Ce mai găsim bun prin oraș? noiembrie 2022 (5)

 

Locuri noi (deschise sau care urmează să se lanseze) în București

1. Pastry Chef Ana Consulea coace ceva nou-nouț, o combinație frumoasă dintre prăjituri, înghețată, sandwichuri, tarte sărate, stați pe-aproape!


2. Vă place Ramenul? Andrei Isac ne invită la Sankï – primul Ramen bar din București, cu o primă apariție într-un pop-up event la Ou_bucuresti. Carevasăzică se lasă cu Ramen – luni, 28 noiembrie 2022, pe str. Berthelot 86 (Ou_București) de la ora 18:00, locuri limitate.


3. Sloane Coffee Roastery a deschis oficial pe 26-27 noiembrie o nouă locație, pe Splaiul Independentei 287 (zona metrou Grozăvești). Mai mult spațiu pentru cafeanea, același gust Sloane.


4. Un nou restaurant Italian se pregătește să deschidă porțile, AveForchetta.


5. WOS sau World of sandwiches s-a deschis în luna octombrie în Amzei și ne propune ,,rețete celebre din intreaga lume’’. Din ce am văzut în poze, folosesc un singur tip de pâine. Încă nu am testat, este pe listă.


6. Los Amantes s-a deschis pe 11 noiembrie pe Calea Victoriei (puncte de reper: vis-à-vis de Palatul telefoanelor sau Novotel). Mâncare mexicană & Tex-Mex: cu tacos, burritos, chimichanga, gordita, tostada etc. La prima vizită nu m-au convins, toate lipiile sunt din făină de grâu (nici urmă de porumb), frunzele de corindru sunt înlocuite cu pătrunjel. Pentru împătimiți, au multe sticluțe cu sosuri iuți – cu grade diverse, mi-ar fi plăcut (și) sosuri făcute in-house. Designul locului are multă culoare, personalul a fost amabil.


7. Dacă vă place mâncarea italiană de la Ciao Niki, în noiembrie a deschis un nou loc, în Centrul Vechi: Ciao Niki Vilacrosse.

 

MAT restaurant tacos București recomandare De Corina blog

credit foto: MAT restaurant, tacos berbecuț

Ce mai fac locațiile care au deschis porțile în primul an de pandemie, în 2020❓

Câteva exemple din colimatorul meu: MAT restaurant, Ou_București, Noeme, Pickles, Zelato, Velocità.

 M.A.T Restaurant – are noutăți în meniu, colecția de tacos ediția de toamnă-iarnă. Preferatul meu, tacos cu berbecuț are ingrediente noi: salsa de gogonele coapte, sos de vinete afumate cu miso și ardei Morita, ce ziceți?
Mircea Vulcănescu 121, program joi – duminică.
 

Ou_bucuresti are din vară casă nouă, pe Berthelot 86. În weekendul 11-12 noiembrie, între 10:00 si 16:00 – eveniment Ouă, brânză și Maritozzo.
Și, cum știm că, cu prietenii alături este mai bine și mai frumos, l-au chemat și pe Dragos Gurarosie, topitor de brânzeturi la Cheese Up dar și vinuri prietene de la Carastelec Sparkling Winery, Caii de la Letea și Crama Jelna.
 

17 noiembrie 2022 Noeme   eveniment wine & food tasting. Împreună cu crama Catleya Wines și Laurent Pfeffer, co-owner și oenolog lansare vin Steaua fără nume – omagiu adus scriitorului Mihail Sebastian și piesei sale de teatru.
Fiecare din cele 5 vinuri a fost acompaniat de o farfurie, semnată de Carmen Diaconu. Unul dintre felurile de mâncare suna așa: mușchi de vită, sos de piper, fruit leather din coacăze negre și cremă de beurre noisette, mousse de cartofi cu brânză maturată Produse lactate Torockoi, tartar de ciuperci.
 

Pickles împlinește 2 anișori iar 19 noiembrie a însemnat petrecere așa cum se cuvine, cu tort și lumânări de aniversare și multe bunătăți. La mare căutare a fost și berea Hop Hooligans cu dedicație, una creată special pentru Pickles și această sărbătoare. Până una-alta zicem la mulți aaaani cu niște castraveciori murați și prăjiți, ium!
 

Nu se putea și un desert, de fapt două: Zelato – ce ziceți de înghețată de eugenie? Dacă e închisă toneta de la Charles de Gaulle, o găsiți la Zexe Braserie și la Omni. Sau gelato cu fistic sărat de la Velocità? Între timp, după doi ani în București (și două locații), gelato Velocità a ajuns și în țară, la Brașov și Timișoara.
 
Noeme restaurant - De Corina blog restaurante recomandare București

credit foto: Noeme restaurant

Restaurante din București în presa internațională

București în presa internațională, într-un articol pe 13 noiembrie 2022 în The Times and The Sunday Times.
M-am bucurat să văd și noi menționări la capitolul food, precum Kaiamo & Bucataria.localfood, în Bucharest city guide: your weekend break sorted.
 
Poftă bună la explorat gusturile orașului!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Poftă de și mai multe bunătăți?
Articolele cu noutăți din gastronomie din lunile anterioare:
 
 Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!
 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ce mai găsim bun prin oraș? a luat naștere în iunie 2022, când am început să scriu săptămânal în social media recomandări: locuri nou deschise sau care se pregăteau de lansare, noutăți din meniuri, evenimente și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Ca să nu se piardă prin cotloane de social media și să le găsești mai ușor, le-am adunat și pe blog, lună de lună. Când și când, la pachet, adaug și câteva vești gustoase din țară.