Despre mine

 

Salut, numele meu este Corina Dima! Bine ai poposit pe aceste meleaguri virtuale!
Viața e minunată și merită din plin gustată, alergată, ascultată, strânsă în brațe, amușinată, întrebată, dansată, descusută, cam despre asta scriu și vreau să împărtășesc.

Ce îmi place 
Îmi place să mă știu cu prietenii pe-aproape, să fac o baie de frumos la un concert sau teatru or dans contemporan, să descopăr câte-un restaurat oacheș și gustos, să mă ospătez cu niște aer proaspăt într-o drumeție pe munte sau într-o tură de caiac și să tot meeerg pe jos. Brambura prin lume sau pe la noi.

Ce am făcut și tot fac
M-am îndeletnicit cu studiul muzicii la Conservatorul bucureștean de stat (pe vremea când se studiau cinci ani) apoi cu marketing la ASE, am adăugat două mastere. Apoi am luat calea agențiilor de publicitate și a multinaționalelor, unde am lucrat în marketing.

Mai bine de 10 ani am fost conectată la industria ospitalității/ events unde am organizat evenimente corporate diverse, de la mici workshopuri de business, până la evenimente black tie sau cupe de golf, cu sute de oameni. Mi-am antrenat în tot timpul acesta papilele gustative, nu le-am lăsat nicând slobode.
Despre călătoriile prin lume nu povestesc azi, dar am ajuns pe trei continente și întotdeauna cu încercat mâncare, căutat bucăți de cultură și musai oamenii locului.

Din negura timpurilor bat sălile de spectacol, mai târzior am început să aştern și impresii pe hârtie.
Din 2001 (ups, peste 20 ani) sunt prietenă cu Festivalul George Enescu, unde mi-am adus aportul în mod diferit (de la colaborator voluntar în echipa de organizare vreme de două ediții, la sponsor sau jurnalist) și nu ratez nicio ediție de atunci.

Pe lângă muzică clasică și jazz sunt fascinată de artele spectacolului, cu precădere teatru și dans contemporan.

Clipe de magie în dans contemporan – Vertigo Dance Company, Nederlands Dans Theater, Alonzo King, spectacole marca Sidi Larbi Cherkaoui dar și ,,Zic Zac” și ,,Apa vie” de pe la noi și spectacolele semnate de Gigi Căciuleanu și ar mai fi.

Te invit să urmărești și seria de interviuri video cu oameni faini care mă inspiră, din domeniul culturii și al gastronomiei, Interviuri cu # 5 întrebări, aici, pe care le-am înregistrat în perioada 2018-2019.

În 2022 am reluat proiectul de interviuri video, se numește Gusturi cu povești – de data aceasta în condiții tehnice superioare (echipă dedicată de profesioniști, producție și montaj video), primul interviu video este cu Chef Radu Ionescu de la restaurant Kaiamo, aici.

Din 2015 colaborez cu Ziarul Metropolis, cotidian de cultură, unde scriu cronici de spectacol (teatru, muzică clasică, dans contemporan și jazz). Recomandări gastronomice am scris în 2019 în Banchiza Urbană  proiect editorial Igloo Media. Din 2022 am început o nouă colaborare, sunt cotributor Habits by Republica.

În ultima vreme, sunt atrasă iremediabil de tărâmul creativităţii și bucuriei din lumea gastronomie. Îmi place să descopăr restaurante, bistrouri, cofetării etc. de bun gust care își fac treaba într-un mod responsabil. Iau pulsul orașului (dar și prin țară sau prin lume) și sunt atentă la meniuri și Chefs din restaurantele fine dining dar și din bistrouri mici, cu personalitate. Apreciez și susțin producătorii locali și mișcarea slow food. Și cum găsesc bunătăți și oameni de ispravă dau mai departe informația că, unde e bucurie mai mare, decât să împărtășești lucruri faine, povești autentice și mâncare bună!

Recunosc că am pus și mâna la treabă, am făcut câteva workshop-uri și cursuri de patiserie-cofetărie cu Olguța Oana Iliescu în cadrul Horeca School plus un curs de trei luni DallesGo (cu diploma acreditată inclusă), cu Ana Consulea și Mircea Banu. Deserturile, ce să-i faci, mare slăbiciune.

Pe timp de pandemie, în 2020,  am urmat timp de 6 săptămâni cursul online The Science of Gastronomy al Universității de Științe și Tehnologie din Hong Kong care mi-a deschis calea către o nouă perspectivă a lumii fascinante a gastronomiei.

Hai, te invit să descoperim zâmbete culturalo-culinare și locuri frumoase!

Da, da, cu umor și voie bună, timpul liber rezistă!

 


De-Corina este un blog cu opinii personale rezultate în urma unor experiențe personale desfășurate într-un timp dat. Posibil ca tu să fi avut o altă experiență și respect dreptul la opinie. Suntem diferiți, experimentăm diferit lucruri diferite (timp, loc, context etc.) și, de fapt, asta-i frumusețea. Timpul liber rezistă.

 

De Corina Blog, Corina Dima - restaurante, gastronomie, cultură, muzică clasică, teatru, jazz, recomandări, timp liber

 

STUDII:

 • Universitatea Națională de Muzică București: Licență și Master Muzică
 • Academia de Studii Economice: Master Marketing

 

Apariții MEDIA:

 

MODERATOR:

 

PREMII:

 

Membru JURIU:

 

Publicații, festivaluri, colaborări – materiale scrise pe teme culturale și gastronomie:

 • Republica: 2022 – Contributor în cadrul Habits by Republica, articole aici.
 • Gault&Millau România: 2021 – prezent, materiale scrise pe subiecte gastronomie (restaurante, producători locali, vinuri etc.).
 • Ziarul Metropolis: 2015 – prezent, recenzii muzică clasică, teatru, dans contemporan, jazz: aici.
 • Banchiza Urbană, publicație tipărită, powered by Igloo Media: 2019, recomandări restaurante și teme gastronomie.
 • Festivalul Internațional George Enescu: 2013, 2015, 2017, 2019, 2021.
 • Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, FITS: 2018, 2019, 2021.
 • Festivalul Intenațional al Școlilor de Teatru: 2018, 2019.
 • Festivalul Intenațional al Orchestrelor Radio, RadiRo (muzică simfonică și jazz): 2018.
 • Altele: Sibiu Jazz Competition 2017 etc.

 

GASTRONOMIE, cursuri:

 • 2021 Introducere în istoria gustului – Fundația Calea Victoriei, lector Adriana Sohodoleanu
 • 2020 The Science of Gastronomy – The Hong Kong University of Science and Technology Diploma, Coursera
 • 2017 Curs offline acreditat DallesGo: Patiserie și cofetărie – profesori Ana Consulea și Mircea Banu
 • 2016 Cursuri offline Horeca School: Deserturi franțuzești, Torturi moderne – Olguța Oana Iliescu
 • Altele, workshopuri de o zi: Aluaturi tarte – Viorel Copolovici, Miele: Carne roșie – Adi Hădean; Société Gourmet, meniu toamnă – Daniel Wendorf etc.

 

ACREDITĂRI blog:

 • Festivalul Internațional George Enescu: 2019 (materiale 2013, 2017, 2019, 2021 aici)
 • Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, FITS: 2018, 2019, 2021 (materiale aici).
 • Festivalul Național de Teatru București, FNT: 2019 (materiale 2017, 2018, 2019 aici)
 • Gala HOP – Gala Tânărului Actor: 2021
 • Timișoara 2021: Capitală Europeană a Culturii – proiect ,,Cămine în Mișcare – Moving Fireplaces’’ 2019 (materiale aici)
 • Prima Conferință Slow Food din România, 2019 (material aici)
 • Altele: Festivalul Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival 2020, Food Bloggers Conferences 2019, ReVino 2019 – salon de vinuri, etc.

PARTENERIAT: Blogul De-Corina a susținut Sezonul România-Franța 2019 (400 evenimente culturale desfășurate în ambele țări), prin proiectul DANS::DANSE cu 2 spectacole desfășurate la Centre Chorégraphique National d’Orléans din Franța și Teatrul Național București, detalii aici.