Interviu video #5 întrebări – Chef Ioan Bebeșelea, Syndicat Gourmet Sibiu

Ioan Bebeșelea este bucătar-șef la restaurantul Syndicat Gourmet din Sibiu (ce aniversează 5 ani în 2019!). El pune în valoare ingredientele și rețetele locale și totodată promovează parteneriatul cu producătorii locali, fiind o resursă extrem de valoroasă în această zonă. Sunt perioade din an în care restaurantul folosește în bucătărie și 80-90% produse locale, de sezon.

Ioan Bebeșelea (probabil l-ați văzut mai rar în fața camerei) a povestit despre ce înseamnă conceptul slow food și diferența dintre local și regional, a vorbit despre responsabilitatea bucătarului (militează împotriva risipei alimentare!) de a folosi toate componentele ‘’ingredientelor’’, așa cum făceau și bunicii noștri care încercau să nu risipească mâncarea, ce înseamnă un bucătar adevărat și un ‘‘asamblator‘‘ de elemente, ce ingrediente sunt folosite prea puțin în bucătăria noastră, cum a evoluat bucătăria românească, ce înseamnă un restaurant bun și care sunt restaurantele bune din Sibiu, și câte și mai câte.

Interviul a fost filmat în Sibiu (chiar în fața restaurantului), cu două zile înainte ca Ioan Bebeşelea să fie desemnat câştigător de către ghidul Gault&Millau România – Premiul Terroir/ Colaborare cu producătorii locali 2019. Reacția Chef-ului la primirea premiului: ‘’Momentul când urzicile, rozinchinele și rabarbăru bat fructele de mare!‘’

Vă invit să urmăriți interviul savuros cu responsabilitate și mult drag de mâncarea cinstită, românească (cu ierburi uitate și ingrediente mai puțin folosite). Și cu grai dulce și vorbe de duh.

Citiți despre restaurantul Syndicat Gourmet, am mai scris aici: Top 5 restaurante. Pe unde mai mâncăm ceva bun în Sibiu?

————–

#5 întrebări – scurte interviuri video cu oameni faini, din diverse domenii (cu precădere, gastronomie și cultură), care mă inspiră. Sper să te inspire și pe tine.

————–