Cofetărie, patiserie

FRENCH REVOLUTION

Eclere și cafea de specialitate. Vorba aceea ,,probabil cel mai bun ecler din București”. French Revolution are în meniu peste 30 de variante eclere. În iulie 2023, un ecler (preț unic) este 21 lei. Produsele nu sunt vândute de pe o zi pe alta (sunt preparate și vândute în aceeași zi).
-4 locații: Constantin Esarcu 1 (Ateneul Român), Aviatorilor 8A – cu terasă (Victoriei), Calea Floreasca 169A (Floreasca Business Park), Constantin Ghercu 1B, cladirea Bridge 3 (Grozăvești).
-Ultima vizită: ianuarie 2022

OHLALA PATISSERIE

Pastry Chef: Alina Petrea (studii Franța, Ritz-Escoffier)
-Patiserie franțuzească (tarte, choux-uri etc.) și câteva tipuri de pâine cu maia.
-Str. Christian Tell 1-3, terasă în față
-Ultima vizită: ianuarie 2023

ZEXE BRASERIE

Pastry Chef: Ana Consulea (studii Franța, Montbéliard)
Prăjituri (rețete de prăjituri românești istorice revizitate plus rețete franțuzești) și meniu mâncare, inclusiv mic dejun.
-Bd. Aviatorilor 65, mică terasă în față
-Ultima vizită: iulie 2023.

Prăjitura Baba au rhum – de la Sal de Riso. O să pornesc și altfel, de la un desert, Baba au rhum – brand italian Sal de Riso (sunt produse congelate) pe care îl găsiți în două locuri în București (din explorările mele): la Tosteria Italiană (nu luați în considerare design-ul ,,încărcat cu tot felul de elemente” al locului, doar prăjitura) – pe Calea Victorie 136 dar și la restaurant Sara Floreasca – Calea Floreasca 111-113. În luna mai 2023, cost 35 lei, respectiv 40 lei.

Credit foto: French Revolution

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //