2 spectacole pentru copii și părinți: ”Apa vie” și ”Alice”

Apa vie, teatru, copii, Teatru Mic

Am două recomandări minunate, pentru cei mici dar și cei mari:
Spectacolul ”Apa vie” care se joacă la Teatrul Mic (str. Constantin Mille 16, strada cu Cercul Militar Național, paralelă cu bd. Regina Elisabeta)
și ”Alice în țara minunilor” la Circul Metropolitan Bucuresti (Aleea Circului 15, în Parcul Circului, lângă Stadion Dinamo, la Ștefan cel Mare).

Apropos de vârstele potrivite pentru cei mici să vadă aceste spectacole – recomandarea mea este așa: ”Alice” se potrivește copiilor mai mititei (am văzut copii de 4-5 ani care se distrau de minune, erau absorbiți de tot ce se întâmpla în arenă) pe când ”Apa vie” îl văd potrivit pentru copii de peste 7 ani (asta nu înseamnă că cei mai mici nu îl vor aprecia), pentru adolescenți și adulți.

 

”Apa vie” la Teatrul Mic

Se ia o poveste clasică după Frații Grimm (basmul ”Apa Vie”), se adaugă talentul unor actori tineri (echipa de la Teatrul Mic), se asezonează cu ingrediente proaspete pregătite de un scenarist tânăr (Daniel Chirilă), costume și lumini și glume faine, totul sub conducerea unui  regizor priceput, care știe să echilibreze toate ingredintele (Ștefan Lupu).

Povestea urmează basmul original, cu Regele și cei trei fii ai săi care trec prin probe de foc în căutarea apei fermecate, apa vie. Iar personaje precum Baba-Cloanţa, Pajii și Prințesele, Bufonul, Tradu-Călăul, babele-bârfitoare de la palat și câte și mai câte făpturi fantastice, întregesc atmosfera.

”Apa Vie” este un spectacol foarte viu, cu mult umor, un basm adus în contemporaneitate unde actorii cântă (chiar și pe ritm de beatbox), dansează (de la elemente de pantomimă la dans contemporan), recită (folosind onomatopee, expresii din ziua de azi și frazări jucăușe, ”Demult, tare demult, când lumea era altfel, când nu exista giga, nici mega, nici trafic”) sau creează limbaje originale (inventează un fel de limbă păsărească). Video-design-ul cu lumini, proiecţii sau video-mapping (semnate de Eranio Petruska) au un rol foarte important, sunt construite organic, fac parte din spectacol. Proiecțiile îmbracă personajele iar actorii dansează și interacționează cu ele.

Un spectacol original care vine cu un limbaj proaspăt teatru-dans-video mapping, un spectacol care bine-dispune cu elemente surpriză și umor de calitate (sunt câteva glume pe care le vor savura adolescenții și adulții). ”Apa Vie” este un spectacol potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii.

Cronică dedicată spectacolului, citiți aici: „Apa Vie” cu magie, de Ștefan Lupu

– Material filmat la o repetiție, aici: video – APA VIE, în culise, la repetiție (Teatrul Mic)

 

UTILE, ”Apa vie” la Teatrul Mic:

   • când: următoarele reprezentații: sâmbătă, 7 martie 2020 și vineri, 10 aprilie, ora 18:30.
   • unde: Teatrul Mic, Str. Constantin Mille 16, Sala Atelier (repere strada cu Cercul Militar Național, paralelă cu bd. Regina Elisabeta).
   • durata: 1h 30′
   • cost bilet standard: 35 lei. Și cost cu reducere – 20 lei/ bilet pentru elevi, studenți și pensionari (reducerea se aplică doar la casele de bilete, pentru ultimul rând).

Detalii și bilete, aici: Teatrul Mic
Poze: Teatrul Mic

Alice in tara minunilor teatru circ De Corina Blog 1

”Alice în țara minunilor” la Circul Metropolitan

Recunosc, nu am ajuns de multă vreme la circ… daaar, mă bucur tare mult că am făcut-o de curând, spectacolul ”Alice în țara minunilorîn regia lui Octavian Jighirgiu, cu premiera în toamna lui 2018, m-a transpus în lumea plină de magie a poveștilor.

Arena rotundă de la circ, care se rotește în cercuri concentrice, aduce, pe rând personajele: frumoasa Alice (actrița Alina Petrică), Iepurele de martie (actorul Rareş Florin Stoica), crabii, șoriceii, școala cu profesoara și elevii, pălărierul, fluturii, păianjenii, broasca țestoasă sau regina de cupă.

Număr după număr, apar personaje colective care umplu scena, în costume frumoas colorate, cu lumini și proiecții spectaculoase, care creează atmosfera frumoasă, de basm. Totul se compune într-un mod dinamic pe mai multe planuri, pe orizontală sau verticală, în centrul scenei sau pe lateralele sale sau chiar printre copii. Nu mai spun de numerele la înălțime, de jonglerii și acrobații. Fiecare noua scenă este o filă din poveste, construită cu multă culoare și dinamică, nu ai timp să te plictisești câtuși de puțin. Toată lumea cântă și dansează în lumea lui Alice. Nu vreau să dezvălui prea multe, să vă bucurați de surprize!

Eu am rămas întreg spectacolul cu un zâmbet larg impregnat pe față și tot drumul înapoi spre casă…. mergeți la circ și prindeți zâmbetul din magie!

Trebuie să menționez și o parte din echipă care a făcut posibil un astfel de efort, să avem în București un spectacol în genul Cirque du soleil”: un mare bravo pentru cei de pe scenă – actori, muzicieni, dansatori, acrobați. Lui Octavian Jighirgiu pentru regie, Adrian Damian pentru scenografie, Luiza Enescu & Rodica Enescu – design costume, Edi Stancu – coregrafie, George Popa – muzică și Les Ateliers Nomad pentru videodesign.

 

UTILE, ”Alice în țara minunilor” la Circul Metropolitan

 • unde: Circul Metropolitan Bucuresti (Aleea Circului 15, în Parcul Circului, lângă Stadion Dinamo, la Ștefan cel Mare)
 • durata: 1 h 20’
 • când: următoarea reprezentație este duminică, 12 aprilie 2020, ora 11:00.
 • 4 categorii de preț (mai jos costurile cele mai mici și cele mai mari, categoriilor 1 și 4):

Categoria 1: Preț întreg – 129,60 lei. Pret copii, elevi, studenti si pensionari – 64,80 lei
Categoria 4: Preț întreg – 43,20 lei. Pret copii, elevi, studenti si pensionari – 21,60 lei

Detalii, web-siteCircul Metropolitan București
Poze: Circul Metropolitan București

Alice in tara minunilor teatru circ De Corina Blog 2

Haideți la teatru, haideți la circ, cu mic cu mare, sunt două spectacole musai de văzut!