Românesc modern

BUCĂTĂRIA local food

Local comfort food, mic bistro de familie cu meniu dinamic. Cuvinte de ordine: producători locali, ingrediente sezoniere și bucăți de nostalgie, cu Buzăul inclus (cu cârnați de Pleșcoi adevărați, Babic etc.) și cartofi prăjiți cu ou. Atmosferă relaxată și prietenoasă.
Și feluri tradiționale, și unele aduse în zilele noastre.
– Un meniu bine ales de vinuri românești, de la crame mici și foarte mici (ba, mai mult, vă recomandă și pairinguri) și, probabil, cea mai generoasă listă de spumante românești la pahar (în anul de grație 2023 luna aprilie numărau 20 de etichete dar, lista urma să fie mărită).
– Str. Ion Slătineanu 30 (zona Perla), terasă-da, loc pet friendly
– Ultima vizită: decembrie 2023

MAHALA restaurant

Mahala se prezintă drept ,,bucătărie contemporană românească” – se inspiră din vechile rețete și le aduce în realitatea zilelor noastre. Prinde în meniu ingrediente de sezon și pe unele pe care le regăsim mai rar prin meniuri urbane: jumări, slană, șorici, pastramă de miel, flori de dovlecel umplute cu urdă, carne din garniță cu păsat etc.
– Descoperiți și lista cu selecția de vinuri românești dar și meniurile dedicate de weekend.
– Design: stil eclectic – alăturare de elemente diverse, de la cele tradiționale, la pereți nefinisați și desene naive, de la cuverturi la scaune de plastic or franjuri beteală aurie etc.
– Chef: Petru Sorin Cucu
– Terasă – da
– Calea Rahovei 147-153
– Ultima vizită: august 2023.

Credit foto: Bucătăria – local comfort food

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //