Bilete TNB: care e costul real on-line?

Deunăzi am vrut să cumpăr niște bilete la Teatrul Național. Intru pe site TNB și văd trecute categoriile 60 lei și 80 lei (plus cele de 30 lei, cu reducere). Ca cetățean al mileniului, trăitor în urbe, cu internetul mereu la purtător, intru on-line să comand biletele. Și ce să vezi, diferențe cam diferențe pentru procesare.

Platformele on-line adaugă uneori mici taxe pentru procesare dar, în acest caz, procesatorul adaugă ceva mai mult ’’mărunțiș’’ pentru ‘’tva și alte taxe’’ (așa cum e menționat pe site). Păi, tva-ul nu era deja prins în costul biletului inițial?

Ce mai tura-vura, fără vorbărie, să mergem pe exemple.

Pe site TNB, cost bilet este 60 lei. Intri pe platforma on-line și găsești  bilet la 65.30 lei (deja un cost mai mare!) la care se adaugă apoi, la pașii ulteriori, tva și taxe (așa e menționat pe site) în valoare de 6.96 lei.

Rezultă frumușel cost un bilet de 72.26 (adică cu 20% mai mult față de costul biletului afișat pe site TNB, un plus de 12,26 lei, concret, în acest caz).

Înțeleg existența taxei de procesare on-line (există și la alți furnizori) dar mărirea cu 20% a costului biletului initial, nu am văzut pe la alți procesatori.

Și, să nu uităm, există teatre unde prețul biletului afișat pe site rămâne același și în varianta de plata on-line (toate taxele au fost deja incluse). Deci rămâne același preț on-line și off-line.

Așadar și prin urmare, în cazul biletelor TNB, dacă vreți să nu cheltuiți aproximativ 20% extra pentru plata on-line, puteți merge pe varianta clasică: rezervați biletele telefonic (vi le păstrează 48 ore, adică 2 zile) și le puteți ridica de la casa de bilete de marți până duminică (deci și peste week-end) între orele 10:00-19:00 și lunea între 10:00-16:00.

Încurajez întotdeauna plata on-line – e rapidă, transparentă și mă ajută să scutesc mult timp. Plătesc servicii on-line. Respect pentru respect, respect munca fiecăruia. Dar atunci când mă simt tratată cu ne-respect, caut variante. Unii cer, noi trebuie să evaluăm oferta. E o lume mare și fiecare alege ce i se potrivește.

V-am relatat experiența, poate ajută aceste informații. Respect. Fiecare alege.

Fiți informați și mergeți la teatru. Atât.