Asiatic

EDO SUSHI – japonez
Bucătărie japoneză nu doar cu sushi dar și cu supe, gyoza, noodles, tempura etc. Și o mică curte interioară cu grădină, iar în centru este un ochi de apă cu peștișori. Un loc unde am venit de multe ori și mi-a plăcut de-a lungul anilor. Ultima vizită (mai 2023) a fost însă cu un Ramen dezechilibrat ca gust – poate a fost o întâmplare, poate s-au schimbat oamenii în bucătărie? o să revin. Curtea interioară este foarte simpatică în anotimpul cald, recomand.
– Știrbei Voda 84A (Sala Palatului/ Cișmigiu)
– Ultima vizită: mai 2023

HAVELI – indian-pakistanez
Meniul este bogat iar mâncarea a venit foarte rapid la masă (fac și livrări și probabil procesul este eficientizat). Restaurantul are 3 saloane, proprietarul este pakistanez si sunt trei bucătari indieni. Au și feluri de mâncare vegetariene, dar și cu miel, pui, pește. Ultima oară am luat un Lamb Korma foarte bun. Când scriu aceste rânduri, îl consider cel mai bun indian din București, din ce am testat în ultima vreme.

PS După o postare pe social media, câteva persoane mi-au semnalat probleme cu acest loc (și la mâncare, și atmosferă gălăgioasă) în luna octombrie 2023 – de verificat!
– Str. Episcopul Radu 3 (Mihai Eminescu/ Obor)
– Ultima vizită: august 2023

HUSHIMO – thai, viet, khmer (deschis dec. 2021)
Spațiu mic (design contemporan), terasă interioară în spate plus câteva mese la stradă. Meniul este scurt, mâncare făcută corect, un loc pe care îl recomand dar la unele dish-uri se poate mai bine (ex. Pad thai).
– Mendeleev 8 (Piața Amzei).
– Ultima vizită: august 2023

ISHA – indian-nepalez
Deschis la sfârșitul lui martie 2023, l-am vizitat în aprilie (destul de aproape de data lansării când încă mai făceau ajustări). Mi-a plăcut la prima vizită un dish indian, Biryani cu carne de oaie. Restaurantul este destul de mare, împărțit în 2 zone plus o terasă în spate. Se ocupă cineva de partea de marketing și au tot felul de oferte – reduceri pentru anumite intervale orare, organizează în anumite zile de miercuri evenimente all-you-can-eat (unde copiii sub 7 ani au acces gratuit).
– Str. Vasile Lascăr 81
– Ultima vizită: aprilie 2023

JEONJUU KOREAN BBQ – coreean
Deschis la începutul anului 2023 în Centru Vechi, Jeonjuu aduce gusturile bucătăriei coreeane în București, ba, ceva în plus: grătarul coreean care se află încastrat pe mijlocul fiecărei mese, unde vă puteți găti singuri carnea.
Tips: set-urile de 2 persoane înseamnă 2 persoane carnivore. Dacă nu sunteți împătițimiți ai cărnii, atunci puteți împărți și la 4 persoane (de completat cu orez și legume, după inspirație).
Loc potrivit de venit în gașcă.
Zic și de o parte negativă: cu toate că locul arată foarte modern, nu știu care sunt varaintele de ventilație, cert e că am plecat cu hainele cu miros puternic de mâncare.
-Sfântul Dumitru 3, Centru Vechi (aproape de Teatru de Comedie)
-Ultima vizită: decembrie 2023

RUKA IZAKAIA – japonez
Sushi & more. Design contemporan, la Agora Floreasca.
– Calea Floreasca 111. Locul s-a deschis în iulie 2022 avându-l ca Chef pe Cătălin Petrescu (îl știți de la Argentine), între timp, în mai 2023 acesta nu mai lucra aici.
– Ultima vizită: august 2022 (când era Chef Cătălin Petrescu).

YUKI japanese home dining – japonez
Bucătărie japoneză (supe, feluri principale etc.) Loc mic, cozy (design minimalist, japonez) + terasă mică acoperită – Str. Puțul lui Zamfir nr. 5 (zona Dorobanți)
– Ultima vizită: ian. 2023

MACHHAPUCHHRE – nepalez (deschis august 2022)
Loc mic, proprietari români și bucătari din Nepal. – Citește articol: Alertă de mâncare nepaleză. După Aditi’s, un nou restaurant: Machhapuchhre, pe Titulescu.
-Nicolae Titulescu 81-87
-Ultima vizită: septembrie 2022

Bistro LANKA – bucătărie Sri Lanka (deschis 2022)
Loc mic (design european), proprietari români și bucătar sri-lankez. Dacă vă place mâncarea picantă, aici e un loc potrivit. Dacă sunteți amatori de sezații extreme cu foarte picant, spuneți când faceți comanda. Locul are și o curte cu o mică terasă.
-Traian 147 (Hala Traian)
-Ultima vizită: octombrie 2022.

CASA TĂNASE – nepalez (deschis în februarie 2023) Un fel de birt or bombă de cartier, dar cu mâncare nepaleză bună. Nume neașteptat, chiar și un grafitti pe peretele de afară, adaptând o poveste cu zeități hinduse. Proprietarul e un nepalez energic, de aproximativ șase ani în România (a stat mai mult în Timișoara), e pus pe fapte mari. Meniul nepalez are și câteva feluri românești, ca totul să fie cât mai autentic. Găsiți și variante de Momo și Pani Puri, Dal Bhat etc. Tradițional, steagurile nepalez și românesc, la intrare.
-Mircea Vulcănescu 11, terasă în curte
-Ultima vizită: aprilie 2023.

RUAL AproBistro – asiatic
Concept de aprozar și bistro, cu meniu internațional, cu precădere asiatic. Recomand celor la început de drum în explorarea bucătăriei asiatice (gusturile sunt adaptate pentru noi & porții generoase).
-Loc cu design modern, terasă generoasă
-Chef Laurențiu Hairadin
-Mihai Eminescu 114-116
-Ultima vizită: iulie 2023.

Foto: De Corina blog – Machhapuchhre

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //