Fast casual

BALLS
Cum se spune în română ,,meatballs of the world’’? Pe lângă chifteluțe (în sosuri, curry, sendviș etc), musai să încercați și conopida nuggets din program.  Șttt au și măsline verzi prăjite. Și mereu vin cu surprize, au câte un dish dedicat într-o anumită perioadă/ zi (ex. papanași, Crêpes Suzette etc.).
Energie fresh, de obicei, locul e plin de tineri. Sunt și mese la interior și la terasă – câteva pe stradă, la bulevard.
-Bd. Regina Elisabeta 26 (între Universitate și Cișmigiu)
-Ultima vizită: aprilie 2023

FRESCOLOCO – panini bar (deschis septembrie 2022)
Loc cu sandvișuri și vinuri, Prosecco & drinks. Pâinea este Foccacia și Schiacciata – făcută în brutării artizanale din oraș (Casa del Pan și Grano). Au și platouri carni e formaggi. Nu este loc înăuntru (doar o tejghea la geam cu scaune înalte) și câteva mese afară, pe trotuar, lângă parcare. Din iunie 2023 au deschis al doilea Frescoloco, Calea Victoriei 2 (aproape de Piața Națiunile Unite, spre Splai).
-Str. Lipscani 3 (aproape de Izvor sau diagonală Pâine și vin & Energiea)
-Ultima vizită: noiembrie 2022

PANINARO BUCHAREST
Mic dejun și brunch. Meniu scurt dinamic scris pe tablă, inclusiv cu ingrediente de sezon: de la Sendviș cu măduvioară de vită, Castraveți murați pane la Fălcuțe de porc cu piure și Picioci ca pe Valea Izei.
-Câteva mese înalte în interior + o mică terasă/ mese pe trotuar, terasă pet friendly.
-Str. Luterană 3 (Sala Palatului)
-Ultima vizită: iunie 2023

OU București
Meniu scurt pe bază de ouă – pentru mic dejun, brunch, prânz. Plus Maritozzo în variantă sărată și dulce. Plus cafea, bineînțeles.
-Terasă mică în spate
-Berthelot 86 (lângă Sala Radio)
-Ultima vizită: august 2022

PICKLES
Mic dejun și brunch, ,,that hangover place you didn’t know you needed’’. La fel, meniu scurt dinamic și ingrediente specifice sezonului: Grilled cheese cu ghebe, Praz Crumble, Castraveți murați prăjiți. Dar găsiți  și feluri de mâncare ce oglindesc ingredientele și bucătăriile lumii – Cornbread cu Chorizo și ou, Tocăniță de caracatiță, Soft shell crab benedicts, Tartar de vită etc. Nu ratați borcănelele cu muștar, Kimchi etc.
V-am mai povestit aici când s-a deschis locul, despre Alexandra Blaș aka Meatthefoodie care s-a întors în țară, după cinci ani în care a lucrat ca bucătar în Londra, și a deschis Pickles în plină pandemie.
-Interior cu 2-3 mese înalte + o tejghea la stradă cu oameni relaxați și zâmbitori.
-Str. Vasile Lascăr 21
-Ultima vizită: 2022

SMITH EATERY  – Eclectic Street Food
Dacă ar fi mai multe astfel de locuri, orașul ar fi un loc mai bun. ,,Made in Bucharest, inspired by travels around the world” Într-o bucătărie de 9 metri pătrați se întâmplă minuni: street-food din Vietnam, Coreea, Tailanda, Mexic, Argentina etc. în meniuri foarte scurte, săptămânale, diferite. Sendvișuri cu ingrediente atent alese și combinate (și pâinea este diferită, de la brutării artizanale) dar și noodles, coaste, salate etc. Nu e un restaurant, ci o terasă mică într-o curte, cu o rulotă verzui deschis (o fostă remorcă de transport căluți, recondiționată într-un mod simpatic) pe post de bar, parcată în față. Loc unde mănânci un sendviș delicios, iei un pahar de vin sau un cocktail și te bucuri de viață. Da, da, pe o străduță în Cotroceni.
PS Și ei au oferit mâncare gratuit refugiaților din Ucraina, când a izbucnic războiul, da, din cei 9 mp cât are bucătăria.
-Doctor Carol Davila 39 (cartier Cotroceni)
-Ultima vizită: mai 2023.

Credit foto: Pickles – Coaste de porumb


Definiția mea pentru fast casual sună așa:
Fast casual este locul acela care nu e nici bistro, nici cafenea.

Meniu scurt cu atenție la ingrediente (fără să fie procesate excesiv, dimpotrivă, de multe ori, cu ingrediente de sezon), cu sandvișuri sau feluri care se mănâncă ușor/ comfort food. Plus cafea și drinks. Mâncare ce vine rapid la masă, potrivită pentru orice moment al zilei. Casual dining, atmosferă urbană.

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //

Copyright: Textele, pozele și ideile prezentate pe acest blog pot fi reproduse doar cu menționarea sursei (nume blog + link blog).