În casă nouă. Cu biliard, baschet și masaj.
Ce faci când te muți în casă nouă? Păi, după ce ai terminat cu mutatul mobilei, despachetarea cutiilor, cu sortatarea pe rafturi și prin debarale, cu ștersul prafului, cu tablouri, flori și așezatul preșului la intrare… chemi prieteni, colegi și vecini să le prezinți noul cămin.
Așa a făcut și ING la mutarea în casă nouă, a invitat oaspeți să îi treacă pragul.
Frumos, organizat, din oră în oră, s-au perindat sumedenie de invitați prin noua clădire din zona Expoziției – Expo Business Park, într-un soi de ’’ziua porților deschise’’.
Iar la finalul vizitei, o surpriză, un fel de cireașă de pe tort: un concert live, cu dedicație pentru angajați și vizitatori, chiar în clădirea cu pricina.
M-am numărat printre musafiri, după ce, mulți ani am fost ’’invitat zilnic’’ în adăposturile leuțului de la Palatul Kiseleff și Crystal Tower, unde știam și sufrageriile și cămările și depozitele de la subsol. Și am asistat la transformarea spațiilor și însuflețirea lor vreme de mulți ani. Deci, curiozitate mare să descopăr noua clădire și să simt pulsul locului.
Noul sediu, pe scurt. 8 etaje. 6 lifturi. Aproape 3000 plante verzi. Open space. Multă lumină. Transparență. Culoare. Geamuri, geamuri care se deschid, adică aer proaspăt, vivat!
Work. “Flexible desk”, după cum îi spune numele, înseamnă că poți lucra acolo unde îți dorești și ai treabă, adică nu există birou fix. Azi la un etaj, mâine la altul, poți schimba locul în fiecare zi, pe principiul nu contează unde stai, mai important este ceea ce faci și cum faci.
Spațiile de lucru sunt pe aleselea, după inspirație. Poate fi ba un birou izolat (unde să nu auzi țipenie de om), ba o ‘’insulă‘’ de birouri, alături de alți colegi, poate un fotoliu rotund ca un cocon (izolat fonic, să vorbești la telefon mai cu spor), ba între doi pereți ca o căsuță. Ba, ba, multe variante. Și cu încărcătoare wireless la îndemână înșirate ici-colo, precum niște flori.
Și multe săli de întâlniri sau zone numai bune de dezbătut în grup, pe fiecare etaj, mai mici, mai mari, fotolii, scaune, perne, după preferințe. Și peste tot, pereți pe care să tot scrii și să lipești post-it-uri.
Adică spații de lucru variate și jucăușe care să inspire colaborarea și discuțiile, să susțină modul de lucru ’’Agile’’ (compania a renunțat de ceva vreme la împărțeala ’’clasică’’ a departamentelor).
Și să nu uit de mâncare, lucru important: spații generoase de luat masa se întind pe fiecare etaj. Plus o terasă cu priveliște la ultimul etaj, perfectă pentru o cafea la soare.
Fun&inspiration. Se zice că ruperirile de ritm prind bine la birou. Zâmbetul și mai și. Adică cresc productivitatea la hectar și cantitatea de energie. Și coloana, ochii și sprâncenele mulțumesc. Iar creativitatea și mai și.
Așadar și prin urmare, se recomandă o linguriță de amuzament și joacă într-o cană cu termene limită, telefoane, e-mailuri, clienți, furnizori, colegi, prezentări, discuții, întâlniri și muuulte proiecte, într-un multi-tasking de mai mare frumusețea.
Doza de energie cu joacă poate fi servită pe orice etaj, acolo unde sunt zonele fun&inspiration. Coș de baschet. Biliard. Cărți de la Bookster. Masă tenis. Foosball. Bandă de alergat. Și, și, fotolii cu masaj!
Responsabilitate față de mediu, frumos!
Pe lângă folosirea cu responsabilitate a resurselor (de la sistem inteligent de iluminat, consum de apă etc.), fiecare persoană din clădire reciclează, frumos! Adică ’’clasicul’’ coș de gunoi de la fiecare birou este de multă vreme istorie (s-a renunțat de câțiva ani buni la acest obiect, de la sediul anterior). Fiecare angajat reciclează selectiv în zone speciale și recipiente dedicate, pe fiecare etaj. Aș multiplica la infinit această îndeletnicire, în toate companiile și în case și căsuțe, hai, hai cu toții.
Am văzut puțină hârtie în jur, majoritatea documentelor circulă în format electronic, să salvăm pădurile!
A fost cu ștafetă. La începutul vizitei prin clădire am primit ștafeta de la Emil Dragotă responsabil cu telefoane, aplicații, laptopuri și altele asemenea la www.gadget.ro Și am predat ștafeta lui Cornel Amariei, inventatorul care se află pe lista tinerilor vizionari care pot schimba lumea. În 2018 a fost inclus în rândul celor mai remarcabili tineri din lume ’’Ten Outstanding Young Persons’’ fiind primul român care a primit această distincţie. Ei, da, invitați de seamă, lume bună.
După predarea de ștafetă, am trecut la partea artistică, cu o aniversare în sincron: și ING și trupa Vunk aniversează în 2019 aceeași 25 anișori. Zic să fie cu la mulți ani și proiecte faine!
M-am bucurat de vizită în sediul nou și reîntâlnirea cu mulți foști colegi. Spiritul casei a rămas același, deschis și liber, așa cum îl știam, și gazdele, la fel, primitoare și voioase.
Mulțumesc de invitație și spor în casă nouă! Mai trec, la o vorbă și o cafea bună pe terasă!