Interviu video #5 întrebări – Gigi Căciuleanu, coregraf

Gigi Căciuleanu este dansator și coregraf, recunoscut la nivel internațional pentru performanțele sale. Locuiește în Franța, la Paris.
Cu studii de coregrafie în Bucureşti şi Balshoi, Căciuleanu a descoperit dansul contemporan sub îndrumarea lui Miriam Răducanu „doamna Papa” sau „Măiastra”, profesoara care rămâne inspirația și mentorul său.

Căciuleanu a dansat pe cele mai renumite scene ale lumii (alături de dansatoare celebre precum Pina Bausch sau Maya Plisetskaya), a câștigat extrem de multe premii și recunoașteri internaționale și are în palmares peste 250 de coregrafii care îi poartă semnătura.

A condus diverse instituții – a fost director la Teatre Naţionale din Franţa şi Chile, a pus bazele a numeroase festivaluri, este membru fondator al Consiliului de Dans Unesco, a primit de 3 ori premiul Altazor (un echivalent chilian al Oscarului) și lista poate continua.

A fost distins cu titlul „Cavaler al Artelor și Literelor” de către guvernul francez și a primit cea mai înaltă distincție a statului român „Steaua României în grad de Cavaler”.

Pe lângă dans, Gigi Căciuleanu desenează și scrie poezie (îl puteți urmări pe LiterNet.ro, unde publică regulat).

În 2018 a apărut o carte-album, biografia Gigi Căciuleanu Omul Dans de Ludmila Patlanjoglu, în trei versiuni (română, franceză, engleză).

Vă invit să urmăriți interviul video pe care am avut onoarea și bucuria să îl filmez în luna iulie, cu 2 zile înainte de premiera „On the Roof” (la Amfiteatru, Teatrul Național București), spectacol pus la cale alături de tineri de la Gala Tânărului Actor, gala HOP (botezată Compania “Ad-Hop”).

 

#5 întrebări – scurte interviuri video cu oameni faini, din diverse domenii (cu precădere, gastronomie și cultură), care mă inspiră. Sper să te inspire și pe tine.