Brutărie artizanală

ARTIZANII by Demetra, organic bakery
Brutărie, patiserie si cofetărie artizanală
-Str. 1 Mai 28 (Drumul Taberei)
-Ultima vizită: februarie 2023

BETTER BREAD – exclusiv fără gluten
Deschisă în septembrie 2023 în Floreasca, locul aduce ceva nou pe piață: brutărie cu maia plus produse de patiserie-cofetărie exclusiv fără gluten. La prima vizită erau 8 tipuri pâine și peste 10 feluri patiserie-cofetărie. Ținând cont de restricții (folosesc făină specială – ovăz, mei, tapioca, sorg, teff, hrișcă etc.), am fost impresionată de tehnica cu care era făcută pâinea, arătau impecabil – atât exteriorul, cât și interiorul (cu miez umed). Gustul este ușor atipic, pentru cine nu este familiarizat – în zona hrișcă/ pâine intermediară, dar este o opțiune pentru cei cu probleme.
Personal, nu am restricții și rămân la pâinea cu gluten, dar voi reveni pentru gustul prăjiturilor care mi-a cam plăcut.
Sunt și câteva mese unde puteți sta, design fresh/ modern.
-str. Frederic Chopin 10-12
-Ultima vizită: decembrie 2023

BLITZ N ROLL
Brutărie și patiserie artizanală, inclusiv sandvișuri și pinsa, plus cafea.
-Banu Manta 24
-Ultima vizită: mai 2021

BRUTĂRIA ARTIZANALĂ PLAI
Brutărie mică la început de drum, deschisă în toamna lui 2022. Fac zilnic patru-cinci tipuri de pâine și câteva specialități patiserie. Brutărie artizanală care lucrează cu maia și făină albă, integrală şi secară.
-Dezrobirii 71 H (Militari)
-Ultima vizită: ianuarie 2024

CASA DEL PAN
Brutărie și patiserie artizanală, cu o ofertă variată. Daniel Ion, brutar și proprietar al locului, are experiență de peste 15 ani ca brutar în Spania.
-Polonă 89
-Ultima vizită: februarie 2024

GRAIN TRIP
Brutărie și patiserie artizanală făcute 100% cu maia. Locul care te poartă în jurul lumii prin gustul pâinii și a patiseriei de pretutindeni. Pe site găsiți și sfaturi pentru brutari la început de drum (în timpul pandemiei Valentina Ion ne-a ghidat pe grupul frumos Homebakers by Grain Trip) dar și shop cu ingrediente și ustensile.
Au și câteva locuri în brutărie, de stat la cafea.
-Nerva Traian 16 (Timpuri Noi)
-Ultima vizită: februarie 2023

LOAF
La brutăria artizanală Loaf găsiți câteva feluri de pâine artizanală făcută cu maia, cu semințe sau fără. La vizita mea din mai 2023 toată pâinea era lucrată din aceeași compoziție, 80% făină grâu plus 20% făină secară, diferența fiind data de formă și coacere (ex. în tavă unsă cu ulei – pâine formă tip toast, dar și format rotund etc.), cu/ fără semințe. O pâine gustoasă, cu un gust acrișor un pic mai pronunțat, în comparație cu suratele ei din capitală/ pâine cu maia testată de mine în ultima vreme. Momentan, nu i-am găsit în social media, dar îi găsiți în Google.
-Str. Vasile Lascăr 83 (zona Piața Gemeni)
-Ultima vizită: mai 2023

MIEZ Brutărie Artizanală
Pe 20 noiembrie 2023 brutăria Miez a anunțat că se mută la Piața Artizante, în Păulești, lângă Ploiești. Începând cu 27 noiembrie 2023 magazinul din Piața Amzei se închide. Rămâne să vedem dacă brutăria păstrează ceva în/ pentru București.

Brutărie cu maia și patiserie, plus câteva prăjituri. Preferatele mele de aici: Pâinea țărănească și Cruffins cu crema catalană. Brutăria artizanală este deschisă din decembrie 2016.
-Str. Piața Amzei 10 (Piața Amzei)
-Ultima vizită: august 2023

OHLALA Patisserie – în noi. 2023 locul s-a închis momentan, Pastry Chef Alina Petrea a anunțat probleme de sănătate.
Nu este o brutărie, dar din 2022 colaborează cu un tânăr brutar francez care face pâine artizanală cu maia. Găsiți în patiserie câteva pâini cu maia care sunt lucrate corect și cu ingrediente de calitate.
-Str. General Christain Tell 1-3 (Piața Amzei)
-Ultima vizită (pâine): ianuarie 2023

PAIN PLAISIR
Brutărie și patiserie artizanală sub bagheta englezului Tom Rees (cu experiență internațională, inclusiv în restaurante cu stele Michelin). La mine pe listă se găsesc deseori: Pâine cu făină integrală de grâu şi seminţe de dovleac și Pâinea țărănească. Fondatorii Pain Plaisir: Tom Rees și Irina Stăncescu. În 2023 brutăria a împlinit zece ani.
-Sunt 6 locații: Barbu Delavrancea 1 (Kiseleff); Puțul lui Zamfir 60 (Floreasca); George Enescu 25 (zona Romană); Jiului 8; bd. Mărășești 2B (zona Parcului Carol) – deschis în iunie 2023; șos. Unirii 236 (complexul Moara Corbeanca) – deschis septembrie 2023.
-Ultima vizită: iunie 2023

Credit foto: DeersPhotography – Miez Brutărie Artizanală

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //