Restaurante Cluj

Lista a luat naștere în urma a două vizite scurte în Cluj Napoca în luna septembrie 2022 și 2023, mai jos o parte dintre locurile unde am mâncat. Din motive de timp și program, nu am ajuns în locuri care s-ar fi regăsit aici, cel mai probabil, precum restaurant fine dining Baracca (era închis pentru renovare sau în vacanță), Cimbru Author Cuisine, Vărzărie (pentru o întoarcere în timp, în comunism) etc.

ACADEEA
O surpriză foarte plăcută Acadeea –  deserturi gourmet cu ingrediente premium, deschisă în iulie 2023. Am mâncat un Choux cu fistic – în trei texturi plus caramel, o prăjitură lucrată cu foarte mare atenție, cum nu am mai gustat de ceva vreme.
– Str. Napoca 19
-Ultima vizită: septembrie 2023

CIMBRU Restaurant
Aș fi vrut să ajung la fratele mai mic, Cimbru – Author cuisine (Emil Isac 11) care își schimbă meniul săptămânal, dar nu ne-am potrivit la program.

La Cimbru există un meniu a la carte dar și unul al zilei (eu l-am ratat, nu am văzut, era scris pe o tablă), bogat în oferta de carne (Mangaliță, Angus steak, Salsiccia la jar etc.)
-Curte cu o terasă simpatică
-Decebal 37
-Ultima vizită: septembrie 2022.

Cucina Turea 
Băcănie italiană cu bucătărie (sunt câteva mese în centrul băcăniei). Am fost pe grabă, am luat o porție de Ravioli cu leurdă (prăjiți!) în sos de roșii.
Cucina Turea este și producător de paste.
-Str. Ioan Ratiu nr. 2
-Ultima vizită: septembrie 2023.

EGGCETERA  – cafea, mic dejun și brunch
Probabil unul dintre cele mai populare locuri atunci când vine vorba despre mic dejun și brunch, cât este ziulica de lungă. Și nu sunt doar vorbe, e și bun.
-Napoca 13
-Ultima vizită: septembrie 2022

IRIS DÉLICE – cofetărie & patiserie
De când au deschis laboratorul, am salivat online deseori, uitându-mă la produsele lor. Dacă sunteți preocupați de patiserie și cofetărie, este un loc unde musai trebuie să ajungeți. Ofertă bogată, și viennoiserie, și prăjituri delicate cu mousse, și tarte sărate și dulci or eclere, toate lucrate cu tehnică franțuzească. Am testat din toate categoriile (mulțumesc găștii care a acceptat invitația și s-a sacrificat alături de mine), zic să le faceți o vizită.
De ținut minte – nu au mese înăuntru, nici la stradă, doar o băncuță în fața magazinului.
-Str. Ferdinand 27
-Ultima vizită: septembrie 2022

MANGER – restaurant
Restaurant doar cu meniu de cină unde gătește Chef Silviu Chelaru, Modern European.
Am mâncat o farfurie în combinația piept de rață, demiglace și piure morcovi, bun. Terasă foarte simpatică.
– Regele Ferdinand 23
-Ultima vizită: septembrie 2023.

Restaurant NATIV
Deschis în an de pandemie, august 2020, restaurantul are 3 principii: să folosească ingrediente de origini româneşti, să fie atenți la producători & produse de calitate și să aducă simplitate în farfurie. În meniul lor regăsiți: Produse lactate Torockoi, Vită Angus de la Marpod, Atelierul de branza NarCheese, Ferma Tușa, miere Dapis Transilvania etc. Sper să păstreze aceste frumoasele obiceiuri. În meniu este și o secțiune: fripturi românești pe jar. Mi-a plăcut și selecția lor de etichete de vinuri românești. Aștept cu nerăbdare să revin, sunt curioasă cum o să evolueze de-a lungul vremii.
-Design contemporan, terasă – da
-Str. Georges Clemenceau 3 (Piața Muzeului)
-Ultima vizită: septembrie 2022

VIA – Modern European
Un restaurant din garda veche, meniu scurt, cu atenție la detalii. Puteți găsi în meniu și un foie gras, piept de rață, tocană de mistreț sau supă de fazan. Mie mi-a înseninat ziua o porție de Pappardelle făcute în casă cu muşchi de vită, sos roşii gustos, cu zucchini, cozi de leuştean, busuioc.
-Au și o terasă mică în curtea interioară.
-Inocentiu Micu Klein 6
-Ultima vizită: septembrie 2022

Brutării Cluj (testate în septembrie 2023):
Brutăria Claudia – magazin Alac în centru – Ioan Rațiu 8.
Gook – cafenea și brutărie & curte simpatică, cu atmosferă boemă într-un cartier de case, str. Constantin Brâncuși 97.
Maia Brutărie Artizanală – Vasile Lupu 77.

Cafenele specialitate (septembrie 2023)::
Let’s Coffee – str. Constantin Daicoviciu 8
Olivo Coffee Culture – bd. Eroilor 7.

Credit foto: Cimbru Author Cuisine

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //