Beca’s Kitchen, un prânz cu mâncare ca acasă

La 10 minute de mers de Piaţa Romană, pe Eminescu la nr. 80 găseşti un mic bistro cu atmosferă intimă, nepreteţioasă, Beca’s Kitchen, cu ‘’mâncare sănătoasă gătită în casă’’.

Trebuie să faci rezervare dacă vrei să mănânci aici deoarece spaţiul e micuţ (sunt 10 mese).
Meniul e scris cu creta pe tablă (în română şi engleză) şi are vreo 10-15 feluri.
Îmi place că mâncarea este proaspăt gătită, făcută pe loc, dar are ca minus timpul de aşteptare.

beca1 (1)

Ce am încercat
Am mâncat un biban de mare întreg, in crustă de sare, cu legume (morcov, sfeclă și salată), bun, bun (costă 52 lei), dar am aşteptat 25 min, bistro-ul fiind aproape gol (îmi era foame și mi s-a părut și mai mult). La desert, dintre cele 2 tarte din meniu (una cu ciocolată şi banana, la 16 lei) am încercat-o pe cea cu mere, pere şi  vanilie (cu blat din făină integrală). Un desert cinstit, cu cremă de vanilie adevărată (se vedeau din belșug bobițele negre de vanilie) dar cu decorul însă ’’în lucru’’: tot sosul acoperise tarta, nu se mai vedea nimic sub plăpumioara de vanilie. Aș fi așezat sosul de vanilie alături, într-un mic recipient separat.

În micul bistro te serveşte chiar Beca care o să îţi povestească despre paşii preparării mâncării şi despre ingredientele pe care le foloseşte, asta o să îţi facă poftă și mai mare de mâncat. În meniu care se schimbă sezonier găseşti şi supe (o cremă de morcovi cu chilli este 16 lei) dar şi feluri de mâncare vegetariană (lasagna cu spanac, ricotta şi nuci la 38 lei).
Aş trece într-un week-end la prânz să încerc creveţii sau lasagna.
beca1 (2)

Poze: Beca’s Facebook, interior & De-Corina Blog, mâncare