Brunch

Arome
Loc pentru #alldayBreakfast vegetarian și vegan. Omlete, tartine, chia pudding, sandviciuri, bowls, salate, cookies, checuri, prăjituri cu fructe de sezon etc. Casă veche cu o curte boemă în spate.
-Luigi Cazzavillan 25, zona Sala Radio
-Ultima vizită: septembrie 2023.

Arzu
În timp ce scriu aceste rânduri (noiembrie 2023) programul Arzu începe la 12:00 luni-vineri iar în weekend de la 10:00. Arzu înseamnă creativitatatea Cristinei Mazilu (aka Mazilique) de a pune în evidență aromele bucătăriei orientului mijlociu cu harissa, sumac, cardamom etc. Majoritatea felurilor din meniu se potrivesc ca brunch: tarte, salate, quiche, muhammara, humus, cârnați Merguez, sandviciuri etc Nu ratați deserturile (musai să luați Oasis cake, o să îmi mulțumiți mai târziu)!
-Design contemporan minimalist, vibe urban.
-Fără reservări, just walk-ins
-Str. Romulus 85 (cartierul evreiesc), cu terasă între clădiri.
-Ultima vizită: aprilie 2024

Baristro – beans and bites
De la omlete, ouă poșate, ouă prăjite cu labeh, la focaccia Mortadella/ Caprese / Prosciutto cotto or humus, fritatta sau granola. Ce mi-a plăcut la ultima vizită – au și câteva farfurii gândite de ei/ nu le mai găsești în altă parte (am prins un fel cald cu o alăturare de conopidă, cartofi dulci, salată de arpacaș, halloumi etc). Musai verificați și cafeaua, printre etichete o să descoperiți și Pressco (prăjitorie de cafea de specialitate din Baia Mare), Nomonym Coffee (prăjitorie din București), Fjord coffee (prăjitorie din Berlin). Zic să treceți și pe la vitrina de dulciuri.
Designul locului e semnat de Oblic Studio. Au și scaune joase dar și înalte (cu o masă comună în prelungirea barului).
-Candiano Popescu nr. 1 (lângă parcul Carol), cu o mică terasă, mese pe trotuar
-Ultima vizită: februarie 2024

COCLINTĂ Brasserie
,,Coclinta” (termen ce provine din Maramureș) înseamnă o turtă coaptă pe sobă, din aluat nedospit. Ce primiți în farfurie este un fel de plăcintă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi. Până în ora 11:00 au mic dejun Ouă românești cu spanac și ceapă confiată, omletă, icre etc.
Coclinta poate fi și un brunch dar și prânz sau cină și o să vă cucerească prin însăți simplitatea ei, aluat de-adevăratelea, proaspăt copt, care îți merge la inimă. Poți să urmărești și procesul, cu spectacolul întinderii foii în aer, unde totul se face cu mâinile, pe loc. Coclintele sunt și sărate și dulci. Ceva foarte fain, au și Compotul zilei! Meniul e pe site.

Locul arată decent, simplu, fără prea mult design implicat.
-Chef: Sorin Petru Cucu (care a lucrat la Casa di David peste zece ani)
-Calea Victoriei 153 (zona Piața Victoriei, după colțul cu Ototo)
-Ultima vizită: aprilie 2024

Coftale Coffee Shop
Unul dintre locurile vechi de cafea în București și cu #alldayBreakfast – ouă omletă, scrambeled, poșate, ochi etc. Loc prietenos și pentru cei care vin să lucreze. Casă veche cu sobe vechi și curte umbroasă.
– Str. Ștefan Mihăileanu 42, zona Armenească
-Ultima vizită: august 2023.

DeSoi
Meniu gustos de brunch în weekend (nu se face rezervare). Foarte faine unele propuneri din meniu – Romanian Oysters (ceapă roșie, Pancetta Mangalița, cremă telemea, ulei mărar) și frigănele de cozonac. Iată cum se poate să fii creativ cu ingrediente locale și să ai și gust. În timpul săptămânii au mai tot timpul sandviciuri, deci poate fi un brunch (dar au și meniu a la carte). Loc cu energie bună, au și băcănie, winebar, cafenea etc. și stați la masa comună.
Mi-ar plăcea să se cloneze astfel de locuri în fiecare cartier! Design contemporan fresh și prietenos.
– Piața Sfântul Ștefan 8
-Ultima vizită: aprilie 2024.

DUMICAT
Deschis pe 1 decembrie 2023 de Melinda Teohari, Dumicat propune un meniu de tip ,,comfort food’’ bun pentru orice moment al zilei, deci, da. și brunch. În timp ce scriu aceste rânduri (ianuarie 2024), locul se deschide de la ora 11:00 și e deschis până în miez de noapte.
Găsiți în meniu  și câteva sanvișuri (Mâncărușă în pită, Philly Cheese, Măduvioară de vită) dar și câteva feluri de mâncare, ba și platouri cu diverse spread-uri (zacuscă, pate etc.) sau brânzeturi și mezeluri de la producători locali. Plus vinuri, tării și spumante alese. Plus pâine bună de la Demetra Organic Bakery. Lucrează cu ingrediente de sezon și producători locali. Frumos, un suflu proaspăt bucatelor or ingredientelor românești, dar nu numai. Loc micuț și prietenos, vibe urban – două încăperi, una cu cu scaune înalte, cealaltă cu scaune joase.
-Loc pet friendly
-str. George Vraca 4 (colț cu str. Matei Millo)
-Ultima vizită: februarie 2024.

FRUDISIAC Café
Povestea Frudisiac a început în Piața Dorobanți, anul 2015. Este unul dintre locurile recunoscute în oraș pentru cafea de specialitate și loc bun pentru brunch și mic dejun, într-un spațiu cu design minimalist și aer scandinav.
-Intrarea Bitolia 4
-Ultima vizită: august 2023

Le Bab Bucharest
Numele Le Bab a luat naștere în Londra (Soho) iar București a fost prima lor extindere internațională. Le Bab și-a propus să aducă un suflu nou bucătăriei Orientului Mijlociu, într-o notă urbană. De când au deschis în România este cel puțin un Chef englez în bucătărie James Dermody or Doug Faulkner.

Din vara lui 2023 în locațiile Le Bab Downtown și Charles de Gaulle găsiți și meniu de brunch disponibil între orele 11:00– 16:00. Au mare varietate de ouă dar și sandvișuri, iar focaccia este făcută de ei in-house.
– 3 adrese din martie 2024: Calea Victoriei 12A, Charles de Gaulle 3,  str. Erou Iancu Nicolae 112 Voluntari (Pipera).
– Ultima vizită: iulie 2024.

Papila
Între orele 11:00 – 17:30 Papila are meniu dedicat, long brunch, aici. De la ,,ouă toată ziua” la sandviciuri goumet, nu îi ratați! Pentru domnițele care mănâncă mai puțin, există variante Combo în meniu (ex. o porție mai mică de ciorbă & sandvici etc.)
– Sfinților 6, zona Piața Rosetti
– Ultima vizită: februarie 2023.

Simbio
Un loc de foarte mulți ani pe piață, într-o clădire veche de peste un secol (transformată de arhitectul și designerul Eliza Yokina), care păstrează calitatea în farfurii și peste ani. Găsiți pe site meniurile pregătite cu atenție. Dacă e vreme frumoasă, curtea lor cu gutui este de neratat. Pe lângă mâncarea gustoasă, am fost impresionată în vara lui 2023 și de serviciul rapid și cu multă atenție.
– Negustori 26
– Ultima vizită: aprilie 2024.

TROFIC 
Loc micuț de mic dejun și brunch plus cafea Origo.
Două adrese: str. Ion Brezoianu 29A (pe lângă Cișmigiu) și în zona Tipuri Noi – bd. Mircea Vodă 52.
-Ultima vizită: martie 2024.

_________

Credit foto: Simbio, @visuell.sanziana 

Iaurt frecat cu mărar și usturoi, ou poșat, unt topit infuzat cu condimente mediteraneene și ardei iute, focaccia făcută în casă.

 

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //