9 spectacole de văzut în martie. Recomandări teatru&dans.

recomandări eatru dans martie

 

Știu că nu aveți timp, știu că sunteți pe fugă… așa că am făcut o listă cu 9 spectacole de teatru și dans, pe care să le vedeți în luna martie.
Pe scurt, am scris câteva motive, ‘’de ce’’ să mergeți (o parte dintre spectacole au link către cronică dedicată, cu trailer video), în plus, am adăugat și note/ Tips (unde puteți lua și copiii sau alte recomandări).
În ordine cronologică, spectacole pe care vi le recomand, care au loc de astăzi până la sfârșitul lunii martie (toate spectacolele sunt văzute de subsemnata).

 

  1. ARTISTS TALK

– De ce? Pentru regie și dramatizare (Gianina Cărbunariu), pentru actori foarte buni (Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir), pentru subiectul original (despre principiile artiștilor & artei și menirea acestora), pentru un teatru viu, vertical, ancorat în prezent, pentru întrebări.
– Unde, când: 13 martie, Centru Cultural Arcub (str. Lipscani 84-90)
– Tips: luați și prietenii expați, spectacolul e bilingv, română-engleză
– Cronică & trailer: Doamna Ipocrizie la braţ cu Vorba Goală. ARTISTS TALK de Gianina Cărbunariu

 

  1. APA VIE

– De ce? Pentru regie & coregrafie (Ștefan Lupu), scenariu (Daniel Chirilă), pentru 10 actori tineri foarte buni (Gabi Costin, Rareș Florin Stoica, Cezar Grumăzescu, Marian Olteanu, Ana Bianca Popescu, Alina Petrică, Alina Rotaru, Oana Pușcatu, Andreea Alexandrescu, Florin Crăciun), pentru că este un spectacol cu poveste, cu magie, plin de energie, fresh, cu umor, actual, pentru starea de bună-dispoziție pe care o creează.
– Unde, când: 14 martie, Teatrul Mic (Str. Constantin Mille 16, Sala Atelier)
– Tips: luați și copiii cu voi (puteți merge cu întreaga familie, adulți & copii)
– Cronică & trailer: Apa vie cu magie
– Am făcut și un film în culise, la repetiții: AICI
 

  1. EMOJIPLAY

– De ce? Pentru concept original și coregrafie, un spectacol de teatru coregrafic semnat de Gigi Căciuleanu, pentru că este un spectacol amuzant, jucăuş, uşor, fluid, pentru zâmbetul (în colțul gurii).
– Unde, când: 16 martie, Teatrul Excelsior (str. Academiei 28)
– Tips: luați și adolescenții cu voi, se vor amuza
– Cronică: #EmojiPlay de Căciuleanu: CSF, NCSF, dans!

 

4. STAGE DOGS
– De ce? Florin Piersic jr. pentru regie și poveste (adaptare text Florin Piersic jr. după “A Life in the Theatre” de David Mamet), pentru doi actori speciali (Florin Piersic jr. și Marcel Iureș).
– Unde, când: 22, 23 martie, Teatrul Act (Calea Victoriei 126)
– Cronică:  Un Piersic jr. cu-un Iureș ne-au făcut să uităm. Stage Dogs.
5. ȚINUTUL DIN MIEZUL VERII
– De ce? Pentru regie (Vlad Massaci), pentru dramaturgie (Tracy Letts), pentru jocul actorilor (în special: Rodica Negrea și Andreea Grămoșteanu, care fac niște roluri extraordinare), pentru teatru și intensitatea emoțiilor provocate (un crescendo, o acumulare, până la final).
– Unde, când: 23, 24 martie, Teatrul Mic (Str. Constantin Mille 16, Sala Atelier).

 

6. PESCĂRUȘUL (Unteatru)
– De ce? Pentru regia specială (Andrei Șerban), pentru actori unul și unul (spectacolul are dublă-distribuție), pentru un spectacol de teatru adevărat, cu detaliu și emoție.
– Unde, când: 23, 24 martie, Unteatru (Str. Sfintii Apostoli 44).

 

7. ROVEGAN
– De ce? Pentru regie, text (Catinca Drăgănescu) o distribuție foarte bună (Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu, Valentina Zaharia), un subiect greu, copleșitor, tratat și cu umor, pentru emoția provocată și semnele de întrebare cu care pleci.
– Unde, când: 24 martie, Teatrul Educațional Replika (Str. Lânăriei 93-95)
– Cronică & trailer: “Rovegan“, de-a râsu-plânsu (Teatrul Educațional Replika)

 

8. BASMA CURATĂ
– De ce? Pentru umor, pentru aboradarea fresh & accesibilă a unui public larg pentru un spectacol de dans contemporan, pentru regie & coregrafie (Arcadie Rusu) și interpretare (performeri: Ioana Marchidan, Georgeta Corca, Anda Stoian, Teodora Velescu, Oana Zara, Ștefan Lupu, Filip Stoica, Răzvan Mihai Rotaru, Cosmin Vasile), pentru porția zdravănă de râs.
– Unde, când: 25 martie, Linotip – Centru Independent Coregrafic (str. Ion Brezoianu nr 23-25)
– Tips: puteți lua și copiii.

 

9. FATA MORGANA
– De ce? Pentru povestea cu umor (de Dumitru Solomon), pentru regie (Victor Ioan Frunză), pentru trupa foarte bună de actori (un rol principal foarte bine susținut de Carol Ionescu), pentru puternicul parfum de comunism (cu muzica Mihaelei Runceanu și cartușul de Kent).
– Unde, când: 28, 29, 30 martie, Teatrul Dramaturgilor Români (Calea Griviței 64-66)
– Cronică: ”Fata Morgana” – comedie polițistă cu milițieni, regia Victor Ioan Frunză

 

Un martie cu inspirație să fie, cu teatru și dans!

 

 

Rating De Corina:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *