7 știri bune, pe scurt. din februarie 2018.

1. CNDB a anunțat înfiinţarea unei şcoli de educaţie artistică pentru copii (6 – 9 ani). Între 19 martie şi 15 iunie 2018 se vor desfășura cursuri de coregrafie, arte vizuale, arte marţiale (Aikido) etc. Costuri aprox. 30-50 lei/ şedinţa sau atelier.

2. O premieră de zile mari se anunță la Teatrul Act pentru luna martie: ‘’Stage Dogs’’.
Nu poate suna decât promițător o distribuție ca aceasta: Marcel Iureş și Florin Piersic junior, stați pe-aproape!

3. A luat naștere Romanian Jazz International o platformă care vrea să scoată la lumină proiectele românilor jazz-iști din lumea largă. Fondatorii, trei români stabiliți în Olanda: Raluca Baicu, Alex Simu, George Dumitriu. Așteptăm cu nerăbdare concertele!

4. Editura Humanitas are aplicație de mobil, prima de pe piața editorială din România.
Biblioteca digitală conține peste 700 de ebook-uri și audiobook-uri din întreg portofoliul Humanitas și Humanitas Fiction, care pot fi citite sau ascultate atât on-line, cât și off-line.

5. Ursul de Aur pentru regizoarea româncă Adina Pintilie.
Adina Pintilie a câştigat Ursul de Aur şi premiul pentru cel mai bun debut la Festival de Film de la Berlin, cu filmul experimental “Nu mă atinge-mă” (“Touch Me Not”), o coproducţie internaţională.

6. Soprana Angela Gheorghiu a primit premiul Victoire d’Honneur pentru cariera artistică extraordinară, în cadrul galei premiilor Victoires de la Musique Classique (cunoscute drept echivalentul francez al premiilor americane Grammy).

7. Scriitorul Mircea Cărtărescu a câștigat premiul “Thomas Mann” pentru Literatură 2018, unul dintre cele mai prestigioase premii literare germane.