Ce mai găsim bun prin oraș? octombrie 2022 (4)

De Corina blog, recomandari saptamanale locuri noi Bucuresti restaurante

Vrei să testezi gusturile noi de prin urbe? Dau eu o mână de ajutor, vin cu noutăți din gastronomia locală sau câteva știri curatoriate #DeCorina, numai bune de degustat.

Ce mai găsim bun prin oraș? este un demers ce a luat naștere la mijlocul lui iunie 2022, când am început să scriu săptămânal în social media tot felul de recomandări: locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare, noutăți din meniuri, evenimente și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Ca să nu se piardă prin social media și să le găsești mai ușor, le pun împreună și aici pe blog, lună de lună. Când și când, la pachet, și câteva vești gustoase din țară.

Locuri noi (deschise sau care urmează să se lanseze)

1. La Hambar Restaurant – pădure Singureni, în apropiere de București
Curând se deschide La Hambar Restaurant  – Modern Romanian Cuisine, în pădurea de la Singureni (la aproximativ o oră de București), unde va găti Chef Alexandru Dumitru.
Alex este Chef of the Year 2019 Gault&Millau Romania și momentan semnează meniurile de la Singureni Manor, Equestrian Retreat. Anterior a fost Head Chef la Anika restaurant (în octombrie s-a anunțat închiderea locului).

2. Eshte – cafenea și concept store
Luna trecută, în septembrie, s-a deschis pe strada Doamnei nr. 15 încă un loc care o să facă istorie pe Instagram, ESHTE 🙂

O cafenea și un concept store care celebrează designul și ,,talentul’’ românesc, un proiect semnat de fundația Eshte. Printre branduri prezente în propoziție: cafea Origo, ceramică Poemi, bere artizanală Anagram Brewing, Atelierul cu Lemn, bijuterii Carla Szabo, haine Les vacances d’Irina etc. și chiar un parfum inspirat de Constantin Brâncuși – by Createur 5 D’Emotions. Să vizitați și etajul. Am trecut cam pe grabă dar tare aș mai zăbovi la o cafea de specialitate sau poate un Kir Folklore – adică Carassia Blanc de Blancs și afinată Folklore.

 


3. Champagne and more Radisson – champagne bar
În luna octombrie s-a lansat Champagne and more Radisson. Găsiți pe site și meniul de băuturi cu o colecție generoasă de șampanie, vinuri spumante, vinuri (împărțite pe țări/ regiuni podgorii, din lume nouă și veche/ și din România) dar și alte tipuri de băuturi. Există și un meniu de mâncare (inclusiv stridii, caviar și alte delicatese), semnătura Chef Andrei Adlah.
În cadrul Radisson Blu hotel, pe Calea Victoriei 63.

 


4. Piua – biscuit bar
Pe 1 octombrie s-a lansat Piua – biscuit bar în Piața Amzei. Nu am testat încă ,,Biscoteque’’ (biscuits, cocktails and Dj), un nume foarte amuzant!

 

De Corina blog, locuri noi în oraș, recomandări
credit foto: Eshte

 

5. Mano Bocca – panini bar
În septembrie s-a deschis în Floreasca: Mano Bocca – all day Panini. Antipasti. Winebar. Pe str. Banu Antonache 51. Ingrediente italiene, pâine (schiacciata – un fel de foccacia într-o variantă subțire/ sau flatbread din Toscana) și sosuri făcute în casă.

Și design fain, loc mega Instagramabil. Plafonul are 150.000 spice de grâu, adică timp de 16 zile, de dimineață până seara, cineva a pus fir cu fir! Terasă mică pe o parte a clădirii. Grijă mare la vedete în zonă, am pățit, nu vă zic cine a stat la masa de alături.

 


6. Frescoloco – autentico panino Toscano
Mă urmărește panini prin oraș, am mai descoperit încă un panini bar luna aceasta, deschis în septembrie pe Lipscani 3 (vis a vis de Energiea și Pâine și vin).
Ingrediente italiene (expuse toate în vitrină), pâinea făcută în două locuri din oraș, producție artizanală (Casa del Pan și Grano) – foccacia și schiacciata.
Spațiu mic înăuntru, cu câteva scaune înalte la o tejghea la geam. Afară, pe trotuar, sunt și trei-patru mese. Puteți acompania un panini cu un pahar de vin (au și o colecție de vinuri italienești), Prosecco sau cocktails. Au și platouri carni e formaggi, certo! Am trecut deja pe la ei (mi-a plăcut mult foccacia!) și aș mai merge.

7. Gangnam Pocha – asiatic/ Coreea de Sud
Dau de știre: pe 11 noiembrie se deschide un nou loc cu specific asiatic ce va explora gusturile Coreei de Sud, pe Lipscani: Gangnam Pocha, vedem ce o să fie.

 


8. Boiler X Guido
Încheiem rubrica la o cafea. Cu siguranță i-ați văzut de ceva vreme pe Calea Victoriei 143 – la BoilerXGuido a fost cu mare efervescență, au avut deschiderea oficială în octombrie. Pe lângă cafeaua de specialitate și cocktails am văzut și ceva mâncare, cu breakfast all day long, hmmm de investigat și acest aspect.

De Corina Blog, locuri noi București, panini Mano Bocca
credit De Corina blog: Mano Bocca

De prin meniuri

Octombrie a adus un ecler nou în vitrina French Revolution – cu pepene galben și tocmai s-a anunțat ediția specială de noiembrie, eclerul cu piersici și bezea.

 


#NewMenu Cristina Mazilu aka Mazilique a adus noutăți în meniul Arzu. Cum, nu știți? În cartierul evereiesc, pe Romulus 85. Bucurie cu tarte rustice cu fructe de sezon: cu pere și cardamom plus prune cu scorțițoară, mmm! Descoperiți la fața locului și restul noutăților din program, nu spun chiar tot. Urmăriți detalii și pe Instagram.

 

Evenimente

SelfPromo. Duminică, 30 octombrie 2022, am organizat un eveniment, am trecut de la recomandări din online în offline: ,,Experiențe pe pâine: DeCorina la Soro Lume’’. Am vorbim în tihnă cu Chef Mihai Toader despre noul meniu Soro.lume cu dish-uri pe care le-am testat în premieră și feluri de mâncare pregătite special pentru eveniment, totul gătit la foc deschis, bineînțeles, cu bunătățile în față. Mulțumesc tuturor celor care au participat!

Partener de efervescență Carassia – Carastelec Sparkling Winery

Puteți și citi despre eveniment (plus multe poze), aici: Experiențe pe pâine, De-Corina la Soro Lume

 


Eveniment 8-9 octombrie 2022 la Novotel: Salon gastronomic – Revino Gourmet Show.
Liber la degustat produse premium de la peste 45 expozanți. Multe vinuri din România, plus brânzeturi locale artizanale maturate și câteva mezeluri, Mied dar și usturoi negru umami, Jamon, muștar, bere craft etc.
Printre brânzeturi și: Clubul Gastronomic Transilvan, Brânza maturată de la Mesendorf, Timian, Brânza Horezu (3 tipuri maturare), Atelierul de branza NarCheeseDe mare inteeres și Masterclass-urile – cu asocieri dintre brânzeturi cu spumante românești sau bere craft.

Tot pe 8-9 octombrie 2022 – Artisan Food Market ediția a doua la Restaurant Hanu’ lui Manuc – intrare liberă iar pe 8 octombrie încă un eveniment, ‘’Marché de produits français’’ la AM. Social Space cu Ohlala Patisserie, Amis de la Fête Fromagerie, Caramel etc.

Pentru 22-23 octombrie 2022 o propunere frumoasă: o escapadă din capitală, la ,,Evadare în Dealu Mare”. Asociația Dealu Mare a ajuns la a treia ediție a evenimentului la care participă – 15 crame cu 5 trasee de vizitare, cu lansări de vinuri, degustări, tot tacâmul. Ca să vă faceți o idee, Traseul 1 înseamnă Domeniul Aristiţei, Dagon Wines și Davino, și eu în zonă!
Poftă bună la explorat gusturi, ținem aproape!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ți-e poftă de și mai multe noutăți?
Citește și articolele cu noutăți din gastronomie din lunile anterioare:
 Dacă ai un prieten gurmand și dornic să afle noutățile gustoase din oraș, dă informația mai departe, să sporim bucuria!
De Corina Blog - Soro Lume restaurant
Eveniment De Corina Blog la Soro Lume – Porc glazurat și varză în 3 texturi.
Tip local:
Gastronomie:
Terasa:
Pozitionare in oras:
Cost fel principal:
Atmosfera:
Rating De Corina:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *