Să fie mulţi cai putere, să fie karting outdoor!

În apropiere de Bucureşti, în Tunari, pe şoseaua de centura Bucuresti nr. 5A (DNCB 5A, Tunari 077180) găsiţi un circuit de karting outdoor de toată frumuseţea, AMC Kart (e singura pistă outdoor din capitală certificată de Comisia Internaţionala de Karting).

Pista are o lungime de 1 240 m şi lăţime între 8 şi 10 m. Kart-urile sunt monoposturi de 6.5 cp şi 13 cp (astea-s nărăvaşe tare) dar şi Kart-uri Bipost de 9 cp, deci nu sunt deloc nişte jucării. Ca să aveţi o idee, ajung la 60 km/ora cele de 6.5 cai putere iar cele de 13 cp ajung la 70-75 km/ora. Kart-ul nu are servodirectie, nu are schimbător de viteze, aveţi doar acceleraţie şi frână.

Există o singură mare problemă: se termină cam repede tura standard de 10 minute şi te înghionteşte rău adrenalina pentru mai multe curse.

Costul unei ture este între 45 lei – 65 lei pentru monoposturi si pentru bipost 70 lei. Au voie şi minorii pe pistă (cu semnătura adultului însoţitoritor), condiţia este să aibă peste 140 de centimetri înălţime. Program luni-duminica: de la ora 10:00.
Pentru împătimiţii de bolizi şi cai putere, există varianta să faceţi chiar şi şcoală (pachet de 5 şedinţe a câte 30 minute fiecare).

Dacă vă trece prin cap să vă invitaţi toţi colegii de la serviciu într-o seară, după program, să ştiţi că sunt tribune cu 500 de locuri, padocuri pentru 200 de concurenti şi, şi, surpriză, instalaţie de nocturnă!

Chiar intri în atmosferă de curse: ţi se face instructajul, primeşti cagulă şi cască, se flutură steaguri colorate pe pistă şi steagul alb-negru, cel în şah, eşti la 10 cm de sol şi simţi bidivii când accelerezi şi cum îţi fuge fundul maşinuţei în curbe şi ţii tare de volanul care trepidează.
Păzea, accelerez!

Foto: AMCKart