Brutărie artizanală

ARTIZANII by Demetra, organic bakery

Brutărie, patiserie si cofetărie artizanală
-Str. 1 Mai 28 (Drumul Taberei)
-Ultima vizită: februarie 2023

BLITZ N ROLL

Brutărie și patiserie artizanală, inclusiv sandvișuri și pinsa, plus cafea.
-Banu Manta 24
-Ultima vizită: mai 2021

BRUTĂRIA ARTIZANALĂ PLAI

Brutărie mică la început de drum, deschisă în toamna lui 2022. Fac zilnic patru-cinci tipuri de pâine și câteva specialități patiserie. Brutărie artizanală care lucrează cu maia și făină albă, integrală şi secară.
-Dezrobirii 71 H (Militari)
-Ultima vizită: iunie 2023

CASA DEL PAN

Brutărie și patiserie artizanală, cu o ofertă variată. Daniel Ion, brutar și proprietar al locului, are experiență de peste 15 ani ca brutar în Spania.
-Polonă 89
-Ultima vizită: octombrie 2022

GRAIN TRIP

Brutărie și patiserie artizanală făcute 100% cu maia. Locul care te poartă în jurul lumii prin gustul pâinii și a patiseriei de pretutindeni. Pe site găsiți și sfaturi pentru brutari la început de drum (în timpul pandemiei Valentina Ion ne-a ghidat pe grupul frumos Homebakers by Grain Trip) dar și shop cu ingrediente și ustensile.
Au și câteva locuri în brutărie, de stat la cafea.
-Nerva Traian 16 (Timpuri Noi)
-Ultima vizită: februarie 2023

LOAF

La brutăria artizanală Loaf găsiți câteva feluri de pâine artizanală făcută cu maia, cu semințe sau fără. La vizita mea din mai 2023 toată pâinea era lucrată din aceeași compoziție, 80% făină grâu plus 20% făină secară, diferența fiind data de formă și coacere (ex. în tavă unsă cu ulei – pâine formă tip toast, dar și format rotund etc.), cu/ fără semințe. O pâine gustoasă, cu un gust acrișor un pic mai pronunțat, în comparație cu suratele ei din capitală/ pâine cu maia testată de mine în ultima vreme. Momentan, nu i-am găsit în social media, dar îi găsiți în Google.
-Str. Vasile Lascăr 83 (zona Piața Gemeni)
-Ultima vizită: mai 2023

MIEZ Brutărie Artizanală

Brutărie și patiserie artizanală, plus câteva prăjituri. Preferatele mele de aici: Pâinea țărănească și Cruffins cu crema catalană.
-Str. Piața Amzei 10 (Piața Amzei)
-Ultima vizită: august 2023

OHLALA Patisserie

Nu este o brutărie, dar din 2022 colaborează cu un tânăr brutar francez care face pâine artizanală cu maia. Găsiți în patiserie câteva pâini cu maia care sunt lucrate corect și cu ingrediente de calitate.
-Str. General Christain Tell 1-3 (Piața Amzei)
-Ultima vizită (pâine): ianuarie 2023

PAIN PLAISIR

Brutărie și patiserie artizanală sub bagheta englezului Tom Rees (cu experiență internațională, inclusiv în restaurante cu stele Michelin). La mine pe listă se găsesc deseori: Pâine cu făină integrală de grâu şi seminţe de dovleac și Pâinea țărănească. Fondatorii Pain Plaisir: Tom Rees și Irina Stăncescu. În 2023 brutăria a împlinit zece ani.
-Sunt 6 locații: Barbu Delavrancea 1 (Kiseleff), Puțul lui Zamfir 60 (Floreasca), George Enescu 25 (zona Romană), Jiului 8, bd. Mărășești 2B (zona Parcului Carol) – deschis în iunie 2023, șos. Unirii 236 (complexul Moara Corbeanca) – deschis septembrie 2023.
-Ultima vizită: iunie 2023

Credit foto: DeersPhotography – Miez Brutărie Artizanală

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //