Despre mine

 

Salut, numele meu este Corina Dima! Bine ai poposit pe aceste meleaguri virtuale!
Viața e minunată și merită din plin gustată, alergată, ascultată, strânsă în brațe, amușinată, întrebată, dansată, descusută, cam despre asta scriu și vreau sa împărtășesc.

Ce îmi place 
Îmi place să mă știu cu prietenii pe-aproape, să fac o baie de frumos la un concert sau teatru or dans contemporan, să descopăr câte-un restaurat oacheș și gustos, să mă ospătez cu niște aer proaspăt într-o drumeție pe munte sau într-o tură de caiac și să tot meeerg pe jos. Brambura prin lume sau pe la noi. Carevasăzică dau înainte cu mirajul urban dar nu mă desprind de mama și tata-natură.

Ce am făcut și tot fac
M-am îndeletnicit cu studiul muzicii la Conservatorul bucureștean de stat (pe vremea când se studiau cinci ani) apoi cu marketing la ASE, am adăugat două mastere. Apoi am luat calea agențiilor de publicitate și a multinaționalelor, unde am lucrat în marketing.

Mai bine de 10 ani am fost conectată la industria ospitalității/ events unde am organizat evenimente corporate de toate gradele și soiurile, de la mititele, până la cele mai sofisticate, cu etichetă/ black tie și tot așa. Mi-am antrenat în tot timpul acesta papilele gustative, nu le-am lăsat nicând slobode.
Despre călătoriile prin lume nu povestesc azi, am ajuns pe trei continente și întotdeauna cu încercat mâncare, căutat bucăți de cultură și musai oamenii locului.

Din negura timpurilor bat sălile de spectacol, mai târzior am început să aştern și impresii pe hârtie.
Din 2001 (ups, adică 19 ani) sunt prietenă cu Festivalul George Enescu, unde mi-am adus aportul prin felurite activități (de la colaborator voluntar în echipa de organizare, 2 ediții, la sponsor sau jurnalist) și nu ratez nicio ediție de atunci.

Clipe de bucurie (de simți că te copleșesc și ești mic-mic) cu Royal Concertgebouw, Vertigo Dance Company, Nederlands Dans Theater, Alonzo King, spectacole marca Sidi Larbi Cherkaoui și cu ”Zic Zac”, ”Apa vie”, cuvintele lui Gigi Căciuleanu, Yuri Kordonsky și mai sunt…

Din 2015 colaborez cu Ziarul Metropolis, cotidian de cultură, unde scriu despre teatru, muzică clasică, dans contemporan și jazz. Recomandări gastronomice am scris în 2019 în Banchiza Urbană  proiect editorial Igloo Media plus alte proiecte punctuale.

În ultima vreme, sunt atrasă iremediabil de tărâmul creativităţii și bucuriei prin gastronomie. Îmi place să descopăr restaurante, bistro-uri, cafenele etc. care își fac treaba într-un mod delicios și cu responsabilitate față de ingrediente și principii culinare. Apreciez și susțin producătorii locali și mișcarea slow food. Cum găsesc bunătăți-bunătăți dau mai departe informația că, unde e bucurie mai mare, decât să împărtășești lucruri faine, povești autentice ale unor oameni deosebiți și mâncare bună! Să multiplicăm bucuria gastronomică!

Recunosc că am pus și mâna la treabă nițel, am luat parte la workshop-uri și cursuri de patiserie-cofetărie cu Olguța Oana Iliescu în cadrul Horeca School plus un curs de trei luni (cu diploma inclusă), cu Ana Consulea și Mircea Banu.

 

Hai, te invit să descoperim zâmbete culturalo-culinare și locuri frumoase!

Da, da, cu umor și voie bună, timpul liber rezistă!

 


De-Corina este un blog cu opinii personale rezultate în urma unor experiențe personale desfășurate într-un timp dat. Posibil ca tu să fi avut o altă experiență și respectăm dreptul la opinie. Suntem diferiți, experimentăm diferit lucruri diferite (timp, loc etc.) și, de fapt, asta-i frumusețea. Timpul liber rezistă.

 

io