Prea frig sau prea cald pe-afară? Încearcă un escape room!

ESCAPE ROOM

Distracțiile de tipul ‘’escape room’’ s-au înmulțit în București ca ciupercuțele după ploaie, de vreo 2 ani încoace. La o simplă căutare, găsești cel puțin 20 de case răsfirate prin centrul capitalei.

Ele te poartă prin diferite povești: de la spioni răpiți sau întămplări cu contraspionaj la fantezii de pe alte tărâmuri precum The Lord of The Rings, la o evadare dintr-o pușcărie, la o cameră de hotel unde afli despre proiectul laserelor de la Măgurele ce sunt în pericol de distrugere, apoi un escape room într-o cramă de vin și câte și mai câte. Alegi singur inspirația și tema enigmelor!

 

Pentru cine nu a experimentat

Escape room înseamnă o distracție de 1 oră – 1 oră jumătate, un joc pentru cel puțin 2 persoane (ideal să fii însă cu gașca de prieteni), cu grad variat de dificultate (deci poți alege în funcție de cum te țin puterile), cu vârstă minimă de participare (fiecare joc specifică nr. minim și maxim de participanți și vârstele necesare).

Intri într-o poveste, care de obicei se desfășoară într-o camera aparent ’’normală’’, unde trebuie să dezlegi o grămadă de mistere. Pe măsură ce înaintezi în joc, camera se transformă și descoperi lucruri care nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere, un ceva ascude de fapt un altceva.

Trebuie să stai foarte bine cu spiritul de observație, cu logica, să recunoști tipare, să faci conexiuni, să calculezi și să ai ceva îndemânare fizică. Și e musai să comunici cu membri echipei, că altfel nu se poate, e o distracție de echipă. Unele jocuri te vor surprinde cu automatizări high-tech, altele sunt genul clasic (deschizi lacăte, cifru de la seifuri etc.)

Există camere dedicate adulților dar și camere speciale pentru copii.

Dacă vreți să lăsați copiii la joacă, există camere dedicate (ex. Room Escape la Cișmigiu http://www.roomsescape.ro, jocul Playground, pentru copii de peste 10 ani, pentru minim 2, maxim 6 copii).

Costul de persoană este, orientativ, între aproximativ 40 – 70 lei pentru fiecare adult per joc, există, uneori, și costuri mai mici pentru elevi și studenți.

Multe locații au posibilitatea rezervării on-line a jocurilor, în intervalul orar preferat (vedeți pe site-urile lor orele disponibile/ orarul este on-line).

 

Pentru cine a mai fost, 2 recomandări jocuri

Nu pot să dezvălui prea multe dar totuși, vreau să vă povestesc despre două jocuri nițel mai altfel…

Dacă sunteți o gașcă de 10-12 adulți, o să vă placă să rezolvați misterele jocului Conspiracy (Room Escape http://www.roomsescape.ro de lângă Cișmigiu), este o aventură de nivel mediu.

Ce este special: grupul se împarte în 2 găști și se joacă în 2 camere separate iar la un moment dat grupurile se regăsesc și trebuie să lucreze împreună pentru ‘’marea evadare‘’.

Povestea sună cam așa: grupul vostru de prieteni tocmai a sosit în Mexic în vacanță. Ieșiți nerăbdatori la plimbare, vă separați ușor în 2 grupuri. Dar, grupul din față este acostat de o gașcă de mascați, amenințat cu arma, băgat în dubă și de aici începe aventura… ești legat la ochi și te trezești într-o cameră din care trebuie să ieși la lumină. Jocul durează maxim 80 minute.

 

Un alt joc pe care îl recomand, pentru cei avansați însă, categoria premianți, este ’’Secretul lui DaVinci’’ la escape room Quest Mission (la Romană, lângă Piața Amzei, mai exact strada Piața Amzei foarte aproape de Calea Victoriei http://www.questmission.ro/)

’’Secretul lui DaVinci’’ este recomandat unui grup de 4-10 persoane cu vârstă minimă 16 ani. O să aveți parte de foarte multe efecte speciale, zero lacăte, cu foarte multe puzzle-uri și obiecte de mobilier modificate într-un mod surpinzătoar sau create manual pentru aceasta cameră.

Eu cam atât am avut voie să spun, restul e istorie, suspans și mister, nu pot să zic mai mult de-atât!

Pe locuri, fiți gata, start aventură!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *