Lacrimi şi Sfinţi or românisme în bucate

Lacrimi şi Sfinţi, restaurant cu specific românesc din Centrul Vechi (Şepcari 16), cu bucate vechi reinterpretate.
Mircea Dinescu a pus piatra de temelie a localului reinventând reţete, cu bucate aduse direct de la Cetate (pe malul Dunării, în Dolj). Design-ul restaurantului e semnat de Corvin Cristian – cu lemn recuperat, figuri lego şi vase tradiţionale (deci vechi-ul reinterpretat şi la nivel vizual).

Găsiţi un meniu bogat (tipărit pe hârtie manuală), de la fasole bătută, la icre, la copan de raţă mută, cârnaţi, viţel, miel, piftie curcan, saramură dar şi salate şi ciorbe (la 300-450 grame, o Ciorbă de peşte sau Ciorbă hribi, Supă roşii de Maglavit or Ciorbă potroace). De încercat şi cornuleţele.

În funcţie de ce găsesc prin piaţă în ziua respectivă, mai apar nişte minunăţii în meniu (scris pe tablă). Şi întrebaţi chelnerii despre vinurile lui Dinescu, pline de surprize (există vin Pantera Roze, Poezie Tămâioasă etc.). Dacă aveţi noroc, seara vă poate încânta un taraf de lăutari sau îl puteţi găsi pe Mircea Dinescu pe la vreo masă. Posibil să fie mulţi turişti în zonă, le cam place mâncarea noastră.
De-a lungul anilor, calitatea (şi mărimea) bucatelor a variat, uneori a fost minunat, alteori mai puţin minunat. Cert e că trebuie să încercaţi!
La ultima vizită m-am lins pe degete de la un antreu cald – jumări Universitare (23 lei) adicătelea jumări de raţă combinate cu cele de gâscă, alături de muştar cu peltea de gutui, se cam topeau în gură.
Hmmmm.

Foto: Lacrimi şi Sfinţi web-site

dinescu mancare_cotlete-miel

Dinescu jumari

dinescu mancare_pastrama