Energiea – unde te simţi bine, de 5 ani…

În luna martie, anul de graţie 2017, gastro-pub Energiea a împlinit un cincinal, oameni buni!
Adicătelea există pe meleaguri dâmboviţene de 5 anişori, la mulţi ani cu acelaşi elan şi voie bună!
Şi cum la aniversare cântăreşti trecutul apoi sufli în lumânărele şi îţi pui o dorinţă pentru ce va să fie, zici Doamne ajută, să fie bine!
Meseancă obişnuită a locului, am cumpănit la cum a fost până deunăzi…

Şi să ştiţi că au făcut bine ce au facut, zic că este printre puţinele restaurante care păstrează standardul, ca la începuturi – nu au micşorat porţia, nu au schimbat ingredinetele, nu au dat peste ochi serviciile. Platouaşul lor de juma’ de kilogram cu cartofi prăjiţi, din cartofi-cartofi cinstiți tăiaţi frumos, a rămas acelaşi. Salata lor cu pernuţe din brânză de capră, rucola, fâşii de sfeclă cu dressing de hrean cu muştar şi cu fulgi de migdale, de să te lingi pe degete….sau varianta pentru domni puternici, nişte Coaste de porc, tot la juma’ de kil, la fel au rămas. Preţurile sunt cam aşa: sălata 25 lei, cartofii 20 lei, costiţele marinate 46 lei. Neapărat să ajungeţi la meniul de băuturi unde o să descoperiţi o colecţie de beri artizanale, nişte limonade îmbătătoare, dar şi vinuri româneşti, romuri bune şi-un suc natural de mere de la Valea Mare şi cidru or infuzii din plante.

Dacă vă nimeriţi în jurul prânzului, aveţi noroc de meniu patriot, posibil cu loboda şi ştevia, pentru că, ţineţi minte, oamenii de la Energiea merg prin pieţe şi gătesc poame de sezon.

Şi Energiea se dedă şi la răsfăţuri culturale, posibil să vă împiedicaţi de vreun concert sau vreo prelegere creativă la ceas de seară. Întotdeauna o să găsiţi în pub public ales – oameni relaxaţi din agenţii de publicitate, designeri, arhitecţi şi tot felu.

Nu mai spunem că locul este plin de istorie, casa a fost construită în 1915 şi a avut diverse funcţii, până şi „Energiea – tipografie, legătorie, cartonage”… premise de la care arhitectul Corvin Cristian a gândit amenajarea spaţiuliu. Atunci când se încălzeşte afară, este şi o mică terasă la stradă.
Ce îmi mai place aici în mod deosebit sunt serviciile – chelnerii, tineri şi sprinţari, unii cu ştate vechi, ştiu să îşi facă bine meseria.

Bravos Energiea, halal să-ţi fie! Cu încă 5 ani a câte 5 înainte să fie, cu acelaşi stindard ridicat şi cu energie!

Foto: Corvin Cristian/ George Pruteanu