Spirulina raw Spinoa pe scurt, în 10 fraze.
Cum spirulina se folosește în bucătărie și cum îmi place să știu mai multe despre ingrediente ce au de-a face cu mâncarea, iată-mă la un eveniment de prezentare.
Recunosc, nu știam foarte multe informații despre spirulină, prilej tocmai bun să aflu mai mule detalii.
Notez aici ce am învățat, pe scurt, în 10 puncte, poate vă ajută și pe voi:
- Spirulina este un super-aliment, adică are mii de beneficii
Superalimentele sunt ingredientele acelea minune, care au concentrații mari de antioxidanţi, vitamine, fier, proteine. Adică numai lucruri bune, în cantități mărețe.
- Spirulina este o algă (de fapt o micro-algă) de culoare verde-albăstrui, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ. Știai? Eu nu.
- Și, mai plusăm: a fost declarată un superaliment al viitorului datorită modului sustenabil în care se cultivă și cantității mari de nutrienți și vitamine esențiale cu care e înzestrată.
Mititica are nevoie de foarte, foarte puține resurse ca să crească mare și dă înapoi mii și mii de beneficii, e mega-generoasă.
- Te pregătești să devii astronaut sau sportiv-faimos? Află că NASA folosește spirulina în dietele astronauților, pentru așa proprietăți speciale. La fel și sportivii cu greutate, au integrat-o în alimentație. Pe locuri, fiți gata…
- Ca în orice domeniu, există forme diferite și de spirulină: adică variante industriale (producție la scară mare) și variante artizanale (cantități mici, făcute cu mai multă grijă).
Spirulina industrială este uscată rapid la 150 de grade (este prelucrată sub formă de pudră sau pastille) și există varianta de spirulina artizanală cultivată la scală mica, în mod sustenabil și uscată lent, sub 42 de grade pentru a-și păstra toți nutrienții (spirulina Spinoa are formă de crunchies sau mini spaghete or bețișoare fine, face parte din categoria artizanală, raw).
Un fel de… spune nu pastilelor și prafului și treci pe crunchies.
- Spirulina Spinoa este importată din Franța și Burkina Faso, direct de la producători.
Ferma din Burkina Faso face parte dintr-un proiect umanitar local: adică jumătate din venituri sunt destinate copiilor și oamenilor cu boli imune din regiune.
- O să găsiți Spirulina Spinoa în restaurante și cafenele de prin București precum: M60, The Artist, Papila, Coftale, Rawdia etc. și mai descoperiți voi.
- La aniversarea de 1 an în România compania Spinoa a venit și cu o inovație:
O minifermă de spirulină artizanală de folosit pentru uz casnic (sau cultivator de spirulină pentru acasă) care se numește Inspir (momentan, se află în stadiu de prototip).
Se spune că, atunci când e consumată proaspătă, spirulina are o cantitate mai mare de nutrienți.
Adică în loc să ai un recipient pentru limonadă poți să ai un borcan-frumos verde, cu robinet, magie la un pahar distanță. Și cine o să fie sănătos în plus cu Instagramul plin de întrebări – ce este acolo, așa verde?…
- Și, am mai aflat că Spinoa a participat la Primul accelerator pentru makeri de la NOD. Level-Up este proiectul care accelerează ”ideile makerilor și ale designerilor” printr-un program de 5 luni de învățare rapidă, testare a pieței și vânzare. Căutați-i, sunt foarte simpatici și plini de energie și, cine știe, poate puneți la treabă o idee de afacere în acest accelerator de business.
- Ce mi-a plăcut, ca o concluzie:
Într-un an de zile, 2 tineri au adus pe piață 2 produse noi, Spirulină Spinoa.
În plus, au introdus spirulina lor și în alte produse: am mâncat miere cu spirulină (nu vreți să știți ce culoare atipică avea, miere verde, adică o miere locală românească cu spirulina artizanală adusă de niște francezi) plus o ciocolată neagră cu Crunchies-spirulina. Adică încă 2 produse derivate, ambele cu tot cu ambalaj, frumos.
Si mi-a mai plăcut că în spatele micii afaceri Spinoa sunt doi francezi simpatici îndrăgostiți de România, Romain și Florent (care mai au și așa nume faine). Vă las și site-ul lor pentru mai multe detalii și poate vă face ceva cu ochiul să comandați: www.spinoa.ro