Vorbe în bucate – De Corina, #5: Gabriel Alexe (Bucătăria local food), Gabriel Corbu (Grădina Corbilor)
Vorbe în bucate – De Corina, podcastul cu sare și piper unde punem la foc mic subiecte din lumea gastronomiei, continuă poveștile cu episodul cinci, alături de: Gabriel Alexe (co-proprietar Bucătăria local food și Mosafir) și Gabriel Corbu (Grădina Corbilor).
În acest episod nu este niciun Chef invitat, ci vedem o altă perspectivă din horeca:
Gabriel Alexe un ,,cârciumar de rit nou’’ la primul job în horeca (anterior, fost angajat de multinațională & fotograf freelancer), proprietar de bistro din București cu meniu de sezon și produse din Buzău
și Gabriel Corbu (doctor inginer specializat în agricultură ecologică), un mic producător local de legume crescute într-o manieră sustenabilă (au certificare ecologică) în aproapiere de București, Grădina Corbilor. Două afaceri mici făcute în familie, ambele alături de frați.
Sunt doi profesioniṣti din horeca pe care îi vedem mai rar prin interviuri ṣi pe ecrane, care ne vor împărtăși din culisele horeca din ziua de astăzi.
Pentru cine nu știe, Bucătăria local food a fost menționată în The Times în 2022 – citiți aici și National Geographic în 2024 – articol.
Am mai scris despre Bucătăria local food, aici:
În acest episod aflăm și cum este să îți îndeplinești un vis (să îți faci un bistro alături de fratele tău, ambii venind din alte domenii) dar și informații pe care le consider de interes public – detalii despre care se vorbeṣte prea puțin în mass-media sau informații pe care nu le ṣtim.
Vorbim și despre cârnați de Pleșcoi, babic, ostropel, chifteluțe fierbinți în colt de pâine mâncate pe stradă, mâncare de iepure cu gutui, caras prăjit.
Am scris un articol despre Mosafir, noul bistro pe care îl amintește Gabriel Alexe în podcast, aici: S-a deschis Mosafir – bistronomie, gâlgâl, potol Sunt și multe fotografii și filmulețe cu mâncarea și locul, inclusiv terasa.
Știai? Bucătăria local food schimbă de 4 ori pe an furnizorii de cartofi, astfel încât să fie cei mai buni cartofi din sezonul respectiv. Cum este să vinzi în 3 ani peste 25.000 porții de cartofi prăjiți și cârnați de Pleșcoi? Descoperă proiectul Buzăul, ținut coreean! Și, da, există 20 spumante ro-mâ-nești la pahar!
Știai? Ce înseamnă varietatea la Grădina Corbilor: să cultivi 21 tipuri de busuioc, 12 tipuri de salată, +60 de tomate. Un fir de micro-tomate are producție de doar 2 kg!
Câteva subiecte prea puțin sau deloc discutate în presă: ce înseamnă agricultură hidroponică, cum de România ṣi Bulgaria sunt singurele țări din Uniunea Europeană unde se vând la liber substanțe chimice cu un foarte mare potențial toxic, substantele toxice precum Ethrelul (hormon de coacere interzis în UE) poate fi în mâncarea noastră, cum nu sunt controlate legumele etc. Și am aflat că România are reglementări neactualizate din anul 1989 – adică standarde pentru substanțele toxice din legume și fructe!
Să fie cu poftă bună de gusturi și oameni faini!
Urmăriți înregistrarea video aici:
Videocastul sau podcastul video Vorbe în bucate – de Corina este un loc unde ne împrietenim pe îndelete cu gastronomia și încercăm să o înțelegem mai bine. Prilej de cunoscut oameni care vin atât cu inspirație cât și cu fapte faine, din cele care contează.
Invitații sunt atât profesioniști din lumea gastronomiei (Chefs, mici producători, oameni care scriu despre mâncare etc.) cât și pasionați de gusturi, care vin din alte domenii.
O discuție musai asezonată cu zâmbete și voie bună, informații mai noi sau mai vechi dar utile, plus o doză concentrată de inspirație.
Garantez dialog de bun gust, și, cu siguranță, fiecare episod o să fie cu poftă strașnică de gusturi, arome, texturi, culori și muuuulte povești.
Să nu mai lungim vorba, să fie cu poftă bună de gusturi și oameni faini!
>>> Vă invit să vă abonați la canalul meu Youtube, unde puteți urmăriți și celelalte episoade.
- Episod 1 al podcastului Vorbe în bucate cu Chef Adi Hădean și Cosmin Dragomir îl vedeți aici.
- Episodul 2 – Vorbe în bucate cu Chef Radu Dumitrescu și Adriana Sohodoleanu aici pe YouTube.
- Episodul 3 – Vorbe în bucate cu Teo (stand-up comedy) & Chef Mihai Toader (restaurant Soro Lume) aici pe YouTube.
- Episodul 4 – Vorbe în bucate cu Chef Joseph Hadad, Chef Marco Favino aici pe YouTube.
>> Pentru doritori, puteți asculta episoadele din podcast și în varianta audio pe Spotify sau iTunes.