7 terase faine, la Romană

Și cum stăteam eu așa, cu ochii pironiți luuung în zare, silabiseam:
<<Deci, dacă sunt la Romană, unde găsesc o terasă simpatică? Pot să merg un pic pe jos, hai, acolo, un 10 minute, dar să găsesc un loc frumos, poate ‘’cu verdeață’’:) >>
Și parcă fix atunci când ai nevoie, nu îți vine nicio idee cu bunătăți, parcă toate terasele fug din calea ta, sunt parcate într-un loc secret și se ascund te tine.
Ei, las că vă pun eu pe hârtie, să nu mai fugiți…
 

1. Atelier Pinion, pit-stop pentru biciclişti & coffe-shop

Dacă bicicleşti de zor prin capitală, uite un pit-stop simpatic (pitit într-o curticică, pe Dacia nr. 23), bike şi coffee-shop, doi în unu. Dacă ai nevoie de o revizie sau vreo piesă pentru bicicletă, specialiștii te așteaptă în magazinul-atelier de la etaj.

Apoi poți să prinzi energie cu o cafea single origin de la The Barn Berlin sau o bere artizanală românească, un cidru sau o limonadă. Și te răcorești în curte sub un vişin sau un brad, după cum poruncește inspirația.

O curte mică și intimă, numai bună de zăbovit.

atelier-pinion Foto: DeCorinaBlog

2. Grădina Dorobanți, grădină urbană

Când mergi dinspre Romană spre Perla, pe Dorobanți la nr. 44, găsești o terasă taman bună de lenevit, după o zi agitată la birou. Din când în când oprește în curtea lor un food-truck (de genul Merinde Street Food sau Lada cu pește) și simți cum băutura curge mai lin.
Și poate ai parte și de un mixolog de serviciu (băieții de laTouching ART Cocktail mai trec în vizită), ca să fie tacâmul complet!
O bere, un cocktail, un vin sau un suc presat la rece (de la smoothie bar), când stai așa întins într-un hamac la umbră… hmm sună cam bine!

gradina dorobFoto: Grădina Dorobanți Facebook

3. Green Hours – special, ca-n prima zi

O terasă veche, verde și primitoare, dar nu știu cum, mai uităm uneori de ea… Ea ne așteaptă cuminte, ca un prieten vechi și devotat, cu aceeași alură boemă, mereu surâzătoare, în blugi și cămașă în carouri, cu mâneci suflecate…
Terasă cu atmosferă relaxată și oameni relaxați. Și poate un concert de jazz în aer liber sau poate doar jazz în surdină, la cel mai vechi club de jazz din capitală… Calea Victoriei 120 (cum ieși din piața Amzei, pe strada Piața Amzei, în Calea Victoriei, pe stânga, imediat). Și, pentru cine nu știe, aici găsiți și teatru independent, teatrul LUNI.
Nu mai zic că e și bere rece și vin pelin și meniu consistent de mâncare.

Un loc cu farmec aparte, cu energie bună, un loc special!

green

Foto: Green Hours Facebook

4. Happy pub – berile lumii într-un pub mic studențesc

Dacă ești pasionat de bere și nu ai auzit încă de locul acesta, e cazul să faceți cunoștință!
De la ASE când mergi pe Căderea Bastiliei, la nr. 36 (până dai în Iancu de Hunedoara), e o comoară pe dreapta, cu bere aleasă. Atmosferă stundențească, câteva măsuțe afară și poți să treci prin toate degradeurile de culori de bere, adicătelea bere pe sprânceană. Mie mi-au atras atenția câteva nume: Morning Glory, Gulden Draak, Dogma, Imperial Fuck, Hardcore IPA, voi ce nume ați găsit?

Vă salută de acolo cu respect cam toate neamurile pământului: Belgia, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Italia, Franța, UK, USA, Scoția și mai sunt câteva.

happy pub

Foto: Happy Pub Facebook

5. Lente – cu energie și joacă înainte

Pe Dionisie Lupu 78 (din bd. Magheru o iei pe Jules Michelet și dai în Dionisie Lupu) te așteaptă o atmosferă cu zumzet tineresc.
Încearcă un burger sau poate un sandwich sau o salată cu carne slow-cooked (rață, vită sau ceafă de porc) și  musai o bere artizanală.
Și dacă aveți chef de joacă cu gașca, poftiți înăuntru și încearcați boardgames (vă așteaptă cuminți peste 100 de jocuri).

lenteFoto: Lente Facebook

6. Cafe Verona, unde te simți bine

Cafe Verona, în spatele librăriei Cărturești (Pictor Arthur Verona 13-15), e genul acela de loc unde știi ce găsești. Un loc  care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Păstrează calitatea de mulți ani și nu vine cu surprize neplăcute. Aceleași foi tipărite prinse cu clips pe suportul din lemn, cam aceleași vinuri și mâncare.  Au mai mărit terasa de-a lungul timpului, deci, de bine.

VERONA Foto: Cafe Verona Facebook

7. Point, teatru independent și cu-o terasă la pachet

Pe Str. General Eremia Grigorescu la nr. 10 (adică din Lahovari când o iei înspre Grădina Icoanei) vezi un calcan mare cu grafitti, nu ai cum să îl ratezi (făcut de băieții de la Sweet Damage Crew), acolo este Point, un hub cultural, care e norocos să aibă și terasă.
Un meniu scurt și cuprinzător (gătește Floris Agafiței și Costi Drăgan) – găsești și o salată cu brânză de capră și căpșuni dar și un curry thailandez cu obraz de vită copt lent sau o pulpă de rață cu mămăligă cu trufe.
Și, am aflat din culise, din iunie week-end-urile vor fi ‘’condimentate’’ altfel: sâmbăta seara va fi dedicată tagmei artistiștilor (vor fi prin preajmă actori, regizori, dramaturgi, scenografi etc.) iar duminica va fi botezată cu brunch-uri tematice.
Adicătelea să începem noua săptămână cu mai multă creativitate și voie bună.

Să ne fie bine!

punct13Foto: Point.