Restaurant MEATic, by Adi Hădean, acum și în București. La Carnivale Food Market.

La sfârșitul anului 2018 Chef Adi Hădean a venit cu vestea frumoasă că MEATic-ul din Oradea vine și la București. După ce anunțul de recrutare personal pentru noua locație s-a tot plimbat pe rețelele sociale, sporind așteptarea, iată că a sosit și momentul cu pricina.
Săptămâna aceasta, ultima din Gerar, restaurantul MEATic s-a deschis și în capitală, după aproximativ un an de pregătiri (așa cum a povestit Adi Hădean, vedeți în materialul de mai jos, preluare live Facebook).

Ce înseamnă MEATic, by Adi Hădean

Restaurantul MEATic din Oradea (deschis din 2017. Update: în 2019 Meatic Oradea s-a închis) ‘’e o poveste despre carne și despre moștenirea culinară a familiei mele, e o poveste despre tihnă și relaxare, e o poveste despre viața trăită în respect și iubire pentru mâncarea rânduită nouă. Abordăm ingredientele într-o manieră primitivă, apropiată de originar, folosim focul deschis și fumul, ne străduim să obținem arome simple, dar puternice, care să valorifice cât mai bine carnea și legumele pe care le gătim în multe, multe ore înainte de fiecare serviciu.‘’ spune Adi Hădean

MEATic-ul de București – actualizare: închis

Restaurantul din București merge pe aceeași linie, a gătitului responsabil, cu ingrediente de calitate, locale, având în centru gustul cinstit.
Momentan aici se poate servi doar prânzul (între orele 11:30 – 16:00), într-un mod simplu, ne-sofisticat (în vase de metal, farfurii din porțelan), urmând ca ulterior, într-o nouă etapă, să fie disponibil și programul extins, cu cină.
Meniul de prânz este altul în fiecare zi, asta înseamnă că nu ne vom plictisi ușor și că vom fi surprinși de multe noutăți!

Având în vedere că MEATic este situat în cadrul ’’Carnivale Food Market’’ (scriu mai jos despre concept), o să vă bucurați de perspectiva bucătăriei deschise, o să vedeți echipa formată din 10 persoane cum trebăluiește de zor, la grătare, la cuptoare, cum spală, taie, strânge și așează ingredientele, de fapt, tot spectacolul viu dintr-o bucătărie.

În noua locație (cu vibe urban, relaxat), nu se pot face rezervări, este pe principiul primul sosit, primul servit.

meatic-restaurant-bucurești-Chef-Adi-Hădean-Timpuri-Noi

Locația MEATic din București este coordonată de Chef Tobias Fetz, cu origini elvețiene (cu o stea Michelin, restaurant din Maldive), care a lucrat în foarte multe locuri din lumea asta largă (de la restaurante din Elveţia, la Relais&Châteaux din Canada, apoi în Colorado SUA, la Intercontinental în Varșovia, pe vas de croazieră la River Cruise Liner, dar și în Dubai plus Jamaica, la Sandals Resort; probabil că ați mai auzit de el în București, a făcut parte din echipa Hambar, brasserie&charcuterie.

meatic-restaurant-bucurești-mâncare-Carnival-Food-Market

Din meniul de prânz MEATic

Ca să vă faceți o idee, iată câteva exemple, ce puteți mânca la prânz, la prețuri decente (nu sunt doar produse neaoșe românești ci și câteva accente din bucătăria internațională): ciorbă de cartofi cu afumătură dar și supă cremă de dovleac și lapte cocos – fel vegetarian (12 lei); tochitură cu mămăligă (27 lei); souffle broccoli (12 lei); coaste de porc (29 lei); orez cu lapte de cocos, lemongrass și ghimbir (11 lei); plăcintă cu brânză și spanac (15 lei) etc.

Am avut onoarea și bucuria să mănânc din bucate gătite de Adi Hădean acum ceva timp, a fost o experință-spectacol care mi-a rămas întipărită în minte (în Oracolul acela de amintiri de gusturi, scrise cu cerneală care nu se șterge) despre care aș putea povesti oricând, despre fiecare detaliu din farfurie, dar mă opresc aici.

Sper să ajung cât mai des la MEATic, poate, cine știe, se inventează și un abonament!
Bine ai venit, MEATic, d’apăi, de când te așteptam!


Later edit (10 februarie 2019) CINA la MEATic

Astă-seară, 10 februarie, Adi Hădean a dezvăluit surprizele pe care le pregătește pentru cină la restaurantul MEATic București, din cadrul Carnivale Food Market, sumarizez mai jos.

Un concept nou pe plaiuri mioritice și foarte îndrăzneț:
MEATic București va avea DOAR meniu de degustare pentru CINĂ, mai exact 7-8 feluri diferite de carne (pește, păsări, vânat, vită, oaie, niciodată porc – carne care se va servi doar pentru prânz) însoțite de legume, cu feluri intermediare (‘’servite ca surprize din partea bucătarilor’’), cu food&wine pairing. În măsura în care există mâncare disponibilă, doritorii pot primi suplimentar din ce le-a plăcut (bineînțeles dacă mai pot mânca, după așa festin cu multe feluri).

Meniurile se vor schimba foarte des, citez ‘’100 de meniuri de degustare diferite în fiecare an, poate chiar mai multe‘’, ce frumos!

Informații, precizări, note, puncte și virgule:

  • Urmează să se lanseze meniul de cină, la o dată ulterioară
  • Restaurantul este românesc, specializat pe carne. Nu este însă un steakhouse și nu este un restaurant românesc de tip tradițional.
  • Ingredientele – se folosesc cu prioritate ingrediente locale de calitate, respectând sezonabilitatea (carne de la animale crescute într-un mod responsabil la noi în țară, legume locale de la fermieri din Obor plus cărbunii românești, pentru grătar) dar acest lucru nu exclude și folosirea unor ingrediente de pe alte plaiuri.
  • Un loc care se respectă și își pregătește propria pâine cu maia.
  • Având în vedere informațiile primite astă-seară, restaurantul nu este potrivit pentru vegetarieni/ vegani, pentru cină (la prânz mai găsiți variante fără carne dar seara, nu este o opțiune).
  • Nu se pot face rezervări pentru cină! Momentan se lucrează la o aplicație care să afișeze timpul de așteptare pentru locurile disponibile. De asemenea, este în lucru și un web-site.
  • Citiți mai jos despre Carnivale Food Market, unde este amplasat și restaurantul MEATic – este un spațiu urban cu mese mici și mari (deci nu vă așteptați la un set-up pretențios cu aranjare specială la mese, este posibil să împărțiți masa cu cineva). Este un loc unde mâncarea ocupă locul principal și îndeamnă la bucuria unei mese împreună.

Prevăd spectacole seară de seară, în care ‘’meat’’ic-ul se va transforma în ‘’mitic‘’, cu bucate ca în povești!
Drum lin să fie și frumos, abia aștept să intru în poveste!

– Up-date 24 septembrie 2019: Adi Hădean a anunțat că s-a retras din proiectul MEATic din Oradea. Restaurantul Meatic din Oradea s-a închis. MEATic București este singurul restaurant cu acest nume.

– Up-date decembrie 2019: restaurantul MEATic București își menține programul, este deschis între orele 11:30-15:00 pentru prânz, în timpul săptămânii (este programul Carnivale Food Market unde este amplasat), momentan MEATic nu are program pentru cină.

– Up-date 31 ianuarie 2020: începând cu 8 februarie 2020, puteți veni la MEATic și în week-end, sâmbăta și duminica între orele 12:00-15:00.

-Restaurantul Meatic s-a închis odată cu venirea pandemiei.Ce înseamnă ‘’Carnivale Food Market’’

Așa cum ne-am obișnuit să întâlnim în plimbările noastre prin lume, în marile orașe, piețe cu mâncare proaspătă (făcută pe loc și servită la mese înalte sau joase, amplasate imediat lângă punctul de vânzare; fără să fie fast-food!), cu vin bun și multă socializare, cum este Time Out Market din Lisabona sau San Miguel Market din Madrid (și exemplele pot continua), iată că avem și noi în București așa ceva (fără să fie alăturată o piață propriu-zise cu produse vândute de țărani, așa cum sunt unele variante).

Carnivale de București nu este atât de mare precum suratele menționate de prin alte părți, dar găsim aici bucătării diverse laolaltă:  MEATic by Adi Hădean, pizza de la Camionetta, paste de la Gattini Pasta, mâncare japoneză  de la Japanos, waffles de la Delicii pe Roți și în curând, mâncare libaneză de la Zaitoone. Fresh barul și Coffee Cornerul au semnătura Fratellini Bistro.

Carnivale Food Market este o ”continuare” a festivalului Bucharest Street Food Carnival (cel mai mare festival street-food din România, poveste care a început în 2016) din București. Plecând de la ideea de festival, în locație nu se achiziționează nimic cash, direct de la furnizori (aceștia nu mai umblă cu banii cash), ci aveți nevoie de cardul special Carnivale (încărcat, bineînțeles, cu o anumită sumă). [Up-date: între timp, puteți face plata și cu cardul personal.]

Este așadar primul food market din București, cashless, exclusiv. Am avut în București, sezonier, pe perioada verii trecute, Mercato Comunale, un alt concept de piață urbană (citiți aici), plata se făcea însă prin card bancar direct la furnizor/ producător (dar și cash) și puteai beneficia de o reducere, prin ING Bazar.

Așadar, trebuie să mergeți la intrare, la Casierie (este o camionetă mică galbenă, simpatică), unde primiți un card special pe care îl încărcați cu ce sumă doriți. Puteți oricând să vă recuperați banii de pe card (banii pot sta pe card până la 2 ani).

Spațiul Carnivale este foarte prietenos, luminos, cu un vibe urban-industrial, cu plase și elemente de metal, dar și culoare, mult galben, plus plante verzi ici-colo și accente de lumină-neon. De jur împrejur sunt restaurantele (marcate cu galben) iar în mijloc e amplasată zona de mese mici și mari plus scaune și joase și înalte. Atmosfera este vie, fresh, cu multă energie bună (majoritatea celor care lucrează aici sunt tineri, deschiși, le place ce fac și asta se transmite ușor). Pe viitor, aici vor avea loc și concerte live dar și street shows și tot felul de alte evenimente.

Biutifull, by Fratelli

Biutiful, by Fratelli

Biutiful by Fratelli

Lipit de Carnivale, imediat în stânga intrării, o să vedeți Biutiful by Fratelli, un restaurant cu spațiu larg cu loc la mese joase și canapele (m-a dus cu gândul la celebrul, acum câția ani, Biutiful din Centrul Vechi).

Designul spațiului, atât Biutiful cât și cel al Carnivale Food Market, este creat de Mihai Popescu (care semnează, de altfel, designul tuturor locațiilor din grupul Fratelli).

Întregul spațiu care se află la parterul complexului Timpuri Noi Square (și Biutiful și Carnivale Food Market) este coordonat de Fratelli Grup (este prima dată când Fratelli, care are mai multe business-uri în partea de nord a capitalei, se extinde și în sudul Bucureștiului).

Program Carnivale Food Market

Carnivale Food Market funcționează momentan pentru masa de prânz, în timpul săptămânii, între orele 11:30-16:00.

Unde este Carnivale

Carnivale Food Market este în zona Timpuri Noi, vis-a-vis de stația de metrou, chiar pe Splai. Mai exact: Splaiul Unirii nr. 165, la parterul clădirilor de birouri Timpuri Noi Square, Vastint.

LIVE Video, săptămână lansare, MEATic București, Adi Hădean.

Intrare, Carnival Food Market

Intrare, Carnival Food Market

Carnival Food Market, casierie

Carnival Food Market, casierie

Meatic București, Chef Adi Hădean și Chef Tobias Fetz

MEATic București, Chef Adi Hădean și Chef Tobias Fetz

carnivale-food-market-meatic-restaurant-mâncare-ciorbă-plăcintă

Meatic, Plăcintă cu brânză și spanac

MEATic, plăcintă cu brânză 

Gattini pasta

Gattini pasta

Carnival Food Market, scaune colorate

Carnival Food Market, scaune colorate

Carnival Food Market, toalete creative, cu pastă de dinți Super Cristal

Carnival Food Market, toalete creative, cu pastă de dinți Super Cristal

Carnival Food Market

Carnival Food Market