Cofetărie, patiserie

FRENCH REVOLUTION
Eclere și cafea de specialitate. Vorba aceea ,,probabil cel mai bun ecler din București”. French Revolution are în meniu peste 30 de variante eclere. În iulie 2023, un ecler (preț unic) este 21 lei. Produsele nu sunt vândute de pe o zi pe alta (sunt preparate și vândute în aceeași zi).
-5 locații: Constantin Esarcu 1 (Ateneul Român); Aviatorilor 8A – cu terasă (Victoriei); Calea Floreasca 169A (Floreasca Business Park); Constantin Ghercu 1B, cladirea Bridge 3 (Grozăvești); Tudor Arghezi 4 (lângă Piața Rosetti).
-Ultima vizită: noiembrie 2023

ZEXE BRASERIE
Pastry Chef: Ana Consulea (studii Franța, Montbéliard)
Prăjituri (rețete de prăjituri românești istorice revizitate plus rețete franțuzești) și meniu mâncare, inclusiv mic dejun. Unul dintre locurile care păstrează oferta bogată de prăjituri și ștacheta calității (ingrediente premium).
-Bd. Aviatorilor 65, mică terasă în față
-Ultima vizită: noiembrie 2023.

BETTER BREAD – prăjituri fără gluten
Este o brutărie artizanală cu maia dar care face și produse de patiserie-cofetărie – toate exclusiv fără gluten. De fiecare dată am găsit și câteva variante de prăjituri vegane în vitrină (uite un video, cum arată vitrina de prăjituri în mai 2024).
Am fost impresionată de tehnică (având în vedere restricțiile) și gustul bun al prăjiturilor (făcute cu ingrediente de calitate).
Printre preferatele mele: Prăjitura vegană cu prune, Medovik, Prăjitura Bunicii.
Au și câteva locuri în interior, loc pet-friendly.
-Frederic Chopin 10-12, Floreasca
-Ultima vizită: mai 2024

 

GRAIN TRIP  – selecție bogată de patiserie (pe lângă pâine)
Brutărie și patiserie artizanală făcute cu maia. Aici un scurt video pe care l-am făcut cu vitrina lor bogată (croissant, escargot, cruffin, danish, tarte etc.)
Au și câteva locuri înăuntru la mese înalte, dar și afară bancuțe plus câteva măsuțe joase.
-Nerva Traian 16 (Timpuri Noi)
-Ultima vizită: august 2024.

 

CASA DEL PAN – variante diferite de patiserie (pe lângă pâine)
Brutărie și patiserie artizanală, cu maia. Daniel Ion, brutar și proprietar al locului, are experiență de peste 15 ani ca brutar în Spania.
-Polonă 89
-Ultima vizită: februarie 2024.

 

OHLALA PATISSERIE – în noiembrie 2023 locul s-a închis, Pastry Chef Alina Petrea a anunțat probleme de sănătate. Pastry Chef: Alina Petrea (studii Franța, Ritz-Escoffier), Str. Christian Tell 1-3.

Credit foto: French Revolution

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //