Meniu de București – februarie 2024 (16)

Primiți cu Meniu de București? Iată ce am strâns ca furnica în luna februarie: un restaurant fine dining nou, o veste pe care o aflați în premieră, plus alte locuri noi dar și extinderi, plus cafenele, bar&more.

 

1. Le Bab Bucharest #3 

Le Bab Bucharest a deschis din luna martie 2024 o nouă locație în zona Pipera, pe lângă cele cunoscute din Centru Vechi/ Downtown și la rond Charles de Gaulle.

Această informație am scris-o în premieră în social media, la sfârșitul lunii februarie. Mulțumesc, Le Bab Bucharest!

Iată și adresa exactă: Erou Iancu Nicolae 112, Voluntari, Pipera (reper: Jolie Ville).

Între timp am ajuns și la evenimentul de lansare pe 2 martie – spațiul este mai mic față de celelalte locații, dar compensează cu o terasă acoperită poziționată în față. Brunch, prânz și cină iar în fiecare duminică se lasă și cu muzică pe vinil.

Citește în Lista Corinei și despre alte restaurante din Orient Mijlociu, inclusiv Le Bab.

 

credit foto: Le Bab Bucharest – Le Bab Pipera

 

2. Epicurian – fine dining. Actualizare martie 2024: proiectul nu s-a mai concretizat, avându-l ca Chef pe Daniel Pălici.

Chef Daniel Pălici urmează să gătească la restaurantul Epicurian care se deschide curând, din luna martie, lângă Ateneu, pe str. Episcopiei 3. 

Un restaurant fine dining, creative cuisine.

Despre Daniel Pălici v-am mai scris de-a lungul anilor, o cronică despre restaurant Grai unde a gătit anterior, aici: Restaurant Grai, Chef Daniel Pălici și un meniu de degustare de 9 feluri.

 

3. Nishani restaurant aromân

Restaurantul Nishani – A fi sau a nu fi și-a propus să îmbine rețete aromâne cu ingrediente neașteptate, o încercare de a aduce bucătăria aromână în lumea modernă.

Să vă uitați și în lista de cocktailuri, mari șanse să vă atragă ceva atenția.

str. General Cristian Tell 26

Între timp am ajuns și la ei: ospătarul mi-a zis că sunt, de fapt, un cocktail-bar, la care se adaugă mâncarea.

Nishani, credit De Corina

 

4. Steam Universitate

După Aviatorilor și Circului, găsiți din februarie cafeaua Steam și în centru, la Universitate, pe str. Tudor Arghezi 4 (în spate TNB).

 

5. Avenue Coffee ShopMihai Bravu

Alertă de cafenea în cartier. La sfârțitul lui ianuarie s-a deschis un loc nou cu cafea de specialitate pe șos. Mihai Bravu 510.

Au și cookies și checuri. Logo-ul zice frumos ,,coffee and social place’’

 

Credit foto: Steam Coffee, Universitate

 

6. Cookie Beacon

Un concept din Ungaria vine și în București: ,,to enjoy cafecitos, chunky cookies and brunch with a twist’’

tire via Călătorii și farfurii-

 

7. Teoria – cocktail bar

Un nou cocktail bar cu signature și classics cocktails se deschide curând pe str. Italiană 26.

Printre ginuri, au și variante locale, Pușcălupi și Măgura Zamfirei – Wolfpack Dry Gin #4 sau băututurile spirtoase de la Pater (cu reţete vechi moștenite și o tradiție de peste cinci generații). Dați click pe nume, în titlu, și aflați meniul.

 

Credit foto: Cookie Beacon Budapesta


Așa cum mă știți, încurajez consumul produselor din anotimpul în care ne aflăm și las aici câteva ingrediente de sezon – căutați-le prin meniuri!

Urzici, usturoi verde, ștevie, untișor, lobodă, scrumbie, stiucă etc.

Mulțumesc pentru detalii, Chef Radu Dumitrescu, Voilà bistro!

Profit de ocazie și mai zic că, sper că l-ați văzut pe Radu alături de Adriana Sohodoleanu – gastronom, invitații mei în episodul doi al podcastului de gastronomie 𝐕𝐨𝐫𝐛𝐞 𝐢̂𝐧 𝐛𝐮𝐜𝐚𝐭𝐞, dacă nu, las aici link YouTube să recuperați. Podcastul îl puteți urmări și audio pe platforme precum Spotify și iTunes, căutați Vorbe în Bucate.

 

Îți place ce ai citit? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate 🙂

Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

Veștile din gastronomie le găsești întâi pe social media (Facebook și Instagram) iar la sfârșitul lunii într-un articol pe acest blog.

Această rubrică nu este sponsorizată de niciun brand, este o listă curatoriată De Corina blog.

 

Meniu de București  (botezat și – Ce mai găsim bun prin oraș?) este o rubrică pe care am început-o în luna mai 2021 și care a purtat diverse forme și frecvențe, fie articole ample, fie forme pe scurt în social media etc. Sub o formă sau alta, am păstrat pulsul noutăților din gastronomia de București, vești pe care le împărtășesc cu voi. Bineînțeles, cum bine știți, informațiile sunt curatoriate, nu scriu despre toate locurile noi din oraș.

Ai poftă de și mai multe bunătăți? Uite două ediții anterioare, iar restul le descoperi pe site (Papile răzgâiate – Articole):