Festival Enescu #FestivalulMeu – 3 violoniști (video)

Festivalul Internațional George Enescu 2019

înseamnă ediția 24, 2500 artiști, 50 naționalități muzicieni, 34 premiere, 84 concerte în București. Și 30 concerte în 10 orașe din țară plus 6 orașe din lume. Și peste 100 de evenimente în Piața Festivalului, 312 proiecte asociate… și cifrele pot continua.

Festivalul Enescu înseamnă și publicul său special, cu muzicieni mai mari sau mai mici care așteaptă cu mare nerăbdare, ediție de ediție, prestațiile orchestrelor, cu soliști și dirijori vestiți.

Vă invit să descoperim # Festivalul Meu, oamenii care dau viață festivalului, pe scenă sau în sălile de spectacol.

————————

Am vorbit cu 3 violoniști:

Ray Chen, celebrul violonist (născut în Taiwan și crescut în Australia) care a câștigat în 2008 Concursul Internațional Yehudi Menuhin, a urcat pe scena Royal Albert Hall în cadrul BBC Proms, a susținut concerte la decernări de Nobel etc., cântă pe un Stradivarius. Probabil, unul dintre cei mai activi violonişti în social media, are peste 180K followers pe Instagram.

David Lefèvre, violinist, este concertmaestru al orchestrei Monte-Carlo Philharmonic, prezentă în cadrul Festivalului. Violonistul de origine canadiană colaborează cu Filarmonica George Enescu București în mai multe proiecte, dar și cu Gulbenkian Foundation of Lisbon, National Orchestra of the Capitole de Toulouse, London Mozart Players etc.

Andrieș Cigulea un tânăr violist, student la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, născut în Chișinău. Andrieș cântă în Orchestra Română de Tineret (formată în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu), una dintre orchestrele tinere cu foarte mare potențial. Din 2011 ansamblul este membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret – EFNYO (în cadrul căreie se desfășoară și programul EXchange, care susține schimbul de experință dintre cei mai valoroși tineri muzicieni, în cadrul programelor orchestrelor de tineret din Europa).