Meniu de București (aug-oct 2021) – noutăți din gastronomia locală

Gastronomia merge mai departe, indiferent de vreme și vremuri!
Dacă te întrebi ce s-a mai întâmplat pe scena gastronomică din București în ultimele trei luni, vin eu cu veștile bune. Am pus la pachet și câteva știri faine din industrie, să meargă mai cu spor.

Ce locuri noi au apărut în oraș, redeschideri, mutări sau extinderi de restaurante, noutăți de prin meniuri, terase, premii internaționale sau naționale, certificări europene pentru produse românești, noi cărți de gastronomie, primul manual de sustenabilitate, o zacuscă nouă ori un dulce de leche, poate o pastramă de vită cu origini românești, o pâine pisică dar nu uităm nici de savarine alcoolizate or ecler cu dovleac și câte și mai câte.

Am trecut pragul multor locuri din listă, o parte dintre bunătăți le-am testat deja. Așa că, dau mai departe ce e bun și frumos, să sporim bucuria gurmanzilor și căutătorilor de bun gust!

Noutățile pe piața gastronomiei sunt multe și mărunte, eu m-am oprit doar la o parte dintre ele.
Sper să fie de folos lista curatoriată de mine și să îți facă poftă să explorezi diversitatea gastronomică a orașului!
Să începem, dară, la mâncare bună înainte!

Locuri NOI:

1.  @Soro Lume și-a deschis oficial porțile vineri, 10 septembrie, pe str. Fluierului 33 (unde era înainte restaurant Blid). Am testat primul meniu chiar a doua zi de la deschidere și vă recomand să mergeți să încercați ce gătește Mihai Toader! Este o bucătărie la foc deschis (adică nu folosește cuptoare/ plite din zilele noastre!) unde tehnicile tradiționale românești sunt puse în valoare în preparate moderne. Restaurantul are construite la fața locului: ogeac oltenesc (plus țest), cuptor moldovenesc, plită mănăstirească, grătar și afumătoare ardeleneşti. Recomand să luați 3-5 feluri, ca să vă bucurați de întreaga experiență. Verificați cu atenție și lista de băuturi, o să descoperiți multe comori – printre acestea, mici distilerii din Transilvania, mai puțin cunoscute, dar și spumantul românesc premiat internațional Carassia Blanc de Blancs – de la @Carastelec Sparkling Winery (puteți lua la pahar!).
Alături de Mihai Toader, în conducerea restaurantului este și Melinda Teohari de la @Paninaro.

Câteva dintre preparate: Chiftea Transalpină, Balmoș în ușa stânii, Oaie în vânătă etc.

Sunt 25 locuri pe terasă (la mese înalte, plus 2 mese joase) și 30 locuri în interior restaurant.

2. @Ohlala Patisserie îmbie bucureștenii la deserturi franțuzești din luna septembrie, în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3.  Povestea sună aşa: după aproximativ 30 ani petrecuți în Franța, Alina Petrea s-a întors în țară ca să deschidă acest loc; ea a absolvit în 2019 Școala Ritz Escoffier Paris. Printre preferatele mele: Tarta banoffee (cu unt sărat, caramel, banane, cremă de ciocolată și frișcă).
Sunt 20 locuri la interior și 16 pe terasă.

3. @MOM lansat oficial pe 9 octombrie pe str. Franceză nr. 2 (în Centrul Vechi, spre Calea Victoriei) este un nou proiect din echipa căruia face parte și Toni Godeanu (anterior, implicat și în Mà, WeDine, Centocittà). Vă fac poftă cu câteva exemple: Mille-feuille lasagna (în poză, mai jos), Tournedo Rossini, Paste cu trufe negre. Locul are și terasă.

4. @Aditi’s Kitchen – ceva special pe piața gastronomică din București: un restaurant cu specific nepalez (cu influențe indiene), deschis de un cuplu de tineri nepalezi la Hala Traian, pe strada Vișinilor nr. 2. Este și o terasă simplă, cu mini-templu inclus și steag, autentic. Locul este foarte modest, să nu aveți așteptări la felul cum arată, mâncarea este importantă aici. Nu am ajuns încă, dar este pe listă.

 5. @L’autre&Nori ,,different food, different culture’’ #newcantine s-a deschis pe Fabrica de Glucoză 9B. Aici găsiți preparate din diverse gastronomii, și Pho Bo și Pad Thai dar și Chili con carne și Pizza or Pinsa sau Mici făcuți în casă cu mujdei de roșii – după rețeta lui Radu Anton Roman, gătite de Robert Petrescu Vlad și echipa lui.

6. @Berliner Donuts Pe principiul Bucureștiul nu e Berlin, dar nu-i face rău să încerce, locuri noi unde se vând gogoși: în piața Kogălniceanu, pe Calea Plevnei 5-7 (unde era Grabit Pastrami) și în cartierul evreiesc, pe Olteni 2.

7. @Tuya Bucharest este extinderea unui restaurant din Viena care propune experiențe culinare inspirate de riviera franceză, Coasta de Azur, în nordul Bucureștiului. Puteți vedea meniul lor pe site.

8. @Forbidden Transylvanian Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant deschis pe strada Covaci 6. Berea artizanală fabricată la Sânsimion este făcută din apă pură din zonă şi hamei de la Sighişoara, fără să folosească enzime industriale (conform declarațiilor producătorului), având concentraţia de alcool de 6%. Am citit că 60% din producția de bere artizanală de aici ajunge pe piața din Ungaria.

9 . @Maimuca restaurant, un nou loc pe strada Edgar Quinet 7 (Universitate) cu atmosferă relaxată – “the punk place that your mom probably will tell you not to enter”. Meniul pregătit de Chef Dragoş Tudoran se schimbă săptămânal (posibil, mai des) și poți găsi feluri gustoase de mâncare cu melci, caracatiță, king crab, foie gras, rață etc.

10. @Pokeful Bolurile colorate poke și-au făcut apariția în zona Dorobanți – Intrarea Tudor Ștefan 9.

11. @Smokăreală, traditional Texas barbecue, a deschis în octombrie ușile unei locații, pe Mendeleev 33 (găsiți și food-trucks Smokăreală la MercatoKultur și în curtea Sera Eden chiar la intrare, pe dreapta).

12. @Meat2eat Steakhouse este un nou steakhouse la One Floreasca City, în zona de nord.

MOM restaurant, Mille-feuille lasagna. București, restaurant, bistro, cofetărie, patiserie, terasă, recomandări De Corina blog

MOM: Mille-feuille lasagna. Credit foto: MOM.

Extinderi, mutări, redeschideri etc.:

@Aubergine Healthy Food a deschis un nou restaurant în zona Aviatorilor, pe str. Ion Cantacuzino nr. 8 (în vila frumoasă unde era înainte Joseph by Joseph Hadad), bucătărie condusă de Ronen Meri.

@PainPlaisir, brutăria artizanală, a anunțat deschiderea unei noi locații, în cadrul proiectului de birouri J8 Office Park din Bucureşti (al patrulea magazin, după cel din Barbu Delavrancea nr. 1, Puțul lui Zamfir nr. 60 și George Enescu, nr. 25).

@Le Bab Bucharest a deschis două noi locații: la rond Charles de Gaulle (fostul Mikkeller) și la piața Amzei – aici este delivery & pick-up only. Cei doi tineri Chefs englezi, Doug Faulkner și James Dermody, se implică în dezvoltarea meniului de la fiecare locație și permanent vin cu noutăți. Pentru cine nu știe, Le Bab Bucharest este prima extindere internațională a brandului care a luat naștere în Londra. Nu ratați: micuțele Doner Beignet, LBFC, cojile de cartofi, humusul și, și, și…

@Cannoleria s-a mutat pe str. Cornescu nr. 4 (zona Floreasca) și a deschis prima franciză pe str. Dristorului nr. 53 (zona Decebal). Curând, și Cannoleria Express în Pipera. Pe lângă Cannoli siciliani, găsiți și o foarte gustoasă Pinsa (un fel de pizza dar altfel, aluatul este cu făină de orez, soia şi grâu), Tiramisu, Babà Napoletană cu rom, Profiterol, torturi italiene, Limoncello, Prosecco, cafea etc. S-a deschis, de curând, și o franciză în Constanța – pe str. Siretului, nr 23 (zona Tomis Mall). Cannoleria înseamnă gust italian, un proiect al italianului Chef Andrea Di Russo, care locuiește de peste zece ani în țara noastră. Am vizitat de multe ori locul anterior, sper să ajung curând și la noile locații.

@Liberté cu savarinele (da, da și cele cu grade de alcool și fără) și tartele franțuzești s-a mutat pe Calea Victoriei 122 (gangul dintre @Velocita și @Green Hours unde era, pe vremuri, Hippie Hippie Shake).

@Mamizza, Mother of pizza napoletana se mută în casă nouă, pe bd. Corneliu Coposu 6-8. Unul dintre cele mai bune locuri cu pizza din oraș.

@Balls. În caz că vă e poftă de chiftele, chifteluțe gustoase, din diverse tipuri de carne și condimente variate, s-a deschis prima franciză în zona Apaca – delivery-only.

@Zest pizza La sfârșitul lunii august, Zest a deschis un punct de livrare și la Piața Veteranilor, în Militari. Dacă nu ați încercat până acum, recomand pizza napoletană de aici (aluatul este foarte gustos – include și făină integrală (are un mix), creștere lentă la rece, cu un procent foarte mic de drojdie).

@Velocità În caz că nu ai prins știrea, gelato & cafea Velocità găsești într-o nouă locație, pe Ion Câmpineanu 13. Să nu mai stai la coadă pe Victoriei, cu plăcere!

@Corks Cozy Bar – wine bar s-a redeschis în Centrul Vechi, sub un nou acționariat, aceeași adresă, str. Băcani nr. 1.

Prăjiturile Mara Mura le puteți găsi și la noua lor cofetărie de pe str. Doamnei nr. 15, în Centrul Vechi. Locul este mic, sunt 2-3 mese la interior.

@Ironic Taproom, craft beer bar, s-a redeschis la Romană, pe bd. Dacia 23, în curtea Atelier Pinion.

@Grabit Pastrami cu NYC beef pastrami sandwich & hot dog s-a mutat din Piața Kogălniceanu pe Str. Olteni 9, în cartierul evreiesc. Dacă nu știi care e povestea pastramei de vită NYC cu origini evreiești românești, am scris aici: Celebrul sandwich New York pastrami are origini românești

Le Bab Bucharest - restaurante, bistro, cofetărie, patiserie, terasă, recomandări De Corina blog

Le Bab Bucharest: Cotlete de miel Noua Zeelandă. Foto: Le bab.


NOUTĂȚI prin meniuri & Chefs:

În septembrie și octombrie majoritatea restaurantelor au introdus meniuri de toamnă, cu ingrediente #desezon.

@Anika restaurant Odată cu lansarea meniului de vară (tasting menu cu 3, 6 sau 10 feluri) restaurantul a anunțat sosirea în echipă a lui Laurențiu Samoilă – care a lucrat mulți ani în restaurante din Italia, Franța, Marea Britanie. Locurile unde a lucrat includ și o distincție Michelin Bib Gourmand plus o stea Michelin.

Printre noutățile din meniul nou de octombrie Anika: Sărmăluțe în foi mangold, hrișcă, ciuperci, iaurt gras și ulei de mărar; Gnocchi de dovleac și salvie, veloute de dovleac, semințe; Ruladă de sfeclă și brânză de oaie, nuci coapte, andivă, vinegretă de portocale. Aici puteți lua cel puțin un meniu de 3 feluri, pentru o experiență gastronomică completă (tasting menu only, este conceptul restaurantului).

@Adi Hădean a lansat o gamă de produse MEATic BBq box, disponibilă în anumite magazine Mega Image (coaste de porc, ciolan și jumătăți de pui copt și afumat).

@Zexe braserie ne invită la Amandine, prăjitura s-a reîntors de curând în vitrina braseriei.

Din septembrie la @PainPlaisir găsiți Pâinea Pisică, felia care îi ademenenește pe cei mici cu urechiușe pisicite.

@MAT București Din octombrie, două variante noi de tacos în meniul MAT, cu pui și cu porc. Același program, joi – duminică, pe strada Mircea Vulcănescu 121. Dacă nu ai încercat tacos făcut de Alexandru Iacob și Cristi Dăscăleanu, poate că a venit momentul.

@DRAKO kUHNIA bALKANICA are în meniu și ,,Mămălizza’’ sau pizza cu blat de mămăligă. Bine, nu uitați nici de măslinele pane, pastrama de berbecuț sau bilele albaneze cu orez și mai vedeți voi în meniu.

La @Casa del Pan puteți testa un croissant negru (are cărbune alimentar) umplut cu zacuscă #cosmindragomir

@Pickles – are și borcănele cu Dulce de leche cu fulgi de sare Maldon dar si Prune murate uscate. Iar #desezon niște rotocoale din: Dovleac copt cu miere, piper, chives și altele, tăvălit prin panko și prăjit, salvie crocantă și dressing de unt ars cu balsamic.

La @Papila continuă evenimentul de duminică ,,Ramen Sunday”, iar dacă treceți în timpul săptămânii pe la ei, Supa Thai cu siguranță o să vă placă.

În caz că nu știați, la @Artichoke Social House există apă tonică preparată chiar de ei, from the scratch.

În weekend-uri găsiți la @Miez Brutărie Artizanală ecler cu dovleac și tartă cu prune și crumble de scorțișoară.

 

Pain Plaisir, pâinea pisică, cofetărie, patiserie, brutărie De Corina blog recomandare

Pain Plaisir: Pâinea Pisică. Foto: Pain Plaisir.

Premii, recunoașteri, participări internaționale:

– ,,Salata tradițională cu icre de crap” (produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie; disponibil în două variante: cu sau fără ceapă) – a fost înscrisă de Comisia Europeană în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG).

Este prima certificare tip STG din România (un demers susținut de un consorțiu format dintr-o asociație și un operator privat) – acesta prezervă rețeta, în timp ce denumirile IGP și DOP se bazează pe relația cu teritoriul, cu regiunea și cultura regională.

România are până în acest moment încă nouă produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, dintre care opt cu Indicaţii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune de Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Scrumbia afumată de Dunăre, Cârnaţii de Pleşcoi, Telemea de Sibiu, Caşcaval de Săveni şi Salată cu icre de ştiucă de Tulcea. Telemeaua de Ibăneşti este pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

Astfel, sunt 3 aperitive pescărești certificate european, 2 IGP (Scrumbia afumată de Dunăre, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea) și 1 STG (Salata tradițională cu icre de crap).

– Ana Consulea este primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din România (dintre cei 25 desemnați la nivel mondial), unul dintre cei mai importanți producători francezi de produse lactate premium destinate profesioniștilor, prezent în peste 120 de țări.

– Vești bune și pentru vinurile locale: 17 vinuri românești sunt menționate de publicația americană RobertParker.com. Premiantul este @Vinarte România – Soare Cabernet Sauvignon 2017 care a primit 93 de puncte Parker.

– Chef Paul Oppenkamp @the ARTIST Restaurant din București și-a adus contribuția la o carte cu 101 rețete de supă ′′Nur Suppe” – Martin H. Lorenz, publisher Callwey Verlag.

– Usturoiul de Copălău este recunoscut international în Ark of Taste – comunitatea Slow Food (sunt 46 produse din România), nominalizare din partea lui Bogdan Alexandrescu – Epoque Hotel, Relais & Châteaux.

– În octombrie, Chef Petra Hianu și Paul Moinea de la @Plai restaurant Sibiu au susținut o prezentare în cadrul @Food on the edge, un simpozion dedicat gastronomiei – ‘’International Symposium of chefs discussing the future of food’’.

–  La @Grand Prix du Design 2021 Montreal, Canada, ediția 14 – echipa românească Corvin Cristian Studio a câștigat medalia de aur – interior design (categoria – Accomodation, Restaurant & Bar/ Cafe & Food Concession) pentru gelateria & coffe shop Velocità din București, pe Calea Victoriei.

– Nu știu cât interes este pentru genul acesta de topuri dar, să știți că restaurantul @Retrăiește cu dor din Bran este pe locul 3 în Top Picture-Perfect Restaurants, Tripadvisor Travelers’ Choice.

 

 

Ohlala Patisserie cofetarie, recomandare De Corina blog

Ohlala Patisserie: Tarta Banoffee. Foto: De Corina blog

Premii locale în gastronomie:

– Cu ocazia Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România, serbată pe 3 octombre (prima dumincă dn octombrie), s-au decernat și Premiile de Excelență GastroArt și Vinul.ro. M-am aflat chiar la locul faptei, la Casa Timiș, alături de inițiatorii Zilei Naționale: Nico Lontras, Cosmin Dragomir și Cezar Ioan.

Printre premiile oferite anul acesta: Băcănia Veche – Delicatese & Gradină – încurajarea producătorilor locali, Circus Doner – promovarea unor ingrediente de nișă (organe), Bucătăria.localfood – valorificare patrimoniului gastronomic local, Breasla Cârciumarilor Brașoveni – exemplu de bune practici. Chef Nico Lontras a primit Premiul special pentru dezvoltarea gastronomiei românești.

Noutatea din acest an este reprezentată de premiile acordate împreună cu RePatriot și dedicate chefilor români care s-au întors din străinătate și contribuie la dezvoltarea gastronomiei din România: Alexandru Crăciun (Crazy Constanța), Laurențiu Samoilă (Anika restaurant), Alexandra Blaș (Pickles), Cristina Mehedințeanu (Horeca School), Cristian Paul Frățieanu (Fayn Urban Eatery).

Câteva premii de la categoria Mari medalii de aur ( > 95 puncte), vinuri roșii:  Licorna Anno 5 – 1909 (Fetească neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) Licorna Winehouse, Merlot Vizionar 2019 – Domeniul Aristiței și Noble 5 2019 (Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah) Budureasca.

Listele complete de premii, le găsiți pe GastroArt.ro și Vinul.ro.

– Gala @Webstock a premiat și proiecte din gastronomie precum: Best Social Good Campaigns – locul 1: Solidar Social, @Asociației Adi Hadean, Best Company Blog – locul 3 Salata de vorbe Eisberg: #simplyfresh @Eisberg Romania unde Cosmin Dragomir scrie povești despre gastronomie.

Asociația Adi Hădean a câștigat și la Gala Societății Civile – Premiul I la secțiunea „Dezvoltare economică și socială” pentru #SolidarSocial.

 – Pe 27 septembrie a avut loc prima ediție ,,Horeca Women’’ un eveniment dedicat leadership-ului feminin din industria ospitalității, organizat de @Trends HRB Magazine. Menționez câteva dintre premii: Rising Star – Cezara Tănase, co-fondator & project manager Kaiamo; Start up of the year – Valentina Ion, co-owner Forager & Grain Trip; Maria Dunca – owner Baracca restaurant; Best Chef – Carmen Diaconu, Chef & co-owner Noeme restaurant.

Trends HRB Special Award – pentru inițiative notabile cu aport în dezvoltarea și susținerea industriei horeca și implicare în proiecte derulate în sprijinul comunității: Oana Coantă – Bistro de l’Arte Brașov.

 

Kaiamo: Kids of KAIAMO, restaurant, fine dining recomandări De Corina blog

Kaiamo: Kids of Kaiamo. Foto: Kaiamo.


Proiecte de educație alimentară și sustenabilitate în gastronomie:

– @Kaiamo restaurant are un nou preparat în meniul a la carte numit Kids of Kaiamo cu mesajul ,,Niciun copil nu ar trebui să meargă la culcare înfometat.‘’ Jumătate din încasările acestui preparat în formă de biberon (mai sus, în foto), împreună cu mâncare, haine, jucării, vor fi donate către Casa de copii Cireșarii, sector 5.

– Primul manual de sustenabilitate ,,Respect pentru resurse” este disponibil din luna septembrie la edtura Seneca și este semnat de @Food Waste Combat și @Clujul Sustenabil. Manualul se află deja în mâinile a 700 elevi, cursul fiind predat de 9 profesori în 5 județe ale țării. Bineînțeles, sunt tratate și capitole despre hrană și risipa alimentară. Ce proiect fain!

– @Cezar Munteanu a făcut parte din proiectul „Gustul care face bine” un ghid de alimentație sănătoasă pentru copii, cu rețete dedicate celor mici, realizat împreună cu nutriționiști, medici pediatri și alți specialiști din diverse arii de expertiză alimentară, ghidul e disponibil și online.

,,Deplastificat’’ este un proiect semnat de @Zece la rece – mai exact este o hartă unde sunt marcate locurile unde poți bea apă filtrată (apă neîmbuteliată în sticle de plastic), majoritatea cafenele de specialitate. Hartă disponibilă online.

– @MunchRomania – o platformă care susține lupta împotriva risipei alimentare. În cadrul aplicației, restaurantele și magazinele pot comercializa produsele nevândute, la un preț avantajos. Pachetele se ridică personal sau se consumă la fața locului (serviciul de livrare nu este disponibil momentan). Aplicația funcționează în Cluj Napoca și Târgu Mureș, urmează însă să se extindă și în alte orașe.

– Am citit știrea aceasta și sper să se extindă în cât mai multe locuri din țară: Elevii primei școli smart din mediul rural, aflată în satul Ciugur, județul Alba, vor face în acest an și cursuri de educație alimentară.

 

Liberté, cofetărie, savarine, tarte, patiserie, recomandare De Corina Blog, unde mergem

Liberté, vitrină savarine Calea Victoriei 122. Foto: Liberte.


Podcast & videos:

– S-a dat startul sezonului IV al podcastului @Cronicari Digitali. La secțiunea ,,Mâncarea e cultură’’ moderată de Cosmin Dragomir invitații pe care îi puteți asculta sunt: Teodora Istrati alias Teo’s Kitchen, Laura Laurențiu, Oana Coantă de la Bistro de l’arte Brașov și Cezar Ioan de la Vinul.ro

– Pe 6 septembrie s-a lansarea proiectului @Grand Pairing Tour – Iconic Estate: o excursie gastronomică în care gazdele Marinela Ardelean și Mihai Toader prezintă asocieri gastronomice cu vinuri, vinars și mâncare, alături de diverși Chefs. Primii invitați care au gătit sunt: Mihai Toader, Alexandru Dumitru, Joseph Hadad.

L'autre&Nori, loc nou, restaurant nou, deschis de curând, De Corina Blog

L’autre&Nori: Floating island. Foto: L’autre&Nori.

ALTE ȘTIRI bune:

– Mona Petre se pregătește să scoată din tipar cartea @Ierburi Uitate, o perspectivă a gastronomiei contemporane inspirată de flora sălbatică, cu istorii și gusturi din vechime. Puteți comanda cartea la editura Nemira, recomand!

 @Hotelul The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection și-a deschis porțile în august, un proiect special de recuperare a patrimoniului local cu un design spectaculos (foto mai jos), locul are și restaurant.

– Un eveniment important pentru gastronomia românească, @Transilvania Gastronomică (un proiect My Transylvania) s-a desfășoarat anul acesta în perioada 2-5 septembrie la Sibiu, un festival ce promovează cultura gastronomică locală, ajuns la ediția a șaptea. Anul acesta nu am reușit să ajung, puteți citi cum a fost ediția de anul trecut, am povestit aici: Cum a fost la Festivalul Transilvania Gastronomică 2020

– Din 4 octombrie, Radu Dumitrescu (@Voila bistro) este gazdă a emisiunii ,,Și mai multă culoare în farfurie’’, la Paprika TV, ora 18:00. Radu este, pentru prima dată, și jurat în show-ul culinar Master Chef (alături de Joseph Hadad și Chef Foa).

– La @BioShopRomania.com puteți comanda (oriunde în lume) borcane de zacuscă preparate de LaBorcan în Sânpetru, jud. Brasov. Legumele sunt din cultura certificată ecologic iar rețetele sunt recomandate de Cosmin Dragomir – Gastroart, autorul cărții ,,Curatorul de Zacuscă”. Tot aici puteți comanda și cartea (cu povești despre gastronomia românească) și Vinul special pentru zacuscă, Sauvignon Blanc de la Domeniile Averești.

– Cafeaua nu este doar delicioasă ci are multiple modalități de întrebuințare. Creativitatea merge mai departe la @Sloane Coffee Roastery, alături de Zahra – Drops of Nature au creat o linie de cosmetice Sloane, pe bază de cafea (cremă mâini, săpunuri, balsam buze etc.).

– Două evenimente mari desfășurate în perioada aceasta: Slow Coffee Festival 2021, 11-12 septembrie – festivalul cafelei de specialitate, ajuns la ediția a cincea, RO Wine – International Wine Festival of Romania cu etichete premium românești dar și internaționale, s-a desfășurat între 18-19 septembrie 2021.

Ne vedem prin oraș!

Cover – Soro Lume: Balmoș din ușa stânii. Foto: De Corina blog.

The Marmorosch, De Corina blog

The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, foto: Marmorosch.




Pe 15 mai 2021 (odată cu mult-așteptatele măsuri de relaxare), am scris prima ediție Meniu de București – cu noutăți de pe tărâmul gastronomiei, al restaurantelor, în special. Continui să iau pulsul meselor bune din oraș și să fiu atentă la ce se mai întâmplă în piață și mă străduiesc să consemnez regulat. La mese bune înainte!

Poate vrei să citești și celelalte ediții:

>>> click aici: Meniu de București (noi-dec 2021) – noutăți din gastronomia locală

>>> click aici: Meniu de București (iunie-iulie 2021) – noutăți din gastronomia locală

>>> click aici: Meniu de București (mai 2021) – noutăți din gastronomia locală