20 locuri în București pe care să le testezi în 2024, deschise anul trecut

Hai să testezi în 2024 câteva locuri horeca deschise anul trecut!
Am pregătit un platouaș, zic eu, frumușel, cu bunătăți diverse: și o brutărie artizanală fără gluten, și bucătării entice (nepaleze, mexicane, georgiene, coreene), loc de pizza stil Detroit, concepte hibrid, fine dining, dar și baruri și cafenele de specialitate etc.
Toate locațiile povestite în cele ce urmează sunt testate (nu sunt nume auzite prin vecini or găsite online), adică le-am trecut pragul și am mâncat acolo cel puțin o dată, la unele am revenit de mai multe ori. Și excepții: la capitolul cafenele, nu am ajuns la toate menționate mai jos. Bineînțeles, s-au deschis multe locuri noi în București anul trecut, aici este doar o parte, alese conform unor criterii (gust, calitate ingrediente, concept, servicii etc.).
Nu este niciun nume sponsorizat, este o selecție curatoriată #DeCorina, în urma testelor și experiențelor autoarei acestui articol. Implicit, este o listă subiectivă, în urma unor experiențe subiective.
Locurile sunt menționate în ordine alfabetică, nu este un top (sunt categorii diferite, nu încape vreo comparație). Deoarece au o dinamică mai mare, la final, am adăugat câteva recomandări pe scurt din categoria locurilor cu licori (vin, cocktailuri) și cafea.
Am scris unde sunt tarase or ba și dacă sunt locuri pet-friendly.
Dacă îți este poftă de și mai multe bunătăți:
– după cum știi, aproape lună de lună scriu un articol cu noutăți gastronomice din oraș (din 2021). Citiți aici Ce mai găsim bun prin oraș? și Meniu de București (aceeași rubrică, dar cu nume și frecvențe diferite de-a lungul anilor).
– Uite și articol cu locurile noi din 2023: 10 locuri în București pe care să le testezi în 2023, deschise anul trecut
Să începem, avem treabă!
1. Al Pastor by MAT
Mă laud nițel: vestea despre deschiderea acestui loc a fost prezentată în premieră anul trecut pe acest blog aici, pe vremea când nu aveau încă adresă de Instagram. Am fost norocoasă să vizitez și locul, când era în amenajări.
Deschis în toamna lui 2023, Al Pastor by MAT este un loc mititel de tacos, fratele mai mic al lui MAT restaurant. Meniul lor este scurt și are exclusiv variante de tacos (vită, porc, pește, pui, legume etc). O porție de tacos înseamnă trei bucăți.
Ce înseamnă tacos tip ,,al pastor’’? Carnea este pregătită pe țepusă verticală (precum la șaorma), iar rețeta vine din regiunea Puebla din Mexic unde erau foarte mulți emigranți din Liban.
Foile de tortilla de la Al Pastor by MAT sunt făcute zilnic de ei in-house, cu porumb adus din Mexic. La fel și sosurile, sunt făcute de ei, nicidecum sosuri cumpărate la găleată.
Așa cum se folosește și în Mexic, tacosul de aici are frunze proaspete de coriandru plus lime (fără adaptări precum pătrunjel și lămâie, cum am mai văzut prin alte părţi de București).
În spatele proiectului se află aceeași Chef Alexandru Iacob și Chef Cristi Dăscăleanu.
Zic și un mic sfat: nu luați tacos la pachet, recomand să îl mâncați la fața locului, proaspăt. În contact cu sosurile, tortilla se înmoaie și își pierde din farmec.
Al Pastor by Mat
Calea Griviței 46 (reper: în apropiere/ peste drum de J’ai Bistrot)
2. Apollo111 Pizza/ Sala de Mese (pizza stil Detroit)
Nu departe de Parcul Cișmigiu, la Palatul Universul (pe Ion Brezoianu 23-25) găsiți pizza stil Detroit și un mesaj simpatic ,,pizza urâtă pentru oameni savuroṣi”.
Eh, și dacă ai mai trecut pe aici, vestea despre nașterea acestui locșor chiar de pe canalele acestui blog ai aflat-o în premieră intergalactică, hăt, demult, aici.
Ce înseamnă pizza stil Detroit? Se spune că a fost inventată de emigranți italieni din, ce să vezi, Detroit, prin circa anul 1946.
După ce am testat, aș zice că farmecul acestei pizza stă în blat și crocănțeală.
Blat gros, cu bază crocantă (se coace în tava dată cu ulei măsline). Pizza e mai grăsuță (la înfățișare și la calorii) față de suratele italiene – are mai mult aluat (reminiscență de la foccacia înaltă) și cu mai multă brânzică la purtător. Tradițional, se foloseṣte Wisconsin brick cheese.
Peste aluat se pune cel dintâi brânză (apoi restul ingredientelor), iar stimabila brânzică ,,se plimbă” ṣi spre marginile tăvii ṣi uite-aṣa se mai adaugă un strat de fericire crocantă.
Pizza coaptă în tavă se taie apoi în bucăți pătrate (ca să aveți ideee, cea de la Apollo are aprox. 200 gr. per porție), apoi iar, împărțită în patru bucățele. Blatul stă la dospit zice-se 12 ore și e crescut dolofan cu drojdie.
Și, surate și frați, nu mai aruncați marginile de pizza crocante, pline de brânză, acolo e mare parte din bucurie! Când am fost data trecută, cei de la locație mi-au spus că unii oameni lasă în farfurie taman colțurile, ‘mnezeule, cum așa?!
Spațiul are design modern, mese standard/ joase dar și înalte, cum ar veni, pe alese.
Recomand un pairing irezistibil: o plimbare prin Cișmigiu alături de pizza Apollo111 pe o băncuță în parc, perfect!
Locul este pet-friendly.
Apollo111 Pizza/ Sala de Mese (da, da, în aceeași zonă unde e și teatrul și barul Apollo111)
Palatul Universul – Ion Brezoianu 23-25
3. Better Bread – brutărie și patiserie-cofetărie gluten-free
Deschisă în septembrie 2023 în Floreasca, Better Bread este o brutărie artizanală care face exclusiv pâine și produse de patiserie-cofetărie fără gluten. Nu știu să mai fie ceva similar în oraș, mă bucur de așa descoperire!
La vizitele pe care le-am făcut, produsele arătau impecabil din punct de vedere tehnic (nu ai fi spus deloc că sunt gluten-free) și oferta era bogată: aproximativ opt tipuri de pâine și peste zece tipuri patiserie/ prăjituri, toate fără gluten (vezi mai jos video cu vitrina).
Pâinea este dospită cu maia, are miez umed și gust specific, având în vedere că se folosește făină precum ovăz, mei, tapioca, sorg, teff, hrișcă etc. După gust, bagheta cu făină de castane și semințe nu aș fi zis că este gluten-free.
Prăjiturile și patiseria testate au fost foarte gustoase (după înfățișare și gust, nu aș fi spus că sunt fără gluten), m-aș întoarce oricând pentru ele, adică pentru gust (iar când e vorba despre dulciuri, rar fac astfel de afirmații). Trei prăjituri care mi-au plăcut mult (nu m-am hotarât în ce ordine): Prăjitura vegană cu prune, Medovik și Prăjitura Bunicii.
Locul are un design modern (sunt implicați în proiect și meșteșugarii de la Atelier Moldoveanu), sunt și câteva locuri înăuntru unde se poate sta, iar în curând o să apară și o mică terasă.
Locul este pet-friendly.
Citește în Lista Corinei și despre alte Brutării artizanale din oraș unde am fost și le recomand, inclusiv Better Bread. Aici brutării artizanale din oraș.
Better Bread
Floreasca, str. Frederic Chopin 10-12
4. DeSoi – concept cu bistro/ băcănie/ wine-bar & more
Nu departe de Unirii, pe str. Piața Sfântul Ștefan 8 a răsărit din ianuarie 2023 un loc micuț zâmbitor, relaxat, cu design modern (arhitect Alexandru Dabija) și cu energie bună. Este și băcănie, dar și bistro și cafenea or wine-bar, un concept hibrid adus la propriu și figurat în jurul unei mese comune. Am ajuns de câteva ori de-a lungul vremii și revin aici cu plăcere.
La #DeSoi am început să organizez de anul aceasta și evenimentele #DeCorina & Artizani #DeGust.
Au și o selecție frumoasă de produse românești făcute artizanal: vinuri, spumante, ginuri, brânzeturi, mezeluri, dulcețuri, muștaruri etc. dar și produse internaționale. Deschid săptămânal, prin rotație, diferite sticle de vin pe care le poți testa la pahar, aviz curioșilor de noutăți.
Masa comună este marca acestui loc, poziționată în centrul spațiului luminos în tonuri calde de portocaliu – prilej de socializare, de intrat în vorbă cu vecinul de masa, de stat împreună, vivat! De jur-împrejur sunt rafturile cu bunătăți.
– Au meniu dedicat de brunch în weekend, iar în timpul săptămânii un meniu scurt cu preparate de sezon, de prânz și cină. Găsiți oricând un sandviș or o plăcintă și un pahar de vin alături, ceva frumos.
– Joia au eveniment, este seară dedicată tartarului (păstrează acest obicei săptămânal, de când au deschis).
Pet-friendly: animăluțele mici și cuminți pot sta cu stăpânii lor la măsuțele poziționate lângă geam.
Terasă nu au momentan, dar sunt niște băncuțe afară, paralel cu geamurile.
DeSoi
Str. Piața Sfântul Ștefan 8
5. Dumicat
Loc mititel și cu zvâc care s-a deschis pe 1 decembrie 2023 nu departe de Cișmigiu, la intersecția dintre George Vraca și Matei Millo. Dumicat se uită cu atenție la ingrediente românești de sezon de la mici producători și rețete de pe plaiurile noastre și le pune în propoziție în felul său, într-un stil urban. Mi-ar plăcea să apară mai des astfel de locuri.
Dumicat are meniu scurt care se schimbă în ton cu anotimpurile/ de sezon. Ca să înțelegeți mai bine cum stă treaba, iată câteva exemple: de la Borș de găină cu tăieței de casă or Ciorbă de dovlecei acrită cu zamă de varză murată la Sandvici cu măduvioară de vită, Fudulii de curcan în panko cu sos de gogoșari murați, Orzo cu vinete și Tilsit or Clătită bănățeană și Frigănea cu pâine brioche. Câteva dintre starurile din meniul fostului Paninaro, le găsiți aici, proiectul fiind coordonat de aceeași Melinda Teohari.
Nu uitați să aruncați un ochi și la selecția lor frumoasă de băuturi – de la vinuri românești (au și Pelin de la Ceptura, Crâmpoție selecționată – Bauer, dar verificați restul etichetelor Davino, Jelna, DeMatei, Nachbil etc.), opt tipuri de bule (spumant, Prosecco, Cava, șampanie), băuturi alcoolice Jamy și Pater, beri artizanale (Vulturar, Hop Hooligans etc.), socată artizanală or sifon draft.
Loc cu design modern, împărțit în două zone: în partea din față este barul și câteva mese înalte, iar în cea de-a doua încăpere sunt mese standard/ joase.
Locul este pet-friendly.
Tips: dacă locuiți sau munciți în zonă – aveți 20% reducere la orice comandă, dacă vă duceți să o ridicați.
Sunt unele locuri care sunt greu de încadrat în clasificări clasice iar Dumicat face parte din povestea asta. Încadrez locul la categoria fast casual – care ar fi comfort food care vine rapid la masă (fără să fie fast food, ci cu atenție la calitatea ingredientelor), mâncare potrivită pentru orice moment al zilei, într-o atmosferă urbană. Vezi care sunt recomandările mele de locații fast casual din oraș, vezi în Lista Corinei, aici.
Am scris despre Dumicat într-un articol și aici: Gusturi românești în locante casual. Cum e mâncarea la Mahala, Băcănia Veche, Bucătăria, Dumicat, Soro Lume
Dumicat (site cu meniul)
Str. George Vraca 4
6. Jeonjuu Korean BBQ
Așa cum știți, nu prea scriu despre locuri din Centru Vechi, dar sunt și excepții.
Din peregrinările mele, Jeonjuu Korean BBQ este singurul loc de acest fel din București: fiecare masă are integrat în mijlocul său un grătar, unde poți să îți prepari singur grătarul coreean. Primiți și explicații, dacă aveți nevoie.
Meniul nu are doar preparate pentru grătar, ci ṣi alte feluri de mâncare coreene, iar toate sunt prezentate cu poze și explicații.
Ce înseamnă grătarul coreean? Pe foarte scurt, după ce ați preparat bunătățile la grătar (e o anumită succesiune a tipurilor de carne, pe care ospătarii vi le recomandă), luați o frunză de salată verde și așezați acolo o bucățică de carne (asezonată cu sosuri, plus kimchi, după preferințe ṣi ardei iute, usturoi), apoi faceți un pachețel (ca un fel de sărmăluță) ṣi tadaaam se mănâncă frumușel cu mâna.
Fyi – Am luat un BBQ set pentru 2 persoane (1150 gr carne, cu porc, Beef Bulgogi, Ribeye, prawn etc) la care am mai adăugat extra orez și kimchi – din care s-au săturat patru persoane (care mănâncă carne moderat).
Am mâncat o singură dată aici – în comparație cu alte locuri coreeane (or chinezești) unde se folosesc cantități mari de monoglutamat de sodiu, aici nu a fost cazul.
Locul arată modern urban, cu mese lemn/ pereți cărămidă/ iluminat difuz.
Jeonju este numele unui oraṣ din Coreea de sud (se spune că ar fi raiul gurmanzilor de acolo, ,,food capital”) de unde provine și mâncarea Bibimbap – bol cu orez și deasupra legume, carne ṣi gălbenuṣ ṣi sosuri.
Ce recomand: să mergeți în gaṣcă (cel puțin patru), e distractiv să prepari masa împreună.
Este și ceva mai puțin plăcut: o să mirosiți puternic a mâncare, după această experiență. Nu știu dacă s-a îmbunătățit acest aspect între timp.
Nu au terasă, doar spațiu în interior.
Majoritatea celor care lucrează acolo erau asiatici.
Jeonjuu Korean BBQ (site cu meniul)
Str. Sfântul Dumitru 3
Uite un filmuleț pe Instagram, făcut la masă, vezi aici.
7. La Hambar – fine dining
Fac o excepție: locul nu este chiar în București, ci la aproximativ o oră distanță, dar nu pot să nu menționez.
Dacă. Dacă vrei să savurezi un meniu cu personalitate din Noua Bucătărie Românească. Dacă vrei să ai experiența unei cine rafinate de tip fine dining, cu un meniu de degustare. Dacă vrei să impresionezi pe cineva într-un mediu cu design minimalist de tip scandinav și elemente naturale. Dacă vrei să marchezi un eveniment. La Hambar este un loc potrivit.
La Hambar înseamnă o abordare Modern Romanian Cuisine unde gătește Chef Alexandru Dumitru (a primit distincția Chef of the Year 2019 din partea ghidului de gastronomie Gault&Millau România), recunoscut pentru preferința lui de a pune în valoare ingredientele locale de sezon. Nu găsiți ingrediente de import precum homari, somon, creveți etc. ba, mai mult, La Hambar are propria grădină unde își cultivă legumele (concetul farm to table). Și o noutate, din 2024 au anuțat vești și despre ferma lor, unde cresc vite și maturează singuri carnea.
Designul este semnat de architect Andreea Vasilescu și se distinge prin simplitatea și calitatea înaltă a materialelor, a liniile minimaliste, naturale, specifice stilului de design interior nordic.
Restaurantul deschis în ianuarie 2023 este printre puținele din țară adults-only (access de la minim 14 ani în sus) și are exclusiv meniuri de degustare/ tip tasting menu. Bineînțeles, au și oferte wine pairing pentru acestea.
Este un loc poziționat în zona premium, prețul unui meniu începe de la minim echivalentul a o sută euro.
La Hambar Restaurant
În interiorul Singureni Manor, Giurgiu
Și filmulețe pe care le-am încărcat pe Instagram, cum arată locul aici, o masă detalii aici.
8. L’Atelier – fine dining
Restaurantul L’Atelier face parte din cadrul Epoque Hotel (5-stele boutique hotel), parte din lanțul Relais & Chateaux.
Restauratul fine dining nu este deschis recent, dar echipa din bucătărie este una nouă, inclusiv parte din management.
De la sfârşitul lunii februarie 2023 bucătăria este condusă de Vlad Pădurescu – Head Chef restaurant L’Atelier, care coordonează pentru prima oară un restaurant din București (Vlad s-a mutat anul trecut în capitală).
Din februarie și până în prezent procentul de ingrediente românești a crescut în meniu – cu exemple precum Grădina Verde Sibiu, brânza Horezu, miel de la Dragalina, Mangaliţa de la Mangalitza Food Art, Porumbel de la Mihai Andrei, Păstrăv de Bicaz, midii și pește de Marea Neagră etc. dar și fructe, flori, ciuperci din flora spontană.
Meniul a la carte își trage rădăcinile din feluri mâncare și tehnici franțuzești (Pâté en croute, Supă de ceapă etc.) pregătite cu ingrediente locale de sezon.
Noua echipă condusă de Vlad Pădurescu face o treabă foarte bună și nu pot să nu menționez într-un articol care ia pulsul anului trecut, așa noutăți cu gust bun.
Restaurantul are un aer formal, potrivit pentru întâlniri de afaceri, dar mâncarea de aici va bucura orice foodie în căutare de gusturi rafinate și creativitate – cu ingrediente românești de sezon. Nu uitați nici de meniul generos de vinuri, licori și românești și străine.
L’Atelier restaurant, în cadrul Epoque Hotel
Intrarea Aurora 17C (lângă Cișmigiu)
Și filmulețe pe care le-am încărcat pe Instagram de la masa la L’Atelier, aici și aici.
9. Negroni Aperitivo Bar
Negroni Aperitivo Bar s-a deschis în toamna lui 2023, un concept care s-a născut în Ucraina în 2020. Un bar care ar putea să stea liniștit în orice oraș cosmopolit de la Berlin, Londra or NewYork.
Partea indoor a barului propriu-zis este restrânsă, cu un concept care pleacă de la ideea stațiilor vechi de tren. Dar barul se continuă și afară, într-o curte interioară a unei clădiri modere, amenajată cu câteva mese înalte.
Au 12 cocktailuri de bază în meniu, la care se adaugă alte 15 cocktailuri și mocktailuri (variante fără alcool), moderne or clasice. Invită frecvent barmani de la diverse baruri din întreaga lume care susțin demonstrații, propun băuturi noi sau oferă și masterclassuri.
Ceasul din interior arată ora Florenței (locul unde a fost creat Negroni), al Bucureștiului dar și Londra și New York, locuri reprezentative pentru ce reprezintă cocktailurile și cultura asociată.
Negroni Aperitivo Bar
Clădirea Tandem, str. Matei Millo 5
10. Taverna Georgia – restaurant georgian
Taverna Georgia este primul restaurant cu specific georgian din București, deschis pe 1 aprilie 2023 în cartierul armenesc, unde găsești mâncare gustoasă de tip comfort-food, făcută cu ingrediente de calitate.
La vizitele acolo am văzut că doamnele de la bucătărie (care fac partea de panificație/ plăcinte/ deserturi) sunt din Georgia. Locul este condus de cineva cu experiență, care a coordonat numeroase restaurante georgiene în Ucraina, Grecia, Japonia. O parte din echipa din București a lucrat la un restaurant georgian din Kiev, războiul din Ucraina i-a făcut să își caute altă casă.
Comandați neapărat feluri tradiționale precum Haciapuri Adjarian (un tip de pizza georgiană) și Hincali (colțunași mari cu porc/ vită, cu miel sau brânză).
Taverna Georgia este un loc unde am revenit, așa că, dacă aveți nevoie de sprijin, am scris în detaliu despre peste 15 feluri de mâncare din meniu, cu descrieri și poze, într-un articol dedicat, cu plăcere: Taverna Georgia cea-cu-gust-bun, primul restaurant georgian din București
Georgia este considerată ,,locul de naștere al vinurilor’’, nu uitați să testați și aceste licori.
Locul are și o terasă generoasă acoperită. Ospătarii sunt și români dar și georgieni, din Republica Moldova etc. (Nu știu cum mai stau la acest capitol, am mai primit feedback de la cititori apropos de sincope la partea de servire.)
Taverna Georgia
Str. Silvestru 3, cartierul Armenesc
Gusturi nepaleze
11 Casa Tănase
12. Isha restaurant
Dintre cele cinci locuri ce au în centru bucătăria nepaleză cărora le-am trecut pragul până acum, în 2023 s-au deschis două. La genul acesta de locuri există o mare volatilitate, atât la partea de mâncare cât și la servicii (deoarece se pot schimba des bucătarii și/ sau proprietarii) și fiecare detaliu se reflectă în ofertă. Așa că primiți astfel de nume cu această precizire. Dintre cele două, Casa Tănase este mai autentic, Isha este mai mare și l-am simțit mai înclinat spre comunicare de masă. În ambele locuri ospătarii au fost nepalezi.
Dacă mergeți la un restaurant nepalez, recomand să puneți mâncarea pe mijlocul mesei și să împărțiți.
Ca înfățișare, Casa Tănase este mai degrabă o bodegă sau cârciumă modestă de cartier cu o curte mică, dar unde am găsit gusturi vii, cu personalitate. Meniul este scurt.
La ultima vizită (am stat în curte) am început cu panipuri – o porție înseamnă 10 bucăți (se mănâncă cu mâna, dintr-o singură înghițitură), am luat și Momo prăjite dar și făcute la abur – cele vegetariene sunt foarte bune (o porție momo înseamnă 10 bucăți) și Khana set (alăturare pe un platou cantități mici – orez, carne/ legume, dal soup, papadam). Sunt curioasă cum s-a păstrat gustul mâncării.
Isha este un restaurant mic-mediu (se simte mâna cuiva care gândește locul ca afacere, cu promoții/ cu zile all you can eat etc.) iar meniul este generos, are și preparate nepaleze și indiene, găsiți feluri de mâncare și vegetariene și porc, oaie, fructe de mare. Locul are câteva încăperi într-un stil ,,cudetoate’’ (alăturări de elemente nepalezo-indiene dar și europene, specific asiatic).
La ultima vizită la Isha mi-a plăcut mult un Biryani cu carne de oaie (din bucătăria indiană).
PS Dintre restaurantele nepalezele testate de-a lungul timpului, Machhapuchhre și Casa Tănase mi-au plăcut mai mult, mi s-au părut mai autentice (prin simplitatea lor, stilul amestecat de elemente de design din culturi diferite, dar și cu mai multă atenție la mâncare). Pentru mai multă inspirație, despre Machhapuchhre am scris aici: Alertă de mâncare nepaleză. După Aditi’s, un nou restaurant: Machhapuchhre, pe Titulescu.
Casa Tănase – Mircea Vulcănescu 11
Isha – str. Vasile Lascăr 81.
Deoarece sunt zone extrem de dinamice unde apar multe locuri micuțe cu diverse concepte, adaug încă două categorii de locuri unde menționez câteva nume.
Cafea de specialitate
În București apar atât de multe cafenele de specialitate lună de lună, mici-micuțe, câtă frunză câtă iarbă, încât este greu să mai ții pasul. Cum să nominalizez doar una singură când apar atât de multe? Așa că voi scrie câteva nume. Și nu voi alege locuri din centru, ci cafenele situate în cartiere (am ajuns doar la o parte dintre acestea), care cred că este o zonă de viitor, expansiunea pe viitor:
13. Die kleine Garage Kaffee und Weinhaus
Cafenea micuță în Cotroceni, pe str. Doctor Carol Davila 21. Au o curte cu pietricele pe jos unde am întâlnit mulți blănoși ce dădeau din coadă. Loc pet-friendly. Cafeaua este Origo și au patiserie (checuri, cardamom buns etc.) de la Sirop.
Die kleine Garage Kaffee und Weinhaus
Str. Doctor Carol Davila 21 (Cotroceni)
14. Wilwood coffee & cocktail bar. Oferta lor sună cam așa: sandwiches, sweets, coffee and cocktails în zona Banu Manta. Cafea de specialitate Meron.
Wilwood coffee & cocktail bar
șos. Nicolae Titulescu 95-103 (Banu Manta)
15. Oma Coffee shop
Loc deschis în aprilie în zona Armenească, Oma are cafea de specialitate Manhattan Coffee Roasters din Rotterdam, Olanda.
Oma Coffee shop
Str. Spătarului 32 (Armenească)
Dacă mai cauți idei de cafenele prin oraș, vezi câteva idei în Lista Corinei detalii aici.
Drinks: wine bars and cocktail bars
În 2023 s-au deschis și câteva locuri mici de tipul wine-bar or cocktail bar (locuri care alătură și alte concepte), o să menționez câteva. Așa cum ați mai citit pe acest site, nu prea amintesc despre lanțuri horeca, ci locuri mici or medii.
16. Wine with me – este un magazin de vinuri cu etichete internaționale alese cu grijă (inclusiv un frigider cu vinuri de 100 puncte Parker), dar și câteva românești. Aici se organizează însă și evenimente în grupuri micuțe unde sunt invitați specialiști din industrie sau reprezentanți ai unor crame.
Despre mai multe wine baruri din București pe care le-am vizitat, afli în Lista Corinei detalii aici.
Wine with me
Str. Puțul lui Zamfir 45-47 (Floreasca)
17. Serafim Coffee Bar – coffee & drinks. Probabil l-ați remarcat deja pe Calea Victoriei, în vecinătate de Pizza Centrale. Un loc cu aer relaxat, un spațiu versatil cu design semnat de Corvin Cristian, unde poți bea fie o cafea, fie un pahar de vin sau un spumant, cu vedere la Calea Victoriei.
Serafim Coffee Bar
Calea Victoriei 122
18. Bar Ton este un bar cu iz hipsteresc care mă duce cu gândul la Berlin. Design minimalist, cu multe viniluri, plin de tineri simpatici. Pe lângă cocktailurile lor, au și o ofertă inedită de mâncare, ce poate însoți un pahar – măsline și capere, conserve de sardine, de zargan sau pate de macrou afumat, dar și variante de focaccia cu diverse combinații. Ce mi-a plăcut: genul de loc cu muzică în surdină unde te auzi om cu om, superb. Sau, poate se schimbă intensitatea muzicii după o oră mai înaintată.
Bar Ton (site cu detalii, inclusiv meniul)
Str. Ion Câmpineanu 24
19. Vié Bucharest – gastronomic wine bar. Actualizare: în iulie 2024 locul s-a închis.
Deschis inițial ca fine dining la începutul anului, s-a transformat ulterior într-un gastronomic wine bar. Au, probabil, a doua cea mai amplă selecție de vinuri craft naturale – etichete internaționale, dintre locațiile horeca de pe la noi. Puteți cumpăra și vinuri pentru acasă din magazinul de la intrare. După cortina albastră sunt mese joase, cu meniu a la carte. Locul face parte din grupul Tamara (cu 2 locații în Paris, restaurant Tamara și wine bar Nellu, plus restaurantul Olina în Tokyo).
Vié Bucharest
Strada Nerva Traian 27-33 (terasă la stradă)
20. La Mița Biciclista – cocktail bar. La sfârșitul anului 2022 s-a deschis stabilimentul creativ, iar de anul trecut se adaugă diverse lucruri în oferta locului – iată și un cocktail bar cu signature cocktails, la etajul unu al clădirii. Există o terasă la parter dar veți descoperi și mici terase/ or balcoane în clădire.
La Mița Biciclista
Str. Biserica Amzei 9.
Poftă bună la explorat gusturile orașului!
Dacă îți place ce ai citit, dă mai departe, să bucurăm și alți gurmanzi!
Te aștept să scrii și comentarii (fie aici, fie pe rețelele de socializare), spune-mi ce ai testat și cum a fost. E important feedback-ul, să vedem dacă se păstrează standardul, oferta etc. și dacă se schimbă ceva de-a lungul timpului.
După atâta citit, te invit să și vezi ceva (în caz că nu le-ai văzut încă): primele patru episoade ale podcastui video despre gastronomie Vorbe în bucate, cum altfel, decât cu sare și piper. Invit la discuții atât profesioniști din lumea gastronomiei (Chefs, mici producători, oameni care scriu despre mâncare etc.) cât și pasionați de gusturi care vin din alte domenii.
Să fie cu poftă bună de gusturi și oameni faini!
episod 1: Adi Hădean şi Cosmin Dragomir (jurnalist culinar)
episod 2: Chef Radu Dumitrescu și Adriana Sohodoleanu (doctor în sociologie, gastronom)
episod 3: Teo (standup comedy) și Chef Mihai Toader
episod 4: Chef Joseph Hadad și Chef Marco Favino.
Credit foto: De-Corina.ro, toate fotografiile și videos din articol sunt făcute în locațiile testate.
Foto 1, cover: este de la restaurant L’Atelier, Chef Vlad Pădurescu.
Copyright – Textele, fotografiile și ideile prezentate pe acest site pot fi reproduse doar cu menționarea sursei (marcați paragraful citat, nume blog + link blog). Oameni buni, nu mai luați cu copy-paste.
,,De Corina” este un blog cu opinii personale rezultate în urma unor experiențe personale desfășurate într-un timp dat. Posibil ca tu să fi avut o altă experiență și respectăm dreptul la opinie. Suntem diferiți, experimentăm diferit lucruri diferite (de timp, loc etc.). Și, de fapt, asta-i frumusețea.