Cofetărie, patiserie

FRENCH REVOLUTION
Eclere și cafea de specialitate. Vorba aceea ,,probabil cel mai bun ecler din București”. French Revolution are în meniu peste 30 de variante eclere. În iulie 2023, un ecler (preț unic) este 21 lei. Produsele nu sunt vândute de pe o zi pe alta (sunt preparate și vândute în aceeași zi).
-5 locații: Constantin Esarcu 1 (Ateneul Român); Aviatorilor 8A – cu terasă (Victoriei); Calea Floreasca 169A (Floreasca Business Park); Constantin Ghercu 1B, cladirea Bridge 3 (Grozăvești); Tudor Arghezi 4 (lângă Piața Rosetti).
-Ultima vizită: noiembrie 2023

OHLALA PATISSERIE – în noi. 2023 locul s-a închis, Pastry Chef Alina Petrea a anunțat probleme de sănătate.
-Pastry Chef: Alina Petrea (studii Franța, Ritz-Escoffier)
-Patiserie franțuzească (tarte, choux-uri etc.) și câteva tipuri de pâine cu maia.
-Str. Christian Tell 1-3.

ZEXE BRASERIE
Pastry Chef: Ana Consulea (studii Franța, Montbéliard)
Prăjituri (rețete de prăjituri românești istorice revizitate plus rețete franțuzești) și meniu mâncare, inclusiv mic dejun. Unul dintre locurile care păstrează oferta bogată de prăjituri și ștacheta calității (ingrediente premium).
-Bd. Aviatorilor 65, mică terasă în față
-Ultima vizită: noiembrie 2023.

BETTER BREAD – prăjituri fără gluten
Este o brutărie artizanală cu maia dar care face și produse de patiserie-cofetărie – toate exclusiv fără gluten. De fiecare dată am găsit și câteva variante de prăjituri vegane în vitrină (uite un video, cum arată vitrina de prăjituri în mai 2024).
Am fost impresionată de tehnică (având în vedere restricțiile) și gustul bun al prăjiturilor (făcute cu ingrediente de calitate).
Printre preferatele mele: Prăjitura vegană cu prune, Medovik, Prăjitura Bunicii.
Au și câteva locuri în interior, loc pet-friendly.
-Frederic Chopin 10-12, Floreasca
-Ultima vizită: mai 2024

Prăjitura Baba au rhum – de la Sal de Riso. O să pornesc și altfel, de la un desert, Baba au rhum – brand italian Sal de Riso (sunt produse congelate) pe care îl găsiți în două locuri în București (din explorările mele): la Tosteria Italiană (nu luați în considerare design-ul ,,încărcat cu tot felul de elemente” al locului, doar prăjitura) – pe Calea Victorie 136 dar și la restaurant Sara Floreasca – Calea Floreasca 111-113. În luna mai 2023, cost 35 lei, respectiv 40 lei.

Credit foto: French Revolution

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //