Interviu video #5 întrebări – Cristian Cismaru, My Transylvania

Cristian Cismaru este fondator al Asociaţiei My Transylvania din Sibiu.

De peste 12 ani organizează evenimente care promovează cultura gastronomică locală din Transilvania, cele mai cunoscute evenimente fiind brunch-urile organizate în sate, în curțile țăranilor.
Din anul 2018 brunch-urile s-au extins și în alte zone din țară: Oltenia, Muntenia, Banat, Transilvania de Nord, Dobrogea și Maramureș.

Cristian Cismaru se află în spatele a numeroase inițiative precum mișcarea Slow-Food, site-ul www.eat-local.ro, campania “Mănâncă Local”, festivalul “Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival“ etc.

De curând Asociația My Transylvania a primit un premiu special “Promotorii gastronomiei româneşti” oferit de Ghidul Gault&Millau 2019.

Urmăriți interviul video înregistrat la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului, cu răspunsuri la întrebări precum: ce înseamnă conceptul Slow-Food, cum găsim producătorii locali, care sunt restaurantele din Sibiu care folosesc produse de calitate, de la producători locali etc. Cristi este o resursă extraordinară în ceea ce privește gastronomia locală!

Info utile:
Detalii despre My Transylvania, pe site-ul asociației, aici: www.mytransylvania.ro
– Despre brunch-urile organizate de My Transylvania, am scris aici: Brunch românesc cu povești din sat – Asociaţia My Transylvania
Cum a fost la prima conferință care a adunat toate comunităție Slow Food din țară, am scris aici (plus material video): Cum a fost la Prima Conferință Slow Food din România, Sibiu 2019
– Cum se desfășoară brunch-urile în sate, am scris aici: Știai? Sibiu este Regiune Gastronomică Europeană 2019!

———————————–

#5 întrebări – scurte interviuri video cu oameni faini, din diverse domenii, care mă inspiră (cu precădere, gastronomie și cultură). Sper să te inspire și pe tine.

———————————–