Orient Mijlociu

PICCOLO MONDO – libanez tradițional
Puține restaurante reușesc să își păstreze calitatea de-a lungul timpului. Piccolo Mondo este restaurantul libanez pe care îl pun cap de listă de ani buni.

Nu știu dacă mai păstrează obiceiul (în august 2023 confirm că se continuă tradiția) – în weekenduri se puteau testa ,,Preparatele speciale” (au un timp îndelungat de preparare, trebuie comandate cu cel puțin 8 ore înainte, în mod normal). Dacă vedeți ,,Oaie la cuptor, cu orez” (atât de simplu scris dar ce bogăție de arome) luați negreșit, o să mă pomeniți. Mi-a rămas în minte și pâinea lor cu za’atar plus humusul, de la ultima vizită.
– Str. Clucerului 9 (zona Piața 1 mai), terasă în curte.
– Ultima vizită: august 2023

Restaurant AMARIN – irakian tradițional
Gastronomia irakiană are influențe ale bucătăriei persane și turceşti. Multe legume, orez iar carnea de miel este cap de listă, dar gătesc şi alte tipuri carne. Aviz iubitorilor de carne miel/ oaie, aici este un loc cu carne foarte bună. Comfort food, meniu generos, porții generoase.
– Splaiul Independenței 42-44 (Izvor)
– Ultima vizită: februarie 2023

Le Bab Bucharest Orient Mijlociu, bucătărie modernă
Le Bab s-a născut în Londra (Soho) iar București este prima extindere internațională. Și-au propus să aducă un suflu nou bucătăriei Orientului Mijlociu și Kebaburilor (“The Kebab renaissance”). Am scris și despre ei în articol despre locuri deschise în 2021.
– Chefs englezi: James Dermody. Din vara lui 2023 Doug Faulkner, care a fost în permanență în toate locațiile de la deschidere, a plecat momentan din România.
– Design: Buchanan Studio Londra
– Calea Victoriei 12A, vis-à-vis de CEC, terasă – da
– S-au extins: restaurant în Piața Charles de Gaulle 3 (meniu diferit de Downtown), plus concept Le Bab Fried Chicken – puncte micuțe în Amzei (terasă) și Moșilor.
– Ultima vizită: iulie 2023

Credit foto: Le Bab Bucharest

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //