Ce mai găsim bun prin oraș? decembrie 2023 (14)

Vin către voi cu o selecție de noutăți din gastronomie, din luna decembrie 2023, București.

Sunt onorată că doi dintre reprezentații horeca din piață mi-au încredițat informații prețioase, să fac anunțuri în premieră pe acest blog.

1. Încep cu una dintre informațiile în premieră️, o știre pe care nu ai mai citit-o nicăieri:

Băieții de la Bucătăria local comfort food și Ginoteca vor deschide în primăvară în zona Plantelor-Negustori (viitorul ,,noul Centru Vechi”), într-o casă de patrimoniu, un loc cu gusturi bune. Nu vor lipsi la apel ingredientele locale de sezon și feluri româneşti moderne cu ,,je ne sais quoi”. Abia aştept!️

2. Dumicat

Melinda Teohari (o știți de la Paninaro) s-a ținut de cuvânt și a deschis Dumicat pe 1 decembrie 2023. Cu Borș de găină și tăieței de casă, Salată de ouă cu Virșli de Cugir, Cremă de telemea cu vinete murate și roșii confiate, Măduvioară de vită etc. Meniul e pe site: dumicat.ro

str. George Vraca 4 (colț cu M. Millo)

Știți că între timp am și ajuns, dovada, poza de mai jos:)

Credit foto: De Corina blog – Dumicat București

3. MAT București

Faimosul tacos MAT se mută în centru de la începutul anului viitor.

Tadaaam, încă o informație pe care o citești pe acest blog în premieră: MAT se mută în Piața Amzei.

4. Balls.

De la mijlocul lunii ianuarie, Ala ne așteaptă cu conopida nuggets și meatballs of the world în noua lor casă, pe bd. Dacia 114.

5. BAR TON Bucharest

BAR TON s-a deschis oficial pe 30 septembrie 2023 pe str. Ion Câmpineanu 24.

,,BAR TON is not a bar, not a listening bar, not a day club and definitely not a nightclub.’’

credit foto: Die Garage Kaffee und Weinhaus, Cotroceni

6. Noi 2 cafe x Dulce bun

Din noiembrie, specialty coffee & artisanal bakery pe Calea Dorobanți 59.

Produsele de patiserie și brutărie sunt pregătite de Adina Sima – Dulce bun. Deja s-a dus vestea în târg despre Cinnabuns de la ei.

7. Die Garage Kaffee und Weinhaus cafenea Cotroceni

Tot din noiembrie 2023, s-a deschis o nouă cafenea de specialitate în Cotroceni, pe Carol Davila 21.

Au cafea de specialitate de la Origo și deserturi Sirop.

credit: De Corina. L'Atelier Relais & Chateaux, Vlad Pădurescu

credit foto: De Corina. L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu

 

_______________

Câteva ingrediente de #sezon caută-le în meniuri!

conopidă, cartofi, napi, fasole, sfeclă roșie, murături etc.

Mulțumesc pentru detalii, Chef Vlad Pădurescu, restaurant L’Atelier Relais & Chateaux!

_______________

 

Îți place ce ai citit? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate 🙂

Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

Veștile din gastronomie le găsești întâi pe social media (Facebook și Instagram) iar la sfârșitul lunii într-un articol pe acest blog.

Această rubrică nu este sponsorizată de niciun brand, este o listă curatoriată De Corina blog.

 

__________________

Ce mai găsim bun prin oraș? Este o rubrică care a luat naștere în 2022, atunci când am început să scriu săptămânal în social media recomandări de locuri nou deschise sau care se pregăteau de lansare, evenimente, noutăți din meniuri și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Bine, nu mai scriu că astfel de noutăți le scriu din 2021 (atunci le numeam ,,Meniu de București” și erau cu o altă frecvență). Ca să nu se piardă informațiile prin cotloane de social media și să le ai la îndemână mai ușor,  adun informațiile și aici pe blog. Când și când, mai adaug la pachețel, și vești gustoase din țară.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Dacă ai poftă de și mai multe bunătăți, uite și alte ediții, restul le descoperi pe site (Papile răzgâiate – Articole):