Cum stați cu iluziile… vizuale? Sau la Muzeul simțurilor

Pentru că nu vrem să ne mai zgribulim iarna pe ulițe de capitală.
Pentru că știm că acolo undeva în oraș se ascund lucruri frumoase.
Și pentru că suntem convinși că cine caută găsește…

Venim cu vești bune, am descoperit o distracție colorată, zburdalnică și jucăușă, de îți fură ochii și mințile cu magiile ei: Muzeul simțurilor!

Deschis în decembrie 2017, Muzeul simțurilor din București, e mai degrabă o colecție de iluzii optice, nu e ditamai muzeul.
Cele 40 de exponate colorate șed frumos în vreo 12 camere, majoritatea în forme și culori spințare, iluzii vizuale care îți stârnesc imaginația și te poftesc la joacă.

O să pășești într-un labirint cu zeci de oglinzi (de-a v-ați ascunselea de încercați, o să fie mare provocarea să vă găsiți, printre atâtea oglindiri). Apoi poate o cameră infinită o să îți fie pe plac… deschizi ușa, intri și îți vine să rămâi acolo. Precum Alice în Țara Minunilor, pășești în lumea fermecată… aici e rotundă și fără de sfârșit.

Apoi treci pe alte meleaguri, în camerele hazlii: camera înclinată – în care unul se vede maaaare iar celălalt un pitic, chiar dacă sunteți împreună în aceeași încăpere, vrajă. Mai e și camera inversă adică totul se vede cu susul în jos….îmi dați și mie vă rog paharul de pe tavan?

Pentru prietenii mei neînfricați iată o propunere: ce ziceți să vă întindeți pe un pat special? Un pat cu o salteluță de 1200 de cuie? Luați loc, vă rog, îndrăzniți, zâmbiți, e foarte comod!

Vă mai aduceți aminte de desenele animate în care o vrăjitoare își plimba mâinile peste fulgerele răzlețe ieșite din globul de sticlă, de îți dădea fiori pe șira spinării (și fulgerul și rânjetu zgomotos)?
A venit momentul să vă jucați și voi cu globurile fermecate, să scoateți scântei, buhuhuuu, faceți cunoștință cu globurile Tesla!

Apoi puteți încerca oglinzile deformate, concave și convexe: pe rând, vă transformați fie în niște așchimodii, subțirei, trași ca prin inel, fie rotunjiori cu picioare lungi sau puteți deveni chiar niște pitici.
Nu o să povestesc chiar despre toate minunățiile de acolo.
Doar atât vă mai zic, nu care cumva să ratați caleidoscopul de la final. Băgați capul printre oglinzi și….pac! Chipul multiplicat se transformă, veți fi o operă de artă!
Distracție garantată, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari!

– – – – – – – – – – – – – – –
Cum ajungi și alte detalii logistice:
Muzeul simțurilor București se află în incinta mall-ului Afi Cotroceni (Bl. Vasile Milea 4). Mai exact, la etajul 1, lângă rollercoaster-ul pentru copii.
Bilet: adulți – 35 lei, copii (între 5 și 15 ani) – 25 lei.
Recomandare De-Corina Blog: evitați zilele de week-end
Program: luni – joi 10:00 – 22:00; vineri – sâmbătă 10:00 – 23:00; duminică 10:00 – 22:00.

20180206_201806

20180206_203938

20180206_20340120180206_204530

20180206_202817

zbor
Foto & video: Clarisa Roșu și De-Corina Blog.