Bistro, Braserie

ACUARELA

Găsiți și o ciorbă a zilei dar și pastramă-n pâine sau cartofi prăjiți cu telemea de oaie dar dar și câteva feluri mâncare pentru vegetarieni. Și nu uitați de grădina lor boemă, de cafea, zâmbete și cocktails.
-Polonă 40 (lângă intersecția bd. Dacia cu Eminescu)
-Ultima vizită: februarie 2022

BĂCĂNIA VECHE Delicatese & Gradină
Bistro și băcănie (produse selecționate de la mici producători din țară). Mâncare preponderent românească (dar și feluri internaționale) cu un meniu fix dar și o tablă a zilei creată de Mihai Tudosiei în special cu produse de sezon de la mici producători din întreaga țară.
-Saloane diferite parter și etaj, curte cu terasă în spate.
-Bd. Dacia nr. 25 (Romană)
-Ultima vizită: martie 2023

BUCĂTĂRIA local food

Local comfort food, bistro mic de familie cu un meniu dinamic. Cuvintele de ordine: producători locali, ingrediente sezoniere și bucăți de nostalgie, cu Buzăul inclus (cârnați de Pleșcoi adevărați, Babic etc.) și cartofi prăjiți cu ou. Atmosferă prietenoasă și relaxată.
Găsiți și feluri tradiționale, și unele aduse în zilele noastre.
– Un meniu frumos de vinuri românești, de la crame mici și foarte mici (ba, mai mult, vă recomandă și pairinguri) și, probabil, cea mai generoasă listă de spumante românești la pahar (în anul de grație 2023, luna aprilie, erau 20 etichete și lista urma să fie extinsă).
– Str. Ion Slătineanu 30 (zona Perla), terasă-da, loc pet friendly
– Ultima vizită: aprilie 2023

COCLINTĂ Brasserie

,,Coclinta” (Maramureș) înseamnă o turtă coaptă pe sobă, din aluat nedospit. Ce primiți aici este un fel de plăcintă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi, coaptă pe ambele parti.
Coclinta este fermecătoare prin însăți simplitatea ei, aluat proaspăt copt, care îți merge la inimă. Poți să urmărești și spectacolul fascinant al întinderii foii în aer, totul se face cu mâinile. Coclinta e consistentă, ca un fel principal de mâncare și e disponibilă în 2 mărimi. Există și sărată și dulce.
-Până în ora 11:00 poți să te bucuri de mic dejun cu ouă, zacuscă, slană afumată, icre etc.
-Chef: Sorin Petru Cucu
-Calea Victoriei 153 (aproape de Piața Victoriei, după colțul cu Ototo)
– Ultima vizită: iunie 2023

PAPILA

Bistroul are 3 concepte, cu echipe diferite: Late Brunch, Good Evenings, Ramen Sunday (da, da, duminica este meniu exclusiv Ramen, musai rezervare din timp).
-Chef Andrei Junghietu semnează meniurile de cină.
-Meniuri de sezon, colaborează cu mici producători locali.
-Spațiu mic, au și câteva mese la stradă.
-Str. Sfinților 6 (Piața Rosetti)
-Ultima vizită: februarie 2023

J’ai Bistrot București

Bucătărie urbană, curte boemă, multe evenimente între prieteni. De foarte mulți ani donează mâncare pentru copiii de la Asociația Casa Bună.
-Calea Griviței 55, loc pet friendly.
-Ultima vizită: martie 2023

RUAL AproBistro 

Concept de aprozar plus bistro, cu meniu internațional, cu precădere asiatic. Recomand locul celor la început de drum în explorarea bucătăriei asiatice.
-Loc cu design modern, terasa e generoasă
-Chef Laurențiu Hairadin
-Mihai Eminescu 114-116
-Ultima vizită: iulie 2023

VOILA bistro

De zece ani, Chef Radu Dumitrescu păstrează standardul mâncării cu gust. Meniu scurt, de sezon, european/ franțuzesc. Regăsiți în farfurie trufandalele fiecărui sezon, în dish-uri cu inspirație românească. Colecție aleasă de vinuri internaționale și românești.
-Terasă în curte.
-Str. Gral Constantin Budișteanu 18
-Ultima vizită: decembrie 2022

ZEXE BRASERIE

Pastry Chef: Ana Consulea (studii Franța, Montbéliard)
Meniu mâncare dar și vitrină generoasă de deserturi (Prăjiturile românești istorice revizitate dar și rețete franțuzești).
-Bd. Aviatorilor 65, mica terasă în față
-Ultima vizită: iulie 2023

Credit foto: Zexe Braserie

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //