FORM – hai la un fusion bun! ÎNCHIS

form

 

 

Restaurant up-date: RENOVARE, la sfârșitul anului 2017

Dacă te-ai săturat de ciorbiţă, supică, grătar cu salată… şi ai chef să încerci “un altceva” gustos din bucataria urbană, iată un restaurant fusion care merită încercat.
Fusion (sau “confusion”, cum îi zic unii) înseamnă să pui laolată, în aceeaşi farfurie, preparate specifice unor culturi diferite (cu tehnicile de preparare aferente). Cu atenţie la detalii, forme, culori şi texturi.

La Form mâncarea este făcută cu grijă şi, ca să nu dai semne de plictiseală, meniul se schimbă la câteva luni. În octombrie 2015 când s-a lansat, meniul era mai nărăvaş, acum s-a mai “domolit” niţel. Adică găseşti şi preparate fusion cu alăturări atipice (Foie gras de raţă cu dulceaţă de roşii plus brânză, la un 39 lei; Camembert copt cu dulceaţă de mango şi caviar de wasabi, 32 lei) dar şi feluri mai “cuminţi”, mai puţin combinate (Fettucicine quatro formaggi 24 lei, Frigărui de berbecuț cu hummus si salata tabbouleh, 41 lei sau nişte Coaste de porc lipicioase 43 lei, 450 gr.). Dar gustoase toate.

Supa e servită într-un mod neaşteptat: ţi se aduce farfuria cu cateva ingrediente pe uscat (bineînţeles, reacţionezi, că doar ai comandat supă!) şi, în faţa ta are loc transformarea, farfuria se face supă, asişti la turnarea lichidului în castron (Şi se făcu supă!). Mie îmi plăcea foarte tare supa de ardei copt dintr-un meniu ediţie anterioară dar nu mai este momentan, poate revine.

Restaurant Form

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meniul nu este foarte mare dar e echilibrat – vreo 4 supe (şi un ramen!), 4 tipuri salată, sunt şi paste, vreo 10 feluri principale şi câteva deserturi.

Pe la mese, relaxaţi, mulţi tineri (niscaiva creativi de prin agenţii dar şi domniţe de multinaţională) şi câţiva expaţi.

Spaţiul este mic şi foarte plăcut, cu aer minimalist nordic: multă lumină, mult alb şi accente de plante verzi. Plus câteva tuşe de texturi: de piatră (pardoseală sau câţiva pereţi) şi metal (la mobilier).

Form este şi bar, treceţi neapărat pe la sectorul cocktails (inclusiv vreo 10 non-alcoolice) şi whiskies (cu surpize – vreo 5 bourbons, la fel single malt şi blended scotch, plus Irish, inclusiv Bushmills) şi o să mai descoperiţi şi alte bunătăţi.
Spaţiul de pe Vasile Lascăr 173 unde este Form porneşte din stradă, unde este o mica terasă (în faţa restaurantului) şi continuă cu un gang apoi iar o terasă (la etaj, un pic mai sus, de data acesta). La subsol, corpul din spate există şi un club underground, pe două nivele, amenajat industrial.
Loc de văzut şi neapărat de mâncat!

Poze: Form Fusion