Terase

DESCHIS GASTROBAR

Un rooftop la Timpuri Noi, dacă vă place la înălțime, să vedeți cerul. Loc cu limonade, gin & tonic, cocktails, prosecco, vin and more dar și un meniu cu mâcare (supe, paste, salate etc.). Au și weekend brunch.
– Rooftop-ul este deschis doar în anotimpul cald, în rest, au o ,,sufragerie” în interior. Loc pet-friendly.
– Splaiul Unirii 160
– Ultima vizită: 2022

Grădina CAFE VERONA
Grădina Verona, poziționată strategic aproape de Romană, ascunsă în spatele librăriei Cărturești, este o oază de verde și loc bun de întâlniri cu prieteni, de mai bine de zece ani.
Și meniu de mâncare, limonade și drinks. Grădină pet-friendly.
– str. Pictor Arthur Verona 13-15
– Ultima vizită: iunie 2022

Grădina DOROBANȚI
Loc de socializare și drinks. Food-trucks în curte. Acces rapid dintre piața Romană.
– Calea Dorobanți 44

Gradina OAR
S-a redeschis Grădina Ordinul Arhitecților din România, unul dintre locurile cu istorie în capitală. Păstrează aceleași separeuri în partea stângă, iar în dreapta sunt mese așezate printre copaci și mult ,,verde”. Nu există meniu de mâncare (doar un platou cu mezeluri și ,,ronțăieli” sărate pentru bere) dar meniu de băuturi, da.
– Str. Pictor Arthur Verona 19 (puțin mai sus de Grădina Verona)
– Ultima vizită: iulie 2023

GREEN HOURS
Curtea boemă de pe Calea Victoriei – cu cel mai vechi club de jazz din București și scenă pentru teatru independent. Terasă cu zâmbet relaxat, cu muzică faină de jazz dar și cu-n meniu de mâncare și alte licori de trebuință. Curte interioară, ferită de agitația de la bulevard.
-Loc pet friendly.
-Calea Victoriei 120

Grădina MONTEORU
Terasa din curtea celebrei Case Monteoru (monument de arhitectură, clădire construită la sf. sec. XIX; mai bine de 50 ani a fost sediul Uniunii Scriitorilor, momentan închisă publicul).
Ofertă bogată de băuturi plus food trucks – frigărui de berbecuț de la Arrosticini, dar și altele cu street food, ex. sandvișuri. Loc pet-friendly.
-Calea Victoriei 115

J’AI BISTROT București
Curte boemă cu bucătărie urbană. Multe concrete și evenimente între prieteni. Loc pet friendly.
De foarte mulți ani fac donații mâncare pentru copiii de la Asociația Casa Bună.
-Calea Griviței 55
-Ultima vizită: martie 2023

KRAFT MARKET
Locație centrală, terasă urbană între blocuri, de stat la un pahar de vorbă cu prietenii și street food. Zona are un bar central acoperit, o scenă, mâncare în niște căsuțe – ex. Smokăreală, Hushimo etc. De jur-împrejurul barului sunt mese și scaune.
-Kids friendly, spațiul are un mic loc de joacă.
-Matei Millo 8-10 (în spate hotel Novotel, Calea Victoriei). În weekenduri au loc evenimente (kraft beer, bijuterie contemporană, concerte etc.)
– Ultima vizită: septembrie 2022

MercatoKultur
Terasă urbană deschisă în anotimpul cald. Primăvara/ toamna posibil să fie deschis în weekend. Food-trucks cu mâncare și băuturi, iar în mijlocul spațiului sunt mese și scaune. În funcție de sezon se schimbă food-trucks cu street food. Au loc și concerte. Loc bun de socializare, drinks.
– Gheorghe Demetriade 6-10 (zona Aviatorilor)

RUAL AproBistro – bistro & aprozar & terasă mare
Concept de aprozar și bistro, cu meniu internațional, cu precădere asiatic. Recomand celor la început de drum în explorarea bucătăriei asiatice.
Chef Laurențiu Hairadin
-Mihai Eminescu 114-116, terasă interioară, generoasă, printre blocuri
-Ultima vizită: iulie 2023

SERA EDEN
Grădină urbană, bar/mixology, food & drinks
Un spațiu inedit, o grădină-seră contemporană amenajată în curtea din spatele casei Brătianu. Locul arată foarte fain, ideal pentru întâlniri cu prietenii la un pahar. Mâncarea nu e punctul forte, atmosfera și designul, da.
– Design: Cristian Corvin, Peisagistică: Nicolas Triboi.
– Dacă în primii ani nu acceptau rezervări, din 2023 lucurile s-au schimbat, să faceți musai rezevare pe ialoc.ro
– C.A. Rosetti 37, loc pet friendly
– Ultima vizită: mai 2023.

Credit foto: Deschis Gastrobar

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //