Brutărie artizanală

ARTIZANII by Demetra, organic bakery
Brutărie, patiserie si cofetărie artizanală
-Str. 1 Mai 28 (Drumul Taberei). Din 2024 mai au încă o adresă în același cartier: bd. Drumul Taberei 82.
-Ultima vizită/ pâine testată: septembrie 2024

BETTER BREAD – exclusiv fără gluten
Deschisă în septembrie 2023 în Floreasca, locul aduce ceva nou pe piață: brutărie cu maia plus produse de patiserie-cofetărie exclusiv fără gluten. La prima vizită erau 8 tipuri pâine și peste 10 feluri patiserie-cofetărie. Ținând cont de restricții (folosesc făină specială – ovăz, mei, tapioca, sorg, teff, hrișcă etc.), am fost impresionată de tehnica cu care era făcută pâinea, arătau impecabil – atât exteriorul, cât și interiorul (cu miez umed). Pentru o parte dintre ele, gustul este ușor atipic (pentru cine nu este familiarizat) – în zona hrișcă/ pâine intermediară, dar este o opțiune pentru cei cu probleme. Bagheta cu făină de castane și semințe nu aș fi zis, după gust, că este gluten-free.
Voi reveni pentru gustul prăjiturilor care mi-a cam plăcut (printre preferate: Prăjitura vegană cu prune, Medovik, Prăjitura Bunicii).
Sunt și câteva mese unde puteți sta, design fresh/ modern.
-str. Frederic Chopin 10-12
-Ultima vizită: mai 2024

BLITZ N ROLL
Brutărie și patiserie artizanală, inclusiv sandvișuri și pinsa, plus cafea.
-Banu Manta 24
-Ultima vizită: august 2024

BRUTĂRIA ARTIZANALĂ PLAI
Brutărie mică la început de drum, deschisă în toamna lui 2022. Fac zilnic patru-cinci tipuri de pâine și câteva specialități patiserie. Brutărie artizanală care lucrează cu maia și făină albă, integrală şi secară.
-Dezrobirii 71 H (Militari)
-Ultima vizită: septembrie 2024

CASA DEL PAN
Brutărie și patiserie artizanală, cu o ofertă variată. Daniel Ion, brutar și proprietar al locului, are experiență de peste 15 ani ca brutar în Spania.
-Polonă 89
-Ultima vizită: februarie 2024

CRANTZ
Brutăria artizanală cu maia s-a deschis în luna mai 2024 și pe 14 mai i-am trecut pragul. Mai aveau lucruri de pus la punct, dar cuptoarele mergeau. Au pâine cu maia și produse de patiserie. Am testat o pâine din făină albă și 25% făină secară, cu coajă groasă, crocantă, miez umed și gust acrișor (nu chiar ca Loaf). Un cookie cu fistic a fost cu dragoste la prima degustare. Am ajuns o singură dată (am testat o pâine și trei produse patiserie), sunt curioasă să testez mai multe produse.
-str Icoanei 45
-Ultima vizită: mai 2024

GRAIN TRIP
Brutărie și patiserie artizanală făcute 100% cu maia. Locul care te poartă în jurul lumii prin gustul pâinii și a patiseriei de pretutindeni. Pe site găsiți și sfaturi pentru brutari la început de drum (în timpul pandemiei Valentina Ion ne-a ghidat pe grupul frumos Homebakers by Grain Trip) dar și shop cu ingrediente și ustensile.
Au și câteva locuri în brutărie, de stat la cafea.
-Nerva Traian 16 (Timpuri Noi)
-Ultima vizită: august 2024

LOAF
La brutăria artizanală Loaf găsiți câteva feluri de pâine artizanală făcută cu maia, cu semințe sau fără. La vizita mea din mai 2023 toată pâinea era lucrată din aceeași compoziție, 80% făină grâu plus 20% făină secară, diferența fiind data de formă și coacere (ex. în tavă unsă cu ulei – pâine formă tip toast, dar și format rotund etc.), cu/ fără semințe. O pâine gustoasă, cu un gust acrișor un pic mai pronunțat, în comparație cu suratele ei din capitală/ pâine cu maia testată de mine în ultima vreme. Momentan, nu i-am găsit în social media, dar îi găsiți în Google.
-Str. Vasile Lascăr 83 (zona Piața Gemeni)
-Ultima vizită: mai 2023

MIEZ Brutărie Artizanală
Pe 20 noiembrie 2023 brutăria Miez a anunțat că se mută la Piața Artizante, în Păulești, lângă Ploiești, iar magazinul din Piața Amzei s-a închis. După ce o perioadă au livrat prin grupul Romo, anunțul din 11 mai sună așa: în fiecare joi, între orele 13 și 19, vor livra la Balls (bd. Dacia 114). Ce trebuie să faceți este să rezervați produsele dorite prin intermediul formularului, până marți seara. Vor fi și câteva produse la liber.

Brutărie cu maia – pâine și patiserie, plus câteva prăjituri. Preferatele mele: Pâinea țărănească și Cruffins cu crema catalană. Brutăria artizanală este deschisă din decembrie 2016.

PAIN PLAISIR
Brutărie și patiserie artizanală sub bagheta fondatorilor – englezul Tom Rees (cu experiență internațională, inclusiv în restaurante cu stele Michelin) și a Irina  Stăncescu (absolventă Le Cordon Bleu Paris – Grand Diplôme, adică și Cuisine și Patiserie, a lucrat și în restaurante Michelin). La mine pe listă se găsesc deseori: Pâine cu făină integrală de grâu şi seminţe de dovleac și Pâinea țărănească. În 2023 brutăria a împlinit zece ani și a început un amplu proces de extindere.
-Sunt 6 locații în 2024: Barbu Delavrancea 1 (Kiseleff); Puțul lui Zamfir 60 (Floreasca); George Enescu 25 (zona Romană); Jiului 8; bd. Mărășești 2B (zona Parcului Carol) – deschis în iunie 2023; șos. Unirii 236 (complexul Moara Corbeanca) – deschis septembrie 2023.
-Ultima vizită: iunie 2023

Credit foto: DeersPhotography – Miez Brutărie Artizanală

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //