Ce mai găsim bun prin oraș? mai 2023 (10)

Am pregătiti un platouaș cu noutăți din gastronomia bucureșteană (locuri noi, restaurante care urmează să se deschidă, cafenele lansate de curând, brutării etc.), din luna mai 2023.

1. Better bread – brutărie gluten free

În iunie-iulie 2023 se va deschide în zona cartierului Floreasca o brutărie artizanală cu maia, fără gluten.


2. JW Bakery Bucharest

Hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel urmează să deschidă și o brutărie cu produse de panificație/ pâine cu maia dar și patiserie și cafea, la parter.

Actualizare: mica brutărie s-a deschis pe 22 mai 2023, la parterul hotelului (de la intarea principală, în partea din dreapta, în spate).


3. Halef Bucharest – dessert shop

Deserturile din Istanbul Halef ”a new tradition” ajung curând în București, pe bd. Elisabeta 28.


4. Kazari Sushi – restaurant japonez

Un nou restaurant japonez se pregătește de lansare, pe str. Gral H.M Berthelot 63 (lângă Sala Radio).


5. Mumbai Food – restaurant indian

Mumbai Floreasca s-a lansat în luna mai pe str. Chile 3. Din luna februarie 2023, au deschis un punct de livrare și în cartier Cotroceni, pe șos. Cotroceni 16.


6. Oma Coffee Shop – cafenea

Oma Coffee Shop și-a deschis porțile în aprilie pe str. Spătarului 32 (în zona Armenească) și ne așteaptă cu cafea Manhattan Coffee Roasters.


7. Plantology Space – cafenea

Cafea de specialitate, plant shop și local wine, s-a deschis din aprilie pe str. Hristo Botev 10 (zona Rosetti).

credit foto: Better bread


Adaug la pachet ceva bun-bun: câteva ingrediente de #sezon (început de luna mai), vă recomand să le căutați prin meniuri.

Ștevie, zbârciogi, sparanghel, varză nouă, spanac, ridichi, scrumbie, lobodă, cartofi noi, salată verde, gulie etc.

Mulțumesc, Chef Mihai Toader (restaurant Soro Lume) pentru recomandări!

credit foto: Halef Bucharest

Vă recomand și o carte tare faină: Zămuri – supe, zupe și năcreli acum puteți face precomandă!

În procesul de cunoaștere, recuperare a gastronomiei de pe plaiurile noastre, astfel de cărți sunt aur! Până să ajungem să reinterpretăm rețete românești, hai să le cunoaștem pe cele vechi, cel dintâi

De mai bine de 40 ani maestrul Mircea Groza cercetează gastronomia din zona Sălaj și Transilvania și culege rețete vechi de la bătrânii din sate.

Volumul Zămuri – supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni) conține 182 de rețete de supe, ciorbe (selectate din aproximativ 400!), cu multe ilustrații, rețete scrise în limbaj regional – autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar cât și specificul locului.

Onorată că pe plaiurile gastronomiei, m-am intersectat de câteva ori cu autorul, aștept cu mare nerăbdare să văd cartea scoasă din tipar!

Editorul lucrării este Cosmin Dragomir, de la Editura GastroArt. Puteți face pre-comenzi la Cărturești.

PS ținând cont de eforturile necesare publicării unei cărți în ziua de azi, precomenzile ajută la estimarea tirajului propriu-zis în producție. Sper ca toți bucătarii și cei preocupați de subiectul gastronomie românească, și voi, care citiți aceste rânduri, să comandați cartea.

Adaug și eu, cu mare respect, mulțumim, Mircea Groza!

 

Îți place ce ai citit? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate:)
Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

__________________

Ce mai găsim bun prin oraș? Este o rubrică care a luat naștere în luna iunie 2022, când am început să scriu săptămânal în social media recomandări de locuri nou deschise sau care se pregăteau de lansare, evenimente, noutăți din meniuri și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Ca să nu se piardă prin cotloane de social media și să le găsești mai ușor, am adunat detaliile și pe blog, lună de lună. Când și când, mai adaug la pachet, și vești gustoase din țară.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Poftă de și mai multe bunătăți?

Iată o parte dintre edițiile anterioare (cu link spre fiecare articol):