update 2024: Peste 40 terase și grădini în București. Zâmbete, food & drinks.

Actualizare iulie 2024. Dacă sunteți în căutare de terase, grădini, curți, oaze de verde (ca să nu spun ,,loc cu verdeață’’😊) dar și cu mâncare bună, poate un vin de vară, o bere craft, un gin, un prosecco, un ceai sau o limonadă… ați ajuns unde trebuie!

Iată o listă cu peste 40 de astfel de locuri în București, terase noi sau vechi.

Lista cuprinde recomandări de restaurante, bistrouri, braserii, ceainării etc. vizitate de mine (cu două excepții terase). Am inclus terase de dimensiuni mici și medii, cu precădere, dar sunt și câteva locuri mai măricele. Găsiți și terase ale unor restaurante fine dining dar și bistrouri mici cu atmosferă boemă, ceainării zglobii ascunse prin cartiere, ba și wine-bars, o terasă cu piscină ori un rooftop.
Un prim criteriu în selectarea acestora a fost oferta de mâncare (aproape toate numele menționate au ofertă de mâncare, pentru o parte am făcut și recomandări) dar și zâmbetul îmbietor de verde-de-terasă.

Sper să descoperiți terase simpatice, pe gustul vostru!


Capitolul ,,organizatorice”. Terasele sunt grupate pe zone din oraș, cu informații despre specific meniu (și unde îl găsiți) și stilul locului și tip de mese (acolo unde nu am precizat, sunt mese cu ,,înălțime standard’’). Titlul fiecărui loc are link către website-ul lor sau social media.

Pet-friendly. Am menționat unde sunt locuri pet-friendly. Dar, știți voi, la terase sunt bineveniți cățelușii cuminți, în lesă (așa mi-au transmis majoritatea proprietarilor). Nu am scris la toate, articolul îl actualizez/ voi completa informații pe parcurs.
Înainte să mergeți în oraș, recomand să verificați programul și să faceți rezervare.

Aceasta nu este o listă atotcuprinzătoare de terase, bineînțeles că mai sunt multe locuri simpatice prin capitală!

Ne vedem la terase!

PS încerc să actualizez informațiile din articol (din 2024 The Artist s-a închis, nu mai sunt deschise Grădina Dorobanți sau Monteoru etc)

 


UNIRII/ CENTRUL VECHI

LE BAB Bucharest, Calea Victoriei 12A
Bucătărie modernă cu rădăcini în gastronomia Orientul Mijlociu unde gătesc bucătari englezi trecuți prin restaurante cu stele Michelin. Locația din București (deschisă în iulie 2019) reprezintă prima extindere internațională Le Bab, celelalte 3 restaurante sunt în Londra.
De încercat humus-ul, Le Bab Fried Chichen (LBFC) şi Doner Beignet care ,,se topesc în gură”… Meniul este disponibil pe website și Facebook.
Terasă cu 40 locuri, mese înalte, normale dar și mese joase și canapele, pe strada Stavropoleos. Terasă pet-friendly.
Am mai scris despre Le Bab, aici: Top 25 restaurante deschise în 2019 în București.
Pe timp de vreme rece, terasă cu încălzitoare.

Le Bab București, terasă

Le Bab București (foto: De Corina blog)

PIAȚA VICTORIEI – CALEA VICTORIEI

COCLINTĂ Brasserie, Calea Victoriei 153
Coclinta înseamnă o turtă din aluat nedospit, coaptă pe sobă. Sau, cu alte cuvinte, este un fel de plăcintă măricică cu diverse umpluturi sărate (brânzeturi maturate, rață la garniță etc.) sau dulci. Mai găsiți de comandat și câteva platouri cu bunătăți tradiționale foarte gustoase (babic, salată vinete, pate etc.) Meniul este pe Facebook și website.
Terasa este simplă, are 30 locuri, și este în aproapiere de Calea Victoriei, poziționată pe trotuar, la stradă. Terasă pet-friendly.
Am mai scris despre Coclintă Brasserie, aici: Top 25 restaurante deschise în 2019 în București.
Când e vreme rece, terasa are încălzitoare.

Coclintă brasserie terasă București recomandare

credit: Coclintă brasserie 

Grădina GREEN HOURS, Calea Victoriei 120
Pentru mulți nostalgici din capitală, curtea boemă de pe Calea Victoriei stârnește multe amintiri. De 26 ani, cel mai vechi club de jazz din București și din 1997 (cine mai numără anii…), scenă pentru teatru independent, ”Teatrul Luni de la Green Hours”.
Azi vă așteaptă cu același farmec, cu jazz, cu zâmbet relaxat și stat în tihnă la taclale, cu miros de trandafiri și lămâiță plus glas de mierle inclus.
Și un meniu de mâncare la terasă (cu paste, salate, sarmale etc.) și băuturi, cât cuprinde. Și, nu uitați, întodeauna cu muzică bună – poate ajungeți la un concert, recomand din toată inima jazz bun la terasa Green! Terasă cu 80 locuri, pet-friendly. PS Loc recunoscut și pentru părinți adoptivi de pisici, bineînțeles, grădină pet-friendly.
Terasă cu încălzitoare, când e vreme rece.

Green Hours, foto credit: Roza Zah, blog De Corina

Green Hours, foto credit: Roza Zah

Urban Food Market, Clădirea Victoriei 8, str. Aviatorilor 8A
Dacă sunteți în Piața Victoriei, găsiți o terasă urbană aflată la parterul clădirii de birouri de lângă guvern, pe Aviatorilor 8A. Veși descoperi o ofertă diversă de mâncare, băutură, celebrele ecleruri French Revolution și cafea la terasele: 5ENSI by BeanZ Cafe, Gastrolab, Japanos, French Revolution, Manufaktura.
Zonă potrivită pentru o întâlnire de afaceri dar și întâlniri casual între colegi sau prieteni.
Peste 200 locuri disponibile în întreaga zonă.

 

5ENSI by BeanZ Cafe, tearasă Victoriei, Urban Food Market, Aviatorilor 8

credit: 5ENSI by BeanZ Cafe – Aviatorilor 8 

UNIVERSITATE – Calea Victoriei

KRAFT MARKET

Kraft Market este o terasă urbană generoasă deschisă din vara lui 2022, în centrul orașului, în spatele hotelului Novotel, pe str. Matei Millo 8-10, printre blocuri.

Au și loc de joacă pentru copii și o scenă. Locul are în centru un bar în jurul căruia gravitează mesele. Găsiți și câteva food-truck-uri cu mâncare în curte.

Loc pet friendly.

credit foto: Kraft Market

SERA EDEN, C.A. Rosetti 37

Grădină urbană, bar/mixology, food & drinks.
Un spațiu inedit, o grădină-seră contemporană amenajată în curtea din spatele casei Brătianu. Locul arată foarte frumos, ideal pentru întâlniri cu prietenii la un pahar.
Design semnat de: Cristian Corvin, Peisagistică: Nicolas Triboi.

Dacă în primii ani nu acceptau rezervări, din 2023 lucurile s-au schimbat, se pot face.
Loc pet friendly.

credit foto: Laurian Ghinitoiu, Sera Eden

 

CHARLES DE GAULLE/ AVIATORILOR

ZEXE Braserie, bd. Aviatorilor 65
Braserie cu deserturi franțuzești și cofetărie cu rețete vechi românești aduse la și puse în lumină cu tehnici moderne de preparare. Plus un meniu concentrat cu mâncare gătită din produse locale. Musai de încercat o prăjitură (aici e o listă luuungă) și o înghețata artizanală (poate de colivă…) sau un sorbeto (poate de mango or cătină…). Meniul braseriei este pe website.
Terasă are 30 locuri, poziționată spre bulevard, este pet-friendly și împrietenită cu mulți copii:)
Chef: Ana Consulea – Pastry Chef of the Year 2019 Gault & Millau România
Am mai scris despre Zexe Braserie, aici: Duminică cu brunch și prăjituri franțuzești. La Zexe Braserie.
Terasă are și încălzitoare pentru vreme rcce.

Zexe braserie terasă

credit: Zexe braserie

 

SALA PALATULUI – LUTERANĂ – Calea GRIVIȚEI

VOILA Bistro, str. General Constantin Budișteanu 18 (din luna mai 2023, locul nu mai este deschis permanent, verificați când este deschis)
Bistro care se prezintă zâmbind ”Romanian seasonal with a French twist”, cu meniu zilnic scris pe tablă pornind de la ingrediente proaspete, din piață. Genul acela de loc relaxat cu mâncare gustoasă. Când nu știi unde să mergi, nu dai greș dacă ajungi aici. Urmăriți și evenimentele anunțate pe Facebook (cu Chefs invitați, cu food-wine pairing etc.)
Chef: Radu Dumitrescu
Curte generoasă verde, plus boemă, plus retrasă. Sunt 25 locuri, loc pet-friendly.
Am scris despre Voila, citiți aici: Voila bistro, mâncare cinstită cu meniu nou zi de zi

Voila bistro București terasă

credit: Voila bistro 

 

J’AI BISTROT, Calea Griviței 55
Ascunsă printre casele de pe Calea Griviței, iată încă o terasă care face istorie: J’ai Bistrot a împlinit anul acesta 7 anișori în capitală (are și un frățior mai mare în Târgu Mureș)!
Curte generoasă (120 locuri) cu umbră plus aer boem inclus la pachet.
Meniu cu mic dejun, salate, feluri principale etc. Și borcănașe gustoase cu vinete, zacuscă sau pate. Și un meniu de prânz diferit în fiecare zi a săptămânii. Meniu pe site și Facebook.
Logo-ul J’ai Bistrot e porcușorul zburător, deci dați frâu liber imaginației și nu vă gândiți… când o zbura porcul! Bineînțeles, pet-friendly.
Terasă cu încălzitoare, când e vreme răcoroasă.

J'ai Bistrot curte terasă grădină

credit: J’ai Bistrot 

EDO SUSHI, str. Ştirbei Vodă 84A

Nu departe de Cișmigiu, descoperiți un restaurant japonez cu o curte simpatică care se concentrează în jurul unui ochi de apă cu peștișori. În centru este o masă cu scaune înalte, iar de jur împrejur, mese joase.  Locul este înconjurat de sălcii (fotografia exemplifică cel mai bine).

credit foto: Edo Sushi

BREZOIANU colț cu LIPSCANI
PÂINE ȘI VIN, str. Actor Ion Brezoianu 4
Wine bar & Gastropub. Ce găsim noi aici?… Pizza cu tipuri diverse de blaturi/ flat-bread din bucătăriile lumii, plus bunătăți ,,de întins pe pâine” și platouri cu produse locale românești și internaționale (brânzeturi și mezeluri) alese cu atenție.

Și nu mai zicem de colecția frumoasă de vinuri românești dintre acestea, foarte multe la pahar. Meniu pe website. Servicii foarte bune cu chelneri mereu zâmbitori, eu așa i-am prins mereu, parol!
Terasă la stradă cu 20 locuri la mese înalte de 2 persoane. Terasă pet-friendly.
Am scris despre Pâine și vin, aici: Împarte ”Pâine şi vin”, în stil călugăresc
Terasa are și încălzitoare pentru când e vreme rece.

credit foto: Pâine și vin 

ENERGIEA, str. Actor Ion Brezoianu 4.
Vecin cu ,,Pâine și vin”, de fapt sosit primul în zonă, de vreo opt ani în urbe, ,,Energiea”!
Meniu scurt din care vă zic despre vedete: cartofii prăjiți (în 3 variante) la platou de jumătate de kilogram și coastele de porc. Plus o listă extinsă de cocktailuri alcoolice și non-alcoolice, care mai de care mai neastâmpărat  și cu vino-încoace.
Terasă la stradă, mereu cu voie bună și socializare, capacitate 50 locuri (mese de 2, 3 și 4 persoane). Pet-friendly.
Am scris despre Energiea aici: Energiea – unde te simţi bine, de 5 ani…
Când e vreme răcoroasă, terasa are încălzitoare.

Energiea terasă București

credit foto: Energiea 

PIAȚA IANCULUI

SORO LUME 
Dacă vreți să știți cum arată și ce gust are ,,noua bucătărie românească” și nu știți încotro, recomand să începeți cu acest loc.

Chef și co-proprietar al locului este Mihai Toader care foloseşte tehnici româneşti vechi de preparare a mâncării (după ce a studiat pe teren prin țară vreme de ani buni) şi le transpune în farfurii rafinate în ton cu vremurile noastre. În curtea restaurantului au construit: ogeac oltenesc cu țest, cuptor moldovenesc, plită mănăstirească, zonă grătar și afumătoare ardeleneşti. Gustul mâncării este superb (totul se prepară exclusiv la foc de lemne)! Atmosferă casual, relaxată.
– Citește despre un eveniment pe care l-am organizat aici, plus poze cu mâncarea: Experiențe pe pâine, De-Corina la Soro Lume. Am mai scris și, în acest articol locuri noi deschise în 2021.
– str. Fluierului 33, terasă cu aprox 25 locuri în curte, o zonă de case.

 

MODELIER, str. Duzilor 12

Duzi nu știu dacă sunt pe strada Duzilor dar există un loc cu mulți burgeri, asta e clar! Pentru amatorii de burgeri, burgeri, burgeri, sunt o grămadă de variante: cu carne de vită, pui, miel, rață dar și vegani. Descoperiți în meniu și alte preparate, și supă și salată, coaste etc. (meniu pe Facebook). Dar și cidru făcut în România și vinuri, spirtoase, cocktailuri, ceaiuri etc. Terasă mică cu scaune colorate, galbene și albastre, 64 locuri (pe culoar mese înalte, în spate sunt mese normale). Loc pet-friendly.
Când e vreme rece terasă are și încălzitoare.

Modelier terasă București

credit foto: Modelier 

FLOREASCA

LOVIN’ Wine bar & Bistro, Intrarea Tudor Ștefan 26
Un wine bar mic și cochet ascuns printre străduțe ‘’loc de vin și bune maniere’’. Pe lângă colecția generoasă de vinuri românești (dar și licori magice de pe alte meleaguri) găsiți un meniu gustos de mâncare (se înfrățește cu fratele mai mare Voila bistro, unde, cel mai probabl, știți mâncarea!). Marțea se întâmplă evenimente tot de bun-gust: degustări de vinuri de la crame românești.
Curte prietenoasă cu 25 locuri, loc pet-friendly.
Când e vreme rece, terasa are și încălzitoare.

Lovin’ Wine bar & Bistro București

credit foto: Lovin’ Wine bar & Bistro 

GRANO, str. Puțul lui Zamfir 40
Grano este un colț din însorita Italie, conceptul de restaurant cu meniu scurt și magazin cu produse locale italiene de pe Puțul lui Zamfir care ne bucură de vreo 13 anișori. Meniul îl găsiți pe website.
Iată că pentru prima dată Grano are și o terasă, sunt 36 locuri în curtea de lângă clădire, cu mese joase de lemn. Au rămas și cele câteva mese care mărginesc stânga-dreapta intrarea. Terasă pet-friendly.
Terasă cu încălzitoare, de vreme rece.

Grano terasă București

credit foto: Grano 

Grădina FLOREASCA, bd. Mircea Eliade 16
Cum oricărei liste îi stă bine cu o piscină, iată și o astfel de terasă, doi în unu. Găsiți și meniu de mic dejun dar și feluri de mâncare pentru întreaga zi de stat la aer (meniu disponibil pe website).
Pe terasa generoasă se organizează uneori seara concerte live (mai un jazz, mai o bossa nova) sau seri de film.

Există și încălzitoare pentru vreme rece.

Grădina Floreasca terasa București

credit foto: Grădina Floreasca 

EMINESCU

RUAL AproBistro, Mihai Eminescu 114-116

Concept inedit de aprozar plus bistro, cu meniu internațional, cu precădere asiatic. Recomand locul cu precădere celor care sunt la început de drum în explorarea bucătăriei asiatice. Bucătăria este condusă de Chef Laurențiu Hairadin.
Terasa este generoasă, poziționată printre blocuri.

credit: Rual AproBistro

BALLS –  bd. Dacia 114

Așa cum știți, Balls s-a mutat din ianuarie 2024 pe bd. Dacia 114 , unde au și o terasă de aproximativ 40 locuri. Bonus, și o masă de ping pong.

Pe terasă puteți lua drinks & snacks. Daaar, dacă mergeți în interior – găsiți chifteluțe gustoase (în sosuri, curry, sendviș etc), o minunăție de conopida nuggets, măsline verzi prăjite și musai să treceți și pe la deserturi (poate găsiți papanași, Crêpes Suzette, Nutella arancino, torturi, griș cu lapte etc., cine știe ce zi specială prindeți și cum se transformă meniul). Au uneori câte un dish dedicat într-o anumită perioadă sau zi.

Locul are o energie fresh, de obicei este plin de tineri.

credit foto: Balls

PERLA

BUCĂTĂRIA local comfort food, str. Ion Slătineanu 30

Un bistro pe care îl recomand cu precădere pentru comfort food corect, cu gust, din ingrediente locale de sezon, loc care are și o terasă micuță, într-o curte. Dacă vreți să testați cârnați de Pleșcoi adevărați sau babic de Buzău, aici este locul din București. Verificați și meniul de vinuri românești, au o selecție frumoasă. Și încă o frumusețe: 20 de spumante românești la pahar (da, ați citit bine). Locul este pet-friendly.

credit foto: Bucătăria local food

 

URANUS – CALEA RAHOVEI – PARC CAROL
IVAN PESCAR & Scrumbia Bar, str. Uranus 150, clădirea The Ark
Ivan Pescar înseamnă pește proaspăt, provenit din capturi responsabile din Delta Dunării, un proiect al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și o asociație de pescari din Deltă, Ro-Pescador. Preparatele culinare sunt gătite simplu, la foc domol, de bucătărese lipovence.
Meniul pe bază de pește are noutăți periodice (ultimele surprize: saramura albă și șalăul la plic), îl găsiți pe web-site și Facebook.
Grădina din spatele Clădirii The Ark sau terasa Ivan Pescar are 85 locuri. Și, ca în poveste, cum pisica trage la pește, nici nu s-a deschis bine grădina, că a și sosit musafira-pisică! Bineînțeles, loc pet-friendly.
Citește mai multe informații despre Ivan Pescar, am scris aici: Pește din Deltă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar
Când se lasă vremea rece, terasa are și încălzitoare.

Ivan Pescar & Scrumbia Bar (foto: Facebook)

credit foto: Ivan Pescar & Scrumbia Bar 

EXPIRAT Halele Carol, str. Doctor Constantin Istrati 1
Terasă de ieșit la socializare pe seară, cu atmosferă faină, muzică bună, pahare pline și ceva bun de mâncare (zona: pizza, burgers, sandwiches etc.)
Terasă lângă parcul Carol cu 200 locuri, mese joase și înalte de 2, 3 și 4 persoane. Loc pet-friendly.
Cum altfel, terasă cu încălzitoare de vreme rece.

Expirat Halele Carol terasă București

credit foto: Expirat Halele Carol 

Grădina MAHALA, Calea Rahovei 147-153
S-a dus vorba-n târg și așa e, la Mahala se gătește bine! Ba flori de dovlecel umplute cu urdă, ba un somn în mălai sau un rasol de miel… Și nu uitați de desert, colivă! Bucătărie românească contemporană, găsiți meniul pe site și Facebook.
Chef: Petru Sorin Cucu.
Cu o grădină de 300 mp, terasa găzduiește 60 locuri.
Toaletele sunt amenajate afară, se evită astfel accesul în spațiul închis. Locație pet-friendly.
Terasa e prevăzută și cu încălzitoare, pentru când e vremea rece.

Mahala grădină terasă București

credit foto: Restaurant Mahala 

CARTIERUL EVREIESC

NOEME, str. Anton Pann nr. 29
Restaurantul s-a mutat în casă nouă (o vilă veche) la începutul anului 2020 și s-a rebranduit NOEME – Former Guxt, ‘’casual refined dining’’, după 2 ani pe piață. Meniu bazat pe principiul sezonabilității ingredientelor locale într-o alăturare comfort food & casual refined dining, îl găsiți pe website și Facebook.
Terasa are capacitate de 12 locuri și este pet-friendly.
Terasa are și încălzitoare pentru când vine vremea rece.

Noeme former Guxt, terasă

credit foto: Noeme former Guxt 

 

CIZ Wine Bar & More s-a deschis pe locul CHAYA TeaHouse, str. Radu Ceauș 7
În curtea unei case istorice îmbrăcate în iederă, vă așteaptă o grădină simpatică, în cartier de case.

Descoperiți aici și un mic meniu de mâncare dar și, cum altfel, vinuri.

Terasa are capacitate aprox. 30 locuri.

credit foto: Ciz wine bar

PIAȚA ROMANĂ – ICOANEI – LAHOVARI

BĂCĂNIA VECHE Delicatese & Gradină, bd. Dacia nr. 25

Bistro și băcănie (produse selecționate de la mici producători din țară curatoriate de Marius Tudosiei). Meniu fix dar și o tablă a zilei cu produse de sezon de la mici producători din întreaga țară.

Terasă frumoasă și foarte prietenoasă, în spate.

credit: Băcănia Veche Romană (primele zile deschidere)

CAFE VERONA, str. Pictor Arthur Verona 13-15
Grădina Verona împlinește anul acesta 11 ani, e locul acela plin de viață pe care îl știi de o veșnicie. Când nu știi unde să mergi, ajungi la Verona, în spatele librăriei Cărturești.
Ce zici de o limonadă cu rodie, portocale și lâmâie sau o limonadă cu piure de sfeclă roșie, lămâie și ghimbir? Cafeneaua are și un meniu divers cu mâncare iar dacă sunteți la prânz prin zonă, găsiți și o ofertă specială la preț accesibil. Estimare minim 200 locuri. Grădină pet-friendly.
Terasă cu încălzitoare, când începe vremea răcoroasă.

Cafe Verona grădină terasă București

credit: Cafe Verona grădină

 

Gradina OAR, str. Pictor Arthur Verona 19 (puțin mai sus de Grădina Verona)
Din 2023 s-a redeschis Grădina Ordinul Arhitecților din România, unul dintre locurile cu istorie în capitală. Păstrează aceleași separeuri în partea stângă, iar în dreapta sunt mese așezate printre copaci și mult ,,verde”. Nu există meniu de mâncare (doar un platou cu mezeluri și ,,ronțăieli” sărate) dar unul de băuturi, da.

Terasa este deschisă doar în anotimpul cald.

Grădina OAR, foto: de-corina.ro

ACUARELA bistro, str. Polonă 40
De peste 8 ani în capitală, este locul acela boem care apărea acum câțiva ani la tot pasul pe rețelele sociale, fiind prima curte cu umbrele colorate. Umbrele mai găsiți și azi pe terasă și zâmbete, la fel.

Întrebați despre băuturile de sezon, printre comori, de-a lungul timpului am văzut… trandafirată, lavandată, teiată. Meniul cu băuturile Acuarela este pe website. Și, un secret, în spatele terasei, este și o grădină cu legume shhht.

Din anul 2022 – Acuarela are și bucătărie proprie.
Curtea are 100 locuri și este pet-friendly.

Acuarela bistro terasă

credit foto: Acuarela bistro 

 

POINT Art Hub, Eremia Grigorescu 10

Poziționat strategic, între Piața Lahovari și Icoanei, Point este un hub cultural, dar găsiți aici și o bucătărie urbană, într-un loc cu design industrial la parter. Dar și o terasă de-a lungă de-a clădirii vechi.

credit foto: Point

UNICO VERO, str. Viitorului 8
Pe o stradă liniștită cu un nume pe care îl ții minte ușor, strada Viitorului, descoperi un restaurant care ascunde o terasă mică și umbroasă cu fețe de masă în carouri, ce te duce cu gândul departe.
Meniul italian (îl găsiți pe website) se bazează pe triada: paste, pizza, pește/ fructe de mare plus un meniu de sezon care se schimbă la trei luni. Locație pet-friendly.
Atmosferă intimă, cu 26 locuri pe terasa verde. Descoperiți oare kumquat-ul printre plantele și copacii din grădină?
Când se răcesște vremea, terasa are și încălzitoare.

Unico Vero terasă, restaurant italian

credit foto: Unico Vero 

CARTIERUL ARMENESC 

MOSAFIR, str. Plantelor 48

Locul s-a deschis pe 8 iunie 2024 într-o casă de patrimoniu construită în anii 1898 și propune ,,bistronomie, gâlgâl, potol”. Am scris un articol cu +10 paragrafe despre loc, meniu, costuri etc. și fotografii/ video, citește aici: S-a deschis Mosafir – bistronomie, gâlgâl, potol
Bucătăria este condusă de Chef Alex Burcă
Au și terasă (loc liniștit, printre case) cu aprox. 50 locuri la mese standard, dar și o masă comună (de vreo zece persoane) cu scaune înalte.

credit foto: de-corina.ro, Mosafir

SIMBIO, str. Negustori 26
Departe de agitația orașului, în grădina Simbio din spatele clădirii istorice, găsiți o oază de liniște și umbră sub un gutui, cu 22 locuri.
Gastropub cu un meniu de unde aveți ce alege (burgeri, coaste, vită, rață etc. dar și preparate vegetariene). Au și burger fără chiflă (naked) dar și un burger din quinoa. Încercați și smoothies cu nume inspirate: Anti-Aging, Muscle Builder, Very Berry etc. Meniul este încărcat pe website și Facebook.
Atenție și la șefa grădinii, Pisica Luna studiază fiecare mișcare din jur. Bineînțeles, loc pet-friendly.
Terasa are și încălzitoare, pentru când e vreme rece.

Simbio terasă

credit foto: Simbio terasă

LENTE, Arcului 8
Lente din Armenească înseamnă o grădină plină de verdeață, cu atmosferă relaxată. Există și un meniu bogat (vedeți pe site) cu mâncare și băuturi, cu produse de sezon, numai bune de acompaniat taifasuri și pălăvrăgeli. În comparație cu fratele său, Lente de pe strada Dionisie Lupu, aici mi se pare că este mai multă liniște și mai mult verde. 60 locuri, loc pet-friendly.
Ambele terase Lente au încălzitoare, pentru vreme rece.

Lente bistro terasă Arcului

credit: Lente bistro, Arcului 8 

IZVORUL RECE

Grădina OLARI, str. Olari 8
Una dintre terasele unde nu am ajuns dar mi-a atras atenția atmosfera relaxată de grădină de vară lângă o casă veche cu iederă și mese risipite printre pietricele ce împrejmuiesc curtea… Se spune că o gașcă de prieteni și-a făcut un beer-garden numai bun pentru relaxarea după munca de la birou. Au și burgers, frigărui, humus etc. într-un food-truck în curte (meniu online, pe website și Facebook). Grădina are 40 locuri și este pet-friendly.
Terasa e prvăzută cu încălzitoare, pentru vreme rece.

Grădina Olari, terasă București, Blog De Corina

credit: Grădina Olari 

HALA TRAIAN

Ceainăria Green Tea –  Str. Dr. Burghelea nr. 24

Nu departe de Hala Traian, găsiți o curte verde cu mese și scaune de fier forjat, Ceainăria Green Tea. Interriorul este împărțit în patru saloane (parter și etaje). Au un meniu cu peste o sută de tipuri de ceaiuri, plus un meniu mâncare și cookies. În interior găsiți și un mic magazin cu ceaiuri și accesorii pentru ceai.

Locul este pet friendly.

credit: Ceainăria Green Tea

 

TIMPURI NOI

DESCHIS GASTROBAR, Splaiul Unirii 160
Dacă vă place perspectiva unei terase ,,aproape de cer’’ Deschis Gastrobar îndeplinește frumușel dorința cât ai zice…Des-chis!😊
Meniu cu câte un pic din toate și antreuri și salate și supe și paste și fel principal și meniu de copii etc. Nu mai zic de fresh, smoothies, limonade, gin & tonic, cocktails, prosecco, vin & more (meniu pe Facebook). Urmăriți și evenimentele organizate, printre acestea ‘’Rooftop Cinema’’. Loc berechet cu distanțare socială, 90 locuri, pet-friendly. Plus un număr simpatic de rezervări: 075DESCHIS.
După ce vezi o poză de aici, clar o să vrei să ajungi… ce zici?
 Terasa funcționează, de obicei, doar în anotimpul cald.

Deschis Gastrobar rooftop București terasă

credit foto: Deschis Gastrobar, rooftop 

COTROCENI
Ceainăria INFINITEA, str. Dr. Grigore Romniceanu 7
Un fel de grădină fermecată sau romantismul nepereche…. O grădină verde-verde cu măsuțe cochete de fier forjat cu porțelanuri pentru ceai, platouașe simpatice și flori proaspete. Meniu cu multe ceaiuri, dar și prăjiturele și băuturi și mâncare. Mergi să te bucuri de grădina specială! Urmărește și eveniemntele, poate prinzi și un concert de jazz în grădina luminată de felinare. Grădină cu 40 de locuri, pet-friendly.

Ceainăria Infinitea București grădină

credit foto: Ceainăria Infinitea 

 

 

Ne vedem la terase!

Credit foto: paginile de social media ale locațiilor și De Corina blog.
Cover, prima foto: credit – Deschis Gastrobar rooftop București 


Cauți mai multă inspirație?

Citește și: 20 locuri în București pe care să le testezi în 2024, deschise anul trecut

sau

10 locuri în București pe care să le testezi în 2023, deschise anul trecut