Restaurante Brașov

BISTRO DE L’ARTE
De 22 ani în Brașov, unul dintre cele mai longevive locuri din oraș, Bistro de l’arte este model de bune practici apropos de colaborea cu micii producători din zonă și folosirea rețetelor locale or zonale.
– Bistroul are două meniuri ce folosesc produse de sezon, un meniu fix și altul dinamic (se schimbă zilnic), majoritatea feluri de mâncare românești dar și câteva ce aparțin altor bucătării. Nu ratați nici meniul de vinuri. Un loc musai de mers.
Bistro de l’Arte îl găsiți menționat în 50 Best Discovery (face parte din The World’s 50 Best Restaurants) – sunt doar patru nume din România.
– Chef: Oana Coantă – Women Chef of the year 2019, Gault&Millau România.
– Un interviu video mai vechi, dar actual: Interviu video #5 întrebări. Chef Oana Coantă.
– Piata G. Enescu 11 bis, terasă – da
– Ultima vizită: iulie 2023

DEI FRATI
Restaurant mic de familie, cu specific italian. Proprietarii, doi frați, au lucrat în Italia mai bine de zece ani. Neapărat să încercați pastele, sunt făcute în casă și, cel mai posibil, o să vă întoarceți după ele cât de curând. Unele dintre puținele locuri din țară unde pot să zic că am mâncat ,,paste ca în Italia’’.
– Piata G. Enescu 16, terasă – da
– Ultima vizită: septembrie 2022

ONE SOUL
Soul folosește ca ingrediente principale pe cele de import, premium, precum stridii Gillardeau, vită Wagyu, cotlete miel Noua Zeelandă, homar albastru etc. Au și o listă generoasă de cocktailuri – unele se prepară cu un mic spectacol la masă. Am ajuns o singură dată, mâncarea a fost gustoasă, la deserturi este loc de îmbunătățit. Design modern.
– Chef: Szilárd Lőrincz
– Apollonia Hirscher 12, terasă-da
– Ultima vizită: martie 2023

PILVAX
Mâncăruri inspirate din bucătărie ungurească şi ardelenească, meniuri care se schimbă în funcție de sezon. Nu doar că lucrează cu mici producători dar își prepară ei in-house anumite ingrediente, cum sunt coastele de porc (o nebunie) – afumate încet, cu lemn din pomi fructiferi, coajă de nuci sau miez de caisă. Un loc care acordă mare atenție și meniului de vinuri.
– Michael Weiss 16, terasă – da.

Brutăria Simplu

Brutărie artizanală unde găsiți pâine cu maia plus o gamă variată de produse de patiserie (eu am prins trei tipuri de merdenele făcute cu unt, biscuiți, checuri etc.) dar și cofetărie – prăjituri de inspirație românească or franțuzească (inclusiv Paris-Brest cu fistic, ecler cu mango/ fructul pasiunii, tarte etc.).
Au două adrese: Str. Bisericii Române 112 (sunt și mese/ scaune, unde puteți sta) și o locație în centru, deschisă în 2023, pe str. Grigoraș Dinicu 2. (aka Nicolae Bălcescu).
– Ultima vizită: iulie 2023.

 

Recomand să urmărți și activitatea Breaslei Cârciumarilor Brașov, uneori organizează proiecte ce implică tur gastronomic în oraș, precum acesta: Ișlerul, macaron-ul ardelenilor, are tur culinar. Breasla Cârciumarilor Brașov. Breasla numără peste 20 de restaurante, bistrouri, cafenele, brutării și fast-food-uri din Brașov.

Credit foto: Brutăria Simplu, Ișlere
// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //