Moelleux au chocolat şi plăcinta cu brânză

SARATELE

Moelleux au chocolat şi plăcinta cu brânză

De ce vrem oare să învăţăm să gătim mai degrabă Moelleux au chocolat decât plăcintă cu brânză, cornuleţe, alivenci, papanaşi, scovergi, gogoşi, chec, sărăţele, poale-n brâu, cozonac?…
Adică să facem ce mâncam la mama acasă, lucruri de-ale noastre. Oare ne plictisesc sau nu ne mai place gustul?
E fain să încercăm tot felul de reţete, franţuzisme şi englesime şi spaniolisme şi americănisme, sunt multe bucătării cu delicioasă tradiţie… dar, dar, de ce uităm de bucatele noastre?
De ce ne uităm mereu peste gard?
Peste câteva generaţii copiii or să mănânce numai macarons, pancakes, cupcakes, cheesecakes şi muffins.
Vezi câte s-au adunat deja în vocabular?
Hai, încearcă o plăcintă neaoşă cu brânză!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *