Ziua Mondială a Teatrului. Tur ghidat la Odeon, video.

De Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie 2019, Teatrul Odeon și-a deschis porțile invitând spectatorii într-o călătorie specială, în universul magic din spatele cortinei.

După ce anul trecut în turul ghidat (organizat cu aceeași ocazie) am vizitat sălile și am experimentat Virtual Reality, Augmented Reality și 3D scanning, la cea de-a doua ediție a ”porților deschise”, Teatrul Odeon a venit cu ceva nou.

În turul ghidat de anul acesta am vizitat spațiile nedestinate publicului, mai exact am ajuns sub scena teatrului dar am urcat și la înalțime la 9 metri deasupra scenei (după ce am pășit pe scara îngustă și întortocheată cu 37 trepte). Și, bineînțeles, iar ne-am bucurat, ca niște copii, atunci când s-a deschis plafonul de la Sala Majestic!

În Galeria Odeon (foaier Sala Studio) am admirat expoziția inedită de fotografie Frumusețea Nevăzută a Teatrului Odeon (în care personajele principale erau ne-actorii teatrului, mai exact: costumiere, machieuze, doamne de la achiziții publice, consultanți artistici etc), iar la etaj erau caricaturile actorilor teatrului, semnate de Marius Damian.

Turul a fost ghidat de actori dar și de oamenii din culise (mașiniști, tehnicieni, plasatoare etc.), tot personalul teatrului fiind alături de spectatori.

La mulți ani Teatrule, și în 2019!

Foto&video: De-Corina Blog