori, însoțită de meniu de mâncare semnat de Chef Radu Dumitrescu.
– Terasă mică în curte
– Intrarea Tudor Stefan 26
– Ultima vizită: mai 2023

Mosto Natural WineBar & Bistró

Din toamna lui 2022, iată că avem și primul wine bar cu vinuri naturale (o tendință la nivel internațional) în România, aproape de Universitate. Am mai scris despre Mosto, aici: 10 locuri în București pe care să le testezi în 2023, deschise anul trecut
– Nicolae Filipescu 61 (colț cu str. C.A. Rosetti), nu au terasă
– Ultima vizită: martie 2023

PÂINE ȘI VIN
– Wine bar cu o listă de vinuri românești împărțite pe zone geografice și podgorii. Inclusiv vinuri de autor. Vinurile sunt disponibile și la pahar. Plus meniu generos de însoțire – platouri de împărțit, diverse tipuri de flatbread, gratinate la cuptor, de întins pe pâine etc. -Design: Cristian Corvin
– Str. Actor Ion Brezoianu 4

VINO – Wine shop & bar
Vino înseamnă două locații: str. Mihai Eminescu 71 și bd. Iancu de Hunedoara 54 B (zona Perla). Evenimentele de degustare care au loc la Vino – Iancu de Hunedoara (unde este și terasă) sunt însoțite și de meniurile create special (food-wine pairing), semnate de Chef Ileana Braniște.
– Design interior, Vino – Iancu de Hunedoara 54: Cristian Corvin.

Wine with me
Deschis în luna mai 2023, Wine with me este momentan mai degrabă un shop de vin dar are și câteva mese la geam plus o insulă. Organizează des degustări de vinuri. Au o colecție frumoasă de vinuri internaționale (Franța, Italia, Spania, dar și lumea nouă) multe rare, scumpe, dar și câteva românești. Căutați frigiderul cu vinuri de 100 puncte Parker, dar întrebați și de casele de șampanie. În spatele afacerii sunt doi pasionați de vinuri, cu școli WSET la activ și antrenament în degustări.
– str. Puțul lui Zamfir 45-47 (Floreasca), fără terasă
– Ultima vizită, în luna deschiderii, mai 2023.

Credit foto: Pâine și vin

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //