Ce mai găsim bun prin oraș? aprilie 2023 (9)

În meniul cu noutăți din gastronomia bucureșteană din luna aprilie, avem: un nou restaurant nepalez, un restaurant georgian, un gourmet market cu eclere semnate Christophe Adam (”Sweet créateur de L’eclair de génie”), loc cu supe vietnameze Pho și două locuri noi cu cafea de specialitate.

  1. Isha restaurant – restaurant nepalez

La sfârșitul lui martie s-a deschis un nou restaurant nepalez, al patrulea cincilea din București, după știința mea. Pe str. Vasile Lascăr 81.

Între timp am ajuns și aici, și la Casa Tănase, ultimele deschise. Isha e cel mai mare și mai ,,aranjat’’ (păstrând stilul asiatic cu multe și diverse stiluri). Mâncarea poate fi destul de picantă (peste medie), dacă nu menționați care e gradul pe care îl preferați.


2. Taverna Georgia – restaurant georgian

Scena restaurantelor cu bucătării etnice din București s-a îmbogățit, începând cu 1 aprilie (și fără glumă), cu un restaurant georgian, din ce știu, primul de acest fel. Vinuri georgiene incluse.

Str. Silvestru 3,  Cartierul Armenesc


3. PhoBar

PhoBar s-a lansat oficial la Bucharest Street Food Festival, pe 22-23 aprilie 2023.

Momentan supa vietnameză Pho o găsiți pe aplicații, în weekenduri când e vreme bună – în curtea de pe str. Icoanei 86 (la Cooperativa) și la Festivalurile street-food – căutați un food-truck albastru.

Am ajuns și eu weekendul trecut pe Icoanei – și dacă-ar fi un dialog imaginar cu un accent ne-asiatic ,,Bun e pho-ul’?’ ,,O pho bun’’!


4. Le Manoir și eclere Christophe Adam (”l’eclair de genie”)

 Le Manoir Gourmet Market (Comtesse du Barry) s-a deschis la One Herăstrău Towers, str. Nicolae Caramfil 76. Și eclere Christophe Adam în vitrină.

Locul are o brutărie și patiserie, o braserie, un sushi bar, o măcelărie, dar și o selecție de legume/ fructe/ produse bio.


5. Wildwood – Cocktail Bar

O nouă cafenea plus loc de cocktails, deschisă în aprilie. Cafea de specialitate Meron.

Șos. Nicolae Titulescu 95-103.


 6. Perfect Simplu – Coffee Shop

După Cișmigiu și Timpuri Noi, urmează curând o nouă cafenea #PerfectSimplu la Parc Izvor.

Mulțumesc, Rebeca T., o cititoare  fidelă care mi-a semnalat deschiderea acestor cafenele!

Poftă bună la explorat gusturile orașului!           


Acest articol nu este sponsorizat de niciun brand, este o listă curatoriată #DeCorinaBlog


Îți place ce ai citit? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate:)
Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

__________________

Ce mai găsim bun prin oraș? Este o rubrică care a luat naștere în iunie 2022, când am început să scriu săptămânal pe canalele social media recomandări de locuri nou deschise sau care se pregăteau de lansare, evenimente, noutăți din meniuri și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Ca să nu se piardă prin cotloane de social media și să le găsești mai ușor, am adunat informațiile și pe blog, lună de lună. Când și când, mai adaug la pachet, și vești gustoase din țară.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Poftă de și mai multe bunătăți?

Uite câteva dintre edițiile anterioare (cu link spre fiecare articol):